Pulau sawit di kawasan pinggir bandarPenduduk musim panas yang menghabiskan musim panas di rumah mereka menghadapi masalah kitar semula bekas plastik dari pelbagai minuman ringan menjelang musim gugur. Kelapa sawit plastik boleh menjadi cara yang tidak dijangka untuk menjadikan sampah menjadi hiasan taman.

Bagaimana mungkin ini? Ia sangat mudah, jika anda dengan teliti mengkaji tentang pembuatan kelapa sawit dari arahan botol, menyediakan semua alat, bekalan, dan pastikan untuk menyimpan mood yang baik.

Baca juga: kraf dari botol plastik untuk taman dan taman yang dibuat oleh tangan sendiri!

Palma dari botol: manfaat dan penggunaan yang mungkin

Pokok palma sepanjang pagarSeperti yang diketahui, plastik yang digunakan untuk pengeluaran pembungkusan makanan apabila ia memasuki tanah tidak terurai selama beratus-ratus tahun. Penghapusan sampah jenis ini tidak ditubuhkan di mana-mana, dan tiada siapa yang mahu menyebarkan kawasan berhampiran dengan sisa plastik. Apa yang patut dilakukan oleh dacha dalam keadaan ini? Adakah anda perlu membawa botol plastik lama ke bandar?

Jangan tergesa-gesa! Sekiranya anda mengumpul botol plastik berwarna coklat dan hijau dengan berhati-hati, semasa musim di luar seluruh keluarga pada petang, anda boleh menukar bekas ini menjadi pokok malar hijau yang luar biasa.

Kelapa sawit dengan sempurna akan menghiasi:

 • wilayah rumah;
 • sudut penjuru taman;
 • plot berhampiran bangunan luar;
 • taman permainan kanak-kanak;
 • Hutan tanah berhampiran kolam renang luaran.

Taman permainan dengan pokok palmaKelapa sawit yang diperbuat daripada botol plastik mengikut arahan yang diberikan di bawah boleh menjadi hiasan yang berkesan di mana-mana pihak, perkahwinan, pesta tema atau pesta kanak-kanak.

Membuat hiasan asal tidak akan menyebabkan kesulitan bahkan untuk orang yang jauh dari kreativiti semacam ini. Perkara utama adalah, sebelum anda membuat kelapa sawit dari botol plastik, menyediakan semua yang anda perlukan.

Related  Kami membuat tangan kami sendiri mangkuk makan yang baik untuk protein

Apa yang diperlukan untuk sawit dari botol plastik?

Pelaksanaan asal kelapa sawit dari botol plastikApa yang perlu saya stok sebelum memulakan kerja? Pertama sekali, tuan rumah akan memerlukan botol plastik berwarna hijau dan coklat. Hijau adalah kosong untuk dedaunan pokok, dan coklat adalah masa depan kecantikan hijau. Dalam kes ini, ketinggian tumbuhan dan kemegahan mahkota secara langsung bergantung kepada jumlah bekas yang dikumpul.

Senarai bahan dan alat yang diperlukan untuk membuat pokok sawit dari botol termasuk:

 • bekas plastik;
 • pisau tajam dan gunting;
 • pita pelekat yang kuat;
 • rod logam atau tiub plastik untuk batang;
 • Tali yang tebal atau dawai dengan tali untuk pangkal daun.

Apabila memilih botol plastik untuk pokok kelapa sawit, anda perlu mengambil kira bahawa batang dan daun yang diperbuat daripada bekas dengan diameter yang sama kelihatan lebih baik. Sekiranya terdapat botol hijau dengan saiz yang lebih kecil, ia boleh digunakan untuk daun di tengah-tengah mahkota, tetapi kapal kecil yang coklat akan digunakan untuk batang pokok jenis atau saiz yang berlainan. Pelbagai warna plastik – bukan halangan. Mereka hanya akan memberi tumbuhan buatan manusia dan kecerahan.

Palma dari botol: arahan pembuatan

Tumbuh di tapak dan pokok kelapa kecil dan besarDeskripsi langkah-demi-langkah dari semua kehalusan penciptaan pokok plastik akan membantu dengan cepat, secara harfiah pada waktu petang untuk mengumpul dengan tangan, langkah demi langkah kelopak botol plastik ketinggian yang dikandung.

Proses ini terdiri daripada tiga operasi:

 • pemasangan daun;
 • mewujudkan batang loji plastik;
 • menyertai semua bahagian dan memasang kayu siap.

Sebelum anda membuat kelapa sawit dari botol plastik, pembungkusan mesti dibasuh dan dibuang dari itu dengan semua label kertas dan filem.

Walaupun terdapat banyak pilihan untuk membuat pokok plastik, daun yang paling subur untuk setiap kaedah yang dipilih diperoleh daripada besar, sebagai contoh, botol dua liter.

Related  Buat pembahagi kayu dengan tangan anda sendiri secara sederhana dan ekonomi

Mewujudkan mahkota pokok palma dari botol

Kami memotong botol itu menjadi dua bahagianBotol hijau yang disediakan dengan pisau alat tulis atau gunting memotong bahagian bawah. Ia tidak lagi diperlukan, dan bahagian atas akan menjadi kosong untuk helaian.

Buat potongan yang kemas, membahagikan botol ke dalam jalurDia ke arah leher perlahan-lahan dipotong menjadi jalur longitud nipis. Lebih besar diameter botol plastik, tebal dan menghijau daun hijau sawit.

Cara memotong botol itu akan membuat sawit pinnateIni bukan satu-satunya cara untuk membuat daun. Jika bahagian atas botol plastik dipotong menjadi empat “kelopak” seperti dalam foto, dan kemudian masing-masing berulang kali bertali, dedaun berbulu yang indah akan berubah.

Kosongkan lembaran pada kabel atau kawatSerpihan daun yang dihasilkan serentak pada tali yang kuat atau kabel elektrik yang kuat. Sampul mesti diskrukan ke bahan kerja pertama untuk menetapkan “petiole” lembaran di bahagian atas. Begitu juga, bahagian terakhir botol itu dipintal.

Daun sawit siapPokok sawit yang diperbuat daripada botol plastik boleh mempunyai bahagian atas apa-apa kelantangan, tetapi pokok kelihatan lebih baik, mahkota yang terdiri daripada tidak kurang daripada 5-7 daun.

Kosongkan lembaran pokok sawitDi dasar daun siap palma hendaklah menjadi tongkat panjang, untuk kemudian memasang dan membaiki struktur keseluruhan dengan selamat.

Perhimpunan batang telapak dari botol

Menyediakan botol untuk membuat batang pokok sawitUntuk mendapatkan pokok seperti pokok, anda perlu hampir keseluruhan botol, kecuali bahagian bawahnya sendiri.

Potong botol dari bahagian bawah hampir ke leher ke kelopak yang samaDari bahagian bawah hampir ke leher pada botol coklat, incisi membujur dibuat, membahagikan kapasiti menjadi kelopak sama.

Apabila menghasilkan setong, bahagian bawah botol tidak digunakanDi dalam sisa terdapat hanya serpihan kecil Don

Perincian pokok masa depan pokok sawit sudah siapIni adalah bahagian akhir dari batang pokok palma yang akan datang dari botol.

Batang pokok sawit dalam keadaan terkumpulPerhimpunan itu dilakukan dengan cara yang sama seperti daun hijau pokok itu dikumpulkan. Untuk mengikat palma dalam kedudukan tegak, batangnya akan memerlukan teras keras yang kukuh. Ia boleh dibuat daripada rod logam yang sesuai dengan panjang dan diameter atau tiub.

Related  Cara membuat pot bunga tangan anda sendiri untuk bunga

Memasang sawit dari botol plastik

Pegang daun telapak tangan ke batangDaun sawit siap diikat dengan gam atau pita ke bahagian atas pokok supaya mereka membentuk seragam, menyimpang di semua sisi mahkota.

Bahagian atas pohon sudah siapIni adalah bahagian atas pokok itu.

Untuk memasang telapak tangan anda memerlukan asas berat padatPokok sawit siap dan dipasang di tapakReka bentuk ternyata agak berat. Oleh itu, adalah wajar untuk memperbaikinya dengan asas yang berat. Sekiranya platform dikimpal tidak mungkin atau bahan yang sesuai, plastik tegar atau asas logam batang itu dikebumikan sekurang-kurangnya setengah meter. Ini jenis “akar” dalam lubang diperkuat dengan serbuk bata dan, selepas mengisi dengan tanah, dipadatkan. Pokok-pokok besar adalah lebih baik untuk konkrit.

Sebuah video mengenai cara membuat pokok palma untuk infield dari botol plastik, memperjelas semua nuansa proses kreatif, membantu dengan tangan mereka sendiri untuk menjadikan halaman atau sudut taman menjadi oasis yang sebenar.

Salah satu pilihan untuk membuat pokok kelapa dari botol ialah video