pokok wang dengan tangan saya sendiriSeni Feng Shui mengajar kita: untuk menjadi kaya, anda semestinya mempunyai pohon wang, kerana ia menarik seperti kekayaan bahan magnet dan kemakmuran. Di kedai-kedai cenderamata pelbagai pilihan talismans seperti ini untuk setiap selera, tetapi jika anda membuat pokok wang dengan tangan anda sendiri dan melabur di dalamnya sekeping jiwa, ini akan meningkatkan kesannya beberapa kali. Kami memberi perhatian kepada anda beberapa pilihan untuk membuat pokok buatan sendiri, yang dari sini tidak kehilangan kecantikan atau keupayaan ajaib.

Topiari syiling

topiary syilingBermula untuk membuat topiary duit syiling (pokok hiasan dengan mahkota pusingan figur), anda harus mengikuti peraturan:

 1. Aksen utama kerajinannya adalah mahkota, dan diameternya harus lebih besar dari panci di mana pohon itu tumbuh.
 2. Saiz maksimum periuk adalah sama dengan lebar mahkota, tetapi lebih baik untuk mengambil periuk yang kurang tebal sehingga ia tidak menarik perhatian kepada dirinya sendiri.
 3. Ketinggian keseluruhan pokok cenderamata akan lebih kurang tiga diameter mahkota itu sendiri.
 4. Batang mesti nipis, tetapi stabil.
 5. Kepada pokok tidak jatuh, periuk asas mesti diisi dengan pengisi berat.

Salah satu varian paling mudah dari pokok wang dari syiling adalah penggunaan sebagai asas untuk mahkota bola busa bulat. Sesetengah tukang membuatnya dari surat khabar, melipat dan menutupnya dengan lekat, tetapi pilihan ini bukan yang terbaik, kerana ia sangat sukar untuk mencapai bentuk yang lebih bulat. Untuk menjadikan mahkota sempurna, lebih baik memilih bola buih. Saiznya bergantung pada keinginan dan jumlah duit syiling yang tersedia, tetapi harus diingat bahwa harus ada banyak dari mereka, karena bola tersebut ditutup sepenuhnya.

Bola harus dilekatkan dengan tuala kertas terlebih dahulu – jadi ia tidak akan licin dan koin akan lebih baik.

Jadi, untuk membuat wang pokok dengan tangan anda sendiri, anda perlu mengambil duit syiling kecil denominasi yang sama, contohnya, 10 rubel. Gunung mereka boleh menjadi sama ada thermo-gun atau gam PVA (pilihan pertama adalah lebih baik, kerana ia akan memastikan pencabulan yang baik). Bentuk mahkota berikut dalam bentuk skala, iaitu:

 • pertama gam satu duit syiling;
 • dari atas tempat dua duit syiling sedemikian rupa sehingga yang pertama tersembunyi sebahagiannya, dan mereka menyentuh satu sama lain di tengah-tengah duit syiling bawah;peringkat membuat pokok wang
 • Syiling yang selebihnya harus dilekatkan dengan cara yang sama, diletakkan sebagai skala, lapisan oleh lapisan;
 • Untuk memproses mahkota yang disisipkan dengan lakuer untuk meningkatkan gloss.

Sekeping kecil bola harus tetap kosong – maka “batang” akan tumbuh.

Batang pokok boleh dibuat dari tongkat sushi biasa dan kemudiannya akan menjadi rata atau dari sekeping kabel aluminium tebal, membengkokkannya dengan pelana. Kesan keemasan dari batang kayu akan diberikan oleh lukisan, dan kabel harus dibalut dengan pita atau kertas dengan warna yang sama.proses membuat pokok wang

Related  Mandi musim panas di pondok dengan tangan mereka sendiri

Ia kekal untuk mengumpul dan “menanam” pokok wang, iaitu:

 1. Betulkan laras di lubang kiri pada bola-mahkota, jika perlu menggunakan gam.
 2. Gelas plastik dalam jumlah kecil atau cawan biasa diisi dengan gipsum dan menetapkan pokok.
 3. Apabila gypsum menguatkan, “tanah” dalam gelas dimeteraikan dengan syiling, dicat dengan cat emas atau ditutup dengan berkilau.
 4. Hiaskan periuk dengan cat atau gam dengan renda cantik.

Sekiranya dikehendaki, anda boleh melampirkan daun atau busur ke batang, dan menanam kupu-kupu pada mahkota – segala-galanya hanya bergantung kepada imaginasi tuan.

Pokok tunai yang elegan dengan cawangan

pokok wang dengan cawanganPokok wang yang sangat halus boleh dibuat dengan tangan anda sendiri dari syiling dan kawat: mahkota drop-off yang indah dengan daun syiling emas akan menjadi hiasan utama rumah. Untuk membuat maskot adalah mudah, untuk ini:

 1. Lubang gerudi dalam syiling dan letakkannya pada sekeping kecil nipis – ini akan menjadi daun pada petioles.menyediakan duit syiling dan wayar
 2. Sambung daun ke cawangan.untuk menggabungkan duit syiling ke dalam cawangan
 3. Dari cawangan mengumpul pokok, melampirkannya ke batang kabel fleksibel tebal.mengumpul mahkota pokok
 4. Tetapkan pokok itu dalam periuk atau gelas dengan gipsum.pokok wang siap sedia

Duit syiling juga boleh digabungkan dengan manik, dan batang untuk memberikan bentuk yang berbeza.

Gambar dari duit syiling

lukisan duit syilingSecara berkesan ia kelihatan bukan sahaja pokok tiga dimensi, tetapi juga dibentangkan dalam bentuk gambar pada kanvas atau kertas. Kerja seperti itu boleh dilakukan dengan anak-anak, kerana tidak ada yang sukar untuk membuat pohon wang dalam gambar, tidak. Idea ini adalah seperti berikut:

 1. Di kanvas lukis kontur (batang dan mahkota).
 2. Letakkan batang keluar dari tuala kertas dipintal ke dalam flagellum.
 3. Letakkan koin keluar dari duit syiling.
 4. Cat semua dengan cat emas.
 5. Tampalkan gambar ke dalam bingkai.

Related  Adakah lampu rumah mewah atau keperluan?

Apakah yang dimaksudkan oleh pokok wang?

variasi pokok wang yang berbezaBanyak wang terikat kepada pokok wang. Mengikut ajaran Feng Shui, tugas utama jimat ini adalah untuk menarik kemakmuran dan kekayaan kewangan kepada pemiliknya, tetapi kesannya hanya jika pokok itu diletakkan di tempat yang tepat, iaitu di zona kekayaan. Untuk ini, bahagian selatan dari bilik bertanggungjawab, dan untuk menguatkan kesan pokok wang, air pancut disyorkan berdekatan.

Para peniaga Cina dari feng shui memastikan bahawa pokok hiasan-talisman harus mempunyai 10 cabang, di mana tepat 100 koin terletak – kombinasi ini mempunyai kesan ajaib maksimum.

Sekiranya anda menggegarkan pokok dan ditumbuk dengan duit syiling, anda akan mengharapkan faedah yang tidak lama lagi. Benar atau tidak, terpulang kepada anda.

Bagi pohon wang hidup (lemak), tumbuhan juga mengekalkan simbolismenya, jika dijaga dengan betul. Dalam kes ini, untuk membuat bunga menjejaskan keadaan bahan dengan cara yang positif, adalah perlu untuk mengelap daun secara tetap, tidak membenarkan pembentukan habuk pada mereka – ia akan membawa kepada kesan yang bertentangan (sisa dan kehilangan wang). Pengeringan semak juga meramalkan sisa yang tidak dirancang.

Untuk mengaktifkan tindakan pokok-pokok lemak di bahagian bawah periuk, anda perlu meletakkan duit syiling dan setiap tahun pada Hari Krismas mencuci ia di bawah air yang mengalir.

Menyimpulkan, saya ingin mengatakan: jika rumah mempunyai stok barang-barang kecil, termasuk syiling lama, ia patut dicuba untuk membuat maskot mereka. Pokok wang, dibuat dengan cinta dengan tangan mereka sendiri, tidak hanya akan menghiasi rumah, tetapi juga akan menjadi hadiah asli untuk kawan-kawan dan kenalan.

Membuat pokok wang dari manik – video