Membuat mainan pokok natal dari kerucut dengan tangan anda sendiri

menghiasi pokok natal dengan mainan konBerpakaian kecantikan Tahun Baru, setelah membuat dan menggantung pokok Krismas dari kerucut, tidak akan sukar. Lagipun, tidak perlu hanya menggantung bola berwarna-warni yang dibeli di kedai. Malah, pokok Krismas boleh dihiasi dengan hampir semua kraf yang dibuat secara bebas, dari segala yang ada! Anda hanya perlu bermain fantasi.

Baca juga tentang: jem berguna dari kon pain!

set mainan pokok bulu

Apa yang kita perlukan

Untuk membuat mainan Krismas daripada kerucut dengan tangan kita sendiri, kita perlu:

 • kerusi;
 • pelekat;
 • benang kuat;
 • jarum jahit tebal atau awl;
 • cat berkilat (aerosol) atau berkilau;
 • berdiri;
 • bulu kapas kecil;
 • kain dan nipis.

Cone berkumpul di hutan, jika tidak ada kemungkinan sedemikian, maka di taman, di lorong-lorong, boulevards. Di tempat-tempat di mana anda bertemu dengan firs atau pain.

Tidak di mana sahaja merapikan tumbuh. Di beberapa bahagian di negara ini, di padang liar, hanya tumbuh-tumbuhan sahaja. Kon ini juga sesuai untuk kerajinan.

Sekarang, mereka perlu dikeringkan, terutamanya jika anda mengumpul mereka selepas hujan atau sedang melihat di bawah salji. Jika tidak, gam dengan cat tidak akan jatuh.mudah tidak dicat perhiasan

Lem itu perlu memilih yang boleh dipercayai, supaya artifak-artifak anda dari kerucut pokok Krismas tidak hancur. Ia akan diperlukan untuk menghubungkan achenes antara satu sama lain – kita akan mengumpul angka dari mereka. Selain itu, gam mungkin diperlukan untuk menetapkan wol glitter atau kapas, yang akan memainkan peranan salji. Ia kelihatan sangat cantik.mainan pokok bulu yang cantik

Thread digunakan untuk menggantung mainan di cawangan. Anda memerlukan benang yang kuat, tebal, supaya gelung kerajinan tidak luntur. Jarum diperlukan untuk menusuk kon sehingga anda boleh membuat gelung yang selamat. Mengenai warna dan blestok, terdapat dua pilihan:

 1. Anda hanya cat benjolan.
 2. Perlindungan sepenuhnya dengan benjolan dengan gam, dan kemudian tuangkan ia berkilau.

Apabila bekerja dengan gam dan cat, ikuti standard keselamatan. Sekiranya anda bekerja di dalam rumah, maka ia harus berventilasi dengan baik, tidak mempunyai api terbuka. Lindungi muka anda dengan pembalut. Semua yang anda perlukan untuk membuat kraf, kumpulkan dan letakkan di meja terlebih dahulu. Sediakan pelarut jika anda perlu menggosok tangan cat atau gunakan sarung tangan.

kerusi berwarna-warniPendirian ini diperlukan untuk memudahkan proses lukisan seragam atau menumpahkan benjolan dengan berkilau. Anda boleh membuatnya dari kotak padanan dan cengkih panjang nipis.

Mari mulakan kerja yang menyeronokkan

mainan mudah konSekarang kita akan membuat benjolan pokok Krismas yang paling mudah dengan tangan kita sendiri. Kami mengambil pucuk pohon cemara dan membersihkannya dari sarang-sarang, supaya cat akan jatuh dengan baik, dan gam tidak jatuh. Ia akan cukup untuk membersihkan setiap mereka dengan lembut dengan kain kering. Pilih tempat di mana kita akan cat kerucut. Tutup permukaan dengan surat khabar.

Lebih baik dicuri dengan enamel aerosol (tin automotif). Oleh itu, ia lebih mudah, lebih murah, dan anda tidak perlu mencuba tempat yang sukar dicapai dengan berus!

Kami menyambung bahagian akut kon ke kuku pendirian kami dan mula cat setiap benjolan, dari semua pihak. Kami sedang menunggu mereka kering. Masa pengeringan cat sentiasa ditunjukkan pada label.kita menutupi pain pin dengan cat

Apabila semua kerusi kering, keluarkannya dari pendirian dan ambil gam dengan kapas.gunakan sedikit gam Seluruh bahagian semikonduktor disalut dengan gam dan ditutup dengan sedikit bulu kapas. Anda harus menunggu sedikit sementara gam lemaskan.kami tampalkan bulu kapas

Menggunakan jarum atau awl, menembusi bahagian atas melalui dan melalui. Jika anda menikam dengan jarum, anda boleh memasukkan thread ke dalamnya terlebih dahulu. Kami mengikat benang, dan menyembunyikan berkas dalam lubang. Hiasan Krismas yang mudah diperbuat daripada kerusi siap!

Kolite bukan benih, tetapi bulu kapas yang telah disisipkan. Benih sangat sukar, sukar untuk menembusi. Berhati-hati dengan perkara yang tajam!

Untuk kecantikan, anda masih boleh memohon beberapa titik atau titik warna yang berbeza atau mengikat busur dari pita. Dengan cara ini, sebagai tambahan kepada benang, band getah halus. Koni mainan akan ditekan ke cawangan, seperti sebenar. Seolah-olah benjolan perak atau emas meningkat pada pokok Krismas ajaib.

Bentuk Figures

patung binatang dari konIa tidak mungkin dihadkan kepada kerucut pokok Krismas tunggal, tetapi untuk mengumpul dari semua bentuk bentuk yang berbeza. Dari inventori yang digambarkan di atas segalanya tetap tidak berubah, hanya sejumlah kecil wayar keluli akan ditambah. Dengan pertolongannya, kami akan menghubungkan kerusi dengan satu sama lain.

Adalah lebih baik untuk menggunakan dawai keluli, yang akan memainkan peranan bahan pengukuhan, ketebalan 0.5 atau 1 milimeter. Kawat tembaga terlalu lembut. Angka itu akan mula berubah bentuk di bawah beratnya sendiri.

The Wild Star

bintang kon yang berwarnaDan sekarang kita akan membuat mainan pokok perang Krismas, tetapi dalam bentuk bintang. Kami akan memerlukan cone cemara (5 keping) dengan saiz yang sama, sehingga terdapat simetri. Pertama anda perlu membuat pangkalan dawai: bengkokkannya sehingga terdapat lima sinar (di atasnya kita akan rentetan). Kami menembusi hujung tumpul kok. Shilom, kuku atau jarum tebal. Ini adalah perlu untuk membuat lubang, yang akan meliputi hujung dawai, dan mereka perlu disebarkan dengan gam. Konak tali dan teruskan ke lukisan. Setelah semua telah kering, buat lubang di salah satu sinar bintang dan masukkan benang.

Di samping itu, sangat mudah untuk membuat bintang yang sama, tetapi untuk bahagian atas pokok itu. Proses pembuatan adalah sama, tetapi anda hanya perlu mengambil dan memasang tiub kecil supaya ia diletakkan di bahagian atas pokok. Selalunya membuat muncung dari leher botol yang memanjang. Nozel mesti diletakkan di antara sinar bintang kita, di tengah. Kemudian selamatkan dengan selamat.

Lukisan yang terbaik adalah perak, merah, logam atau emas – kelihatan hebat!

Snowflake

salji kepingan saljiSemua yang sama, hanya asas dawai mempunyai enam hujung. Kami akan melekatkan kerusi pada mereka bukan dengan bahagian yang membosankan, tetapi dengan tajam. Kami cat atau menutup dengan berkilau, kami membuat gelung. Ternyata mainan pokok natal yang sangat indah dari kon, seperti dalam foto, dalam bentuk salji salju.

Terdapat banyak pilihan untuk pelaksanaan, kerana ia mungkin untuk mengumpul walaupun salji yang kompleks dari kon besar dan kecil.

Garland

Kura-kura pokok perang natalUntuk membuat kalungan anda akan memerlukan lebih banyak achenes. Dan mereka boleh menjadi saiz yang berbeza – jadi lebih cantik lagi. Ia adalah mungkin untuk melukis dalam pelbagai warna. Selepas melukis kon, ambil awl panjang atau jarum. Terdapat dua versi kraf tersebut:

 • lebam menggantung, satu demi satu;
 • pergi satu demi satu seperti rantai (susunan melintang).

Ia tidak perlu menggunakan benang: terdapat banyak kon, benang boleh memecah dari beban tersebut. Lebih baik mengambil garis memancing.

Apa lagi yang anda fikirkan

simbol tahun 2018 doggieSebagai tambahan kepada idea-idea yang dibentangkan, pilihan untuk membuat kraf Tahun Baru dari rupa pokok cemara dan pain tidak berkesudahan. Ini seorang lelaki, dan tokoh-tokoh pelbagai haiwan. By the way, simbol 2018 adalah anjing. Patung seekor anjing juga boleh dibuat dari kerucut dengan cara yang sama, tetapi hanya pohon cemara yang sesuai di sini, kerana achenes pain mempunyai bentuk yang berbeza.

Anda akan memerlukan tombol saiz yang berbeza:

 • satu besar;
 • empat kurang sedikit;
 • dua yang kecil.

Bonggol besar adalah batang anjing. Ia akan memegang kaki, ekor dan kepala. Empat kon lebih kecil – ini adalah kaki, mereka harus panjang sama. Satu kerucut kecil akan memainkan peranan kepala, dan yang lain – ekor.

Kami mengambil awl dan menembusi kerucut. Di dalam lubang-lubang, tuangkan sedikit gam dan pasang padanya di sana. Sambungkan kon untuk satu sama lain. Telinga boleh dibuat dari kertas atau dari tombol kecil. Gosokkannya ke kepala. Untuk lukisan mana-mana warna adalah sesuai. Jangan lupa lukis atau tampal hidung, mulut dan mata kepada anjing. Ini mudah dilakukan dengan bantuan plasticine.

Kraf dari benih konifer, digantung di atas pokok, terbakar dengan sangat baik kerana resin yang ditinggalkan di dalamnya. Gam, bulu kapas dan cat hanya akan mempercepat proses pembakaran. Jangan gunakan berhampiran lampu Krismas pokok Bengal atau lilin.

Kanak-kanak seperti kerajinan yang diperbuat daripada kerucut dan imaginasi mereka tidak mempunyai had. Jadi di pokok Krismas akan ada penguin kecil, tikus lucu, tupai dan rusa, kecantikan tidur, kreasi, kerdil, kraf Natal.

penguin cones

keranda tikus

tupai dan rusa

tidur kecantikan

совята

kerdil kerdil

bunga kerucut

bunga kerucut dan burung

Lihat juga video, kelas utama mainan Krismas yang diperbuat daripada kerucut dengan tangan anda sendiri:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector