Masivni slučaj broileraSuočeni s masom i maloobyasnimoy smrti mladih životinja, perad, posebno početnicima, pitaju: „Zašto umrijeti tovnih pilića?” Razlozi za to su mnogi, ali većina gubitka kokoši se odnosi na povredu stanovanja i prehrane uvjetima, kao i širenja smrtonosne za infekcije peradi ,

Zašto umiru broileri? Uzrok bolesti

Preduvjet za dobivanje snažne količine mesnih pilića je pažljiv odabir pilića pri kupnji ili odabiru iz inkubatora. Odmah se mogu vidjeti slabe, bolesne ptice. Oni su manje aktivni od zdrave braće, jedu manje, kreću se manje. Kada je riječ o kupnji pticu u dijelu poslovanja, da je rizik od dobivanja u kuću životinja protiv zaraznih i virusnih bolesti, s crv zaraze parazitima. Sve to nosi opasnost ne samo za oslabljene ptice, već i za vrlo dobre piliće.

Jedan od najočitijih razloga zašto su brojleri brojnih dobi umrli su bolesti ptica. Sve bolesti imaju posebnu opasnost za mlade životinje, budući da su pilići još uvijek loše formirani, a iscrpljujuće tijelo potrebno je vrlo malo vremena.

Stoga čak i infekcije uzrokovane Escherichia coli i ptica odraslih koje se lako mogu liječiti, mlade životinje su podložne brzoj dehidraciji, slabljenju, opijenosti i smrti.

Uzrok smrti brojlera su infekcijeNa primjer, kolera ptica ili Pasteurrez ubijaju život pilića u 5-6 sati, u pratnji:

  • oštar porast temperature;
  • izgled sluzi iz nazalnih otvora;
  • Neuobičajeno za zdrave ptice vrste smeća;
  • promjene u boji bradu i grebenu;
  • teško disanje i teško disanje.

Smrtonosni ishod s ovom bolešću gotovo je neizbježan.

Liječenje i prevencija bolesti tovnih pilića

Samo prevencija bolesti će spriječiti smrtnost brojleraŠto ako umru broileri? Ako je perad primijetio užasne simptome, onda se odmah liječi pomoću snažnih antibiotika. Injekcije se vrše na sve kokošinje u kokoši. Mrtve ptice moraju biti odložene.

U većini slučajeva, pasteureloza i druge bolesti ne mogu se brzo prepoznati. Kako bi spriječili smrt ptice, fokus nije usmjeren na borbu protiv problema, već na sprečavanje njih!

Zaustaviti onečišćenje s mnogim bolestima može biti, strogo promatrajući čistoću peradi. Stanice, brooders, piletina coops, hodanje i druga mjesta za brojlera temeljito oprati, očistiti i dezinficirati. Sanitarni tretman podvrgava se svim zalihama, hranilicama i pićima. Važno je redovito oprati, oprati i dezinficirati cipele i odjeću čovjeka peradi u kojem radi u kokoši.

Related  Optimalna temperatura za držanje pilića u prvim danima života

Broileri mogu umrijeti od poraza s crvima, buhama, ušima i pahuljicamaDa bi se spriječila smrt ptica, buha, uši i pufera, od tih parazita periodički se obrađuju broileri. Zagađenu posteljinu mijenja se, s vremena na vrijeme, stado prenosi na novu podnožju. Dajte ptici mogućnost primanja kapljica prašine.

Zašto kokoši umiru broileri: nedostatak pažnje i pogreške u skrbi

Najveći postotak smrtnih slučajeva smrti pilića pilića javljaju se u prvim danima života pilića. Štoviše, to nije zbog infekcija, već banalnog nepažnje poljoprivrednika peradi. Zašto pilići broileri umiru, jer jučer su bili savršeno zdravi i aktivni? Odgovor na ovo pitanje s početka uzgajivača peradi može sadržavati nekoliko razloga.

Do smrti ptice može rezultirati nedostatkom hranjivih tvari, vitamina i mineralaJedna od najčešćih je kršenje režima temperature unutar broodera s pilićima ili u kokoši, gdje je odrasla mlada osoba prenesena. Za piliće prvih dana života, povišena temperatura, imitirajući prisutnost ispod kokoši, iznimno je važna. Stoga, u brooderu održava se način rada blizu 29 ° C, a zatim se dan za danom temperatura smanjuje na 24-23 ° C. Čak i kratkotrajna hipotermija pilića, poput njihovog pregrijavanja, puna je gubitka stoke.

Misa smrt i razvoj infekcije doprinosi prenapučenosti sadržaja, kao i nedostatak ventilacije, što uzrokuje proliferaciju u toplom vlažnom zraku virusa i bakterija.

Brzorastući broileri mogu patiti zbog nedostatka hranjivih tvari, minerala i vitamina. Na primjer, s nedostatkom vitamina D, ptica pokazuje znakove infekcija. Nedostatak proteinske hrane, ptice slabo dobivaju težinu. Nepravilna prehrana i održavanje u prevelikoj svjetlosti mogu uzrokovati kanibalizam u kokoši. Jaki pojedinci oduševljavaju perje ili uopće priječe slabim bližnjima.

Zašto pileći brojleri umiru: niske kvalitete i nepravilno odabrane hrane

Ako uzgajivač muči pitanje: „Zašto brojleri umiru u mjesecima starosti i stariji”, očito krivi zbog loših uvjeta, neuravnotežen, s malom količinom vitamina i minerala, ili niske kvalitete stočne hrane.

Mnogi uzgajivači peradi vole dati broilere spreman mješovite hrane. U ovoj prehrani važno je da je mješavina svježa, bez znakova zametka i plijesni, a donosi pouzdan proizvođač kvalitetnih sirovina.

Kad je piletina na meniju su mokri kaša, njihov ptica treba dati samo u svježim, čistim i ne jede, ne na piliće kljucale fermentirano ili trule hrane.

Related  Choroby kurčiat a ich ošetrenie

Feed za broilere odabire se prema dobiZašto pilići broileri umiru, drže u izvrsnim uvjetima i primaju hranu u kombinaciji sa svim vitaminima? Malo dati ptici dobar spoj i vitaminske dodatke, morate hraniti sve primljene uzrastom mogao dobro naučili.

Žitarice za brojlere i mlade životinje drugih pasmina su uzgojeno, s obzirom na povrće rastrgano ili prigušeno kako bi se izbjegao takav fenomen koji rezultira smrću okluzije gušavosti i jednjaka. Kako bi se spriječio ovaj fenomen, poboljšati probavu i susresti ptice u elementima u tragovima za brojlera, male šljunke, krede, pepela, zdrobljene ljuske se izliju u odvojene hranilice.

Ni u kojem slučaju, osobito tijekom vruće sezone, ne možete ostaviti brojlera bez čiste vode za piće.

U kući držite čistu voduU područjima za šetnju pri distribuciji zelenih krmiva, trebali biste isključiti otrovne biljke od ulaska u znatiželjne ptice. No, ribani mrkva, narezana bundeva, zdrobljena riža, kopriva, zeleni luk i ostali usjevi kukuruza – vrlo su korisni za piliće. Ne samo da će postati dobrodošla dodatak izborniku, već i nadopuniti dućane vitamina, a luk će postati siguran i učinkovit antihelmintičan.

Pažljiv stav prema odjelima za održavanje u većini slučajeva pomaže u sprječavanju smrti pilića ili barem ne dopušta smrti da postane masovna.

Što učiniti kada pilići piličari umru?

Kako saznati zašto umiru brojleri i što treba učiniti nakon smrti ptice?

Pri masovnoj smrti ptica potrebno je obaviti sanitarni postupak kaveza i kavezaAko farma ima izolirane slučajeve smrtnosti tovnih pilića, važno je saznati što je uzrokovalo tužan događaj. Stoga, pogotovo ako sumnjate na zaraznu bolest ili prisutnost parazita, uz sudjelovanje veterinara obavlja se obdukcija. Rezultat testova pružit će mogućnost provođenja kompetentnog liječenja, cijepljenja ili prevencije u odnosu na ostatak stoke.

UVIJEK kompletan saniranju teritorija kuće, dezinfekcija peradi kuća i opreme, zamjena posteljine i tretman zidova i podova sa gašeno vapno.

Više o uzrocima smrti brojlera – video