kraf tamanDalam dunia teknologi tinggi, agak mudah untuk membeli apa-apa barang untuk kegunaan rumah. Hasilnya sebenarnya tidak selalu bahagia, tetapi kerajinan yang dibuat dari kayu, yang dibuat oleh tangan sendiri, membawa lebih banyak kegembiraan. Selalunya produk tersebut memancarkan cinta dan kebaikan, individu dan unik dalam jenis mereka.

Baca tentang pelajaran ukiran kayu!

spili diperbuat daripada kayuJika anda melihat sekeliling, pokok-pokok adalah gedung utama bahan untuk kreativiti. Cabang nipis dan tebal, kepingan batang, balak, papan boleh berubah menjadi karya sekarang jika akan jatuh ke tangan tuan. Kayu kayu asli dari kayu akan menemui tempat mereka di mana-mana bilik, sama ada kediaman musim panas, apartmen atau pejabat. Di samping itu, perkara-perkara seperti peti mati, papan pemotong, penyangkut atau pengorek diketuai dianggap sebagai alat penting perkakas rumah. Seperti yang ditunjukkan oleh amalan, sesiapa sahaja yang mendengar nasihat bijak para peniaga akan dapat membuat kraf kayu.

Semua cerdik adalah mudah

bingkai asal untuk fotoDunia alam semulajadi penuh dengan idea-idea cemerlang, yang sering kekal dalam bayangan perhatian manusia. Matahari kuning di langit biru, tetesan hujan, salji salji, bunga. Kadang-kadang orang tidak melihat keindahan yang menakjubkan di bawah kaki mereka, tetapi hanya bukan sifat kreatif.

Kraf yang diperbuat daripada kayu adalah peluang yang baik untuk membuktikan diri dalam amalan. Terdapat banyak idea untuk menghasilkan produk kayu asal. Pada dasarnya mereka terbuat dari bahan:

 • pemotongan nipis dan tebal;
 • cawangan;
 • rami;
 • kulit.

Ia agak mudah untuk membuat artikel buatan tangan dari kayu menggunakan log. Ia boleh ditanya daripada mereka yang menuai kayu api untuk musim sejuk, memotong peluru peluru pokok tebal. Sudah tentu, tiada siapa yang akan menolak orang kreatif ini. Apabila dia tertidur di tangan tuannya, satu transformasi lengkap menanti dia.

Oleh kerana gergaji itu hampir selalu bulat, mungkin untuk membuat pelbagai kerajinan darinya.

Matahari batu permata

kerikil berwarnaPada masa kini banyak kedai menjual pelbagai bentuk dan saiz batu kerikil hiasan. Mereka boleh dilekatkan pada gergaji kayu dalam sebarang pesanan dan anda akan mendapat hiasan asal untuk taman. Di dalam sebuah pangkalan kayu, dengan bantuan gerudi, membuat lubang-lubang agar sesuai dengan batu-batu.hiasan taman Mereka meletakkannya di sana dan hiasan itu siap. Ia dilampirkan kepada mana-mana struktur di taman, sama ada pokok, gazebo atau bangku. Apabila cahaya terang menyentuhnya, taman itu akan diisi dengan lampu berwarna-warni sinar matahari.

Untuk memastikan bahawa perkara itu telah berkhidmat selagi mungkin, ia mesti dikeringkan terlebih dahulu.

Perkakas dapur diperbuat daripada kayu

perkakas dapur diperbuat daripada kayuPada setiap masa, aksesori dapur yang diperbuat daripada kayu banyak digunakan oleh suri rumah yang berpengalaman. Tuan-tuan yang mahir dan pencinta melakukan perkara-perkara yang berguna dapat membuat objek dari kayu:

 • berdiri di bawah cawan atau plat panas;
 • dulang;
 • memotong papan;
 • cincin serbet.

Related  Hiasan yang berguna di kampung dan rumah – periuk untuk bunga

berdiri di bawah panasUntuk membuat pendirian di bawah panas, tebal cawangan dipotong menjadi beberapa pusingan pusingan kira-kira 5 mm tebal. Ini dilakukan menggunakan gergaji atau gergaji. Bahagian siap dirawat dengan kertas pasir. Kulit yang di pinggir berfungsi sebagai elemen hiasan, jadi ia tidak dikeluarkan. Tetapi tidak mengapa. Anda boleh mengeluarkannya dengan pisau tajam.

barangan bahan untuk krafSekiranya unsur-unsur sudah siap, teruskan untuk melekat. Pertama meletakkan mereka di atas permukaan yang rata supaya mereka saling menyentuh. Kemudian letakkan gam dan buat piramid kecil dalam susunan berperingkat. Lebihan gam dibersihkan dengan kain yang bersih dan meletakkan produk di bawah tekanan agar bahagian-bahagian itu dimeteraikan dengan baik dan dikeringkan.

Baris pertama luka harus dibina di bawah, sehingga pendiriannya kelihatan cantik.

Foto itu menunjukkan kraf asal yang diperbuat daripada kayu untuk dapur, yang dibuat oleh tangan sendiri.berdiri dapur yang terbuat dari kayu Setiap daripada mereka berbeza dalam saiz dan gaya, tetapi penuh dengan cinta dan kehangatan jiwa seorang tuan yang baik. Seperti yang anda boleh lihat, anda juga boleh menghiasi gergaji dengan corak untuk mendapatkan pendirian yang menarik untuk lebih panas.

Dekorasi lucu untuk memberi

datuk mazai dan harimau diperbuat daripada kayuSebuah rumah negara sering dianggap tempat damai dan gabungan dengan alam semula jadi. Oleh itu, penduduk musim panas cuba menghiasi taman dengan barangan asal. Tambahan yang luar biasa untuk katil bunga boleh menjadi kraf diperbuat daripada kayu untuk dacha, yang dibuat oleh tangan sendiri. Mereka berbeza dengan kerumitan, tetapi ada yang boleh didapati untuk tuan yang tidak berpengalaman.

Keajaiban burung hantuContoh klasik adalah burung hantu. Untuk kerajinan, anda memerlukan satu potongan besar, yang akan menjadi badan yang subur dari burung. Mata terbuat dari batang kecil, melekatkannya ke badan dengan skru. Murid diasingkan dengan bantuan penutup.

Untuk mendapatkan sayap, gergaji bersaiz sederhana dipotong separuh. Kencangkan bahagian-bahagian di kedua-dua belah batang, menunjuk mereka dalam arah yang berbeza. Paruh itu dibuat secara berasingan – dipotong kayu dan dilekatkan di antara mata. Telinga dibuat dari sekeping kain karpet. Keluarkannya ke dalam tiub dan sapukannya dengan sudut akut ke atas mata burung hantu. Begitu juga, telinga kedua juga diterima. Anda boleh menanamnya di rumah kayu kecil, meletakkannya secara langsung di atas rumput.

Related  Cara mudah menenun pokok daripada manik

Untuk membuat burung hantu bagus, sesetengah tuan menggunakan kepingan biasa kulit kayu. Pada mulanya bahan itu diberi bentuk bulat, tetapi di sudut atas harus ditegakkan. Ini adalah telinga burung yang bijak. Mata terbuat dari bahan-bahan seperti:

 • topi acorn kecil;
 • spili cawangan nipis;
 • dari bahagian buah kering.

Sayap dipotong dari kepingan kecil kulit, melampirkannya ke batang. Burung seperti ini sering digantung di atas pokok atau pokok renek di taman.

kelinci dan landakDi samping itu, dari spits kecil dan kayu kecil, miniatur dihasilkan. Ia boleh menjadi burung comel atau kelinci, yang diletakkan di kawasan pinggir bandar.

Penciptaan asal juga dianggap sebagai kerajinan udara yang terbuat dari kayu. Pertama, lakaran lakaran kayu ditarik. Anda boleh menggunakan stensil. Selanjutnya, sudut utama dicatat dengan bantuan gerudi, dan kemudian corak dipotong dengan jigsaw elektrik. Ternyata hiasan asal, yang sesuai dengan sempurna ke halaman belakang. tempat berehat yang diperbuat daripada kayuFoto itu menunjukkan pelbagai kraf diperbuat daripada kayu yang banyak tukang kebun:sudut untuk kanak-kanak

koloni lebah

rama-rama dari tumpah

beberapa log

Semua kraf mesti dirawat dengan penyelesaian khusus dan varnished. Jadi mereka akan berkhidmat lebih lama untuk rakyat.

Kanak-kanak dan kraf diperbuat daripada kayu

Periuk bungaHampir semua bayi suka mainan yang dibuat dengan tangan mereka sendiri. Mereka menguasai mereka dari kertas, kain, polistirena dan plastik. Terutama barangan kayu yang dihargai untuk kanak-kanak, yang membawa mereka banyak kegembiraan.

lembu betinaDi kampung negara pasti akan menjadi rami, spili dan cabang-cabang pohon lama. Dan ini adalah bahan yang tidak ternilai bagi peluang untuk membuat dengan tangan anda sendiri. Ternyata anak-anak boleh berpakaian rami dalam setiap cara yang mungkin, mewujudkan imej baru. Untuk melakukan ini, sudah cukup untuk mengambil potongan kain lama, loofah, twine, gabus, lem dan imajinasi anda dan sekeping seni hebat akan muncul di laman web ini.

lukisan mainan dari pokokRemaja, tentu saja, ingin membuat mainan yang lebih rumit untuk mengejutkan ibu bapa. Oleh itu, mereka memerlukan lukisan dan skema kerja kayu. Mereka adalah mereka yang membantu untuk membentangkan produk masa depan, dan berusaha untuk mencapai matlamat yang diberikan. Sangat menarik untuk membuat mainan dari memotong perisai yang bertindih antara satu sama lain. Akibatnya, jumlah itu dihasilkan dan kraf indah dihasilkan.

mainan diperbuat daripada kayuSebagai contoh, seekor lembu cantik dibuat dari 3 bahagian perisai kayu. Satu adalah kepalanya, perisai kedua adalah badan, dan poni dan hidung adalah yang ketiga. Begitu juga, beruang kutub juga lakukan.

Bergantung kepada watak untuk mainan, adalah wajar untuk memilih warna struktur kayu.

Kraf kayu yang luar biasa diperoleh dari asas yang mana tekstur pokok itu dipelihara.serigala Jika anda mengambil beberapa lapisan coklat dan memotong garis besar serigala, anda boleh mendapatkan artikel buatan tangan yang cantik. Satu lapisan adalah batang, dan sudah di kepala dan ekor. Mudah, cantik dan cepat. Pendekatan yang sama digunakan ketika membuat itik cantik. Untuk ini, burung itu dipotong dari pokok itu. Nombor itu bergantung kepada skema atau sketsa kraf. Kemudian mereka berlapis untuk membuat itik.

Jika anda ingin mendapatkan mainan tiga dimensi, adalah wajar untuk mengenakan lebih banyak lapisan pada satu sama lain. Kaedah yang sama menghasilkan sebarang cembung pada barang buatan tangan yang terbuat dari kayu.

Untuk menerima kraf unik untuk kanak-kanak, mereka melukis dengan warna. Ibu bapa yang bijak melakukan ini bersama-sama dengan kanak-kanak itu, mengambil berus. Mereka mata dorisovyvayut, ekspresi wajah, warna haiwan, beberapa lipatan atau bintik-bintik. Kerja-kerja sedemikian sering menghiasi halaman-halaman kawasan pinggir bandar.

Related  Baiklah di dacha dengan tangan mereka sendiri

kucing bangkuPeluang yang hebat untuk menunjukkan bakat anda disediakan oleh mereka yang ingin membuat applique daripada kayu. Bahagian utama untuk kerja adalah papan kayu pepejal.

Jangan simpan dan ambil perisai terpaku. Apabila pengisaran, struktur kehilangan kekuatan, dan jahitan menonjol ke luar. Ini akan merosakkan kraf.

Sebelum mula bekerja dengan pokok, di atas kertas lukis kerajinan masa depan, membahagikannya kepada butiran. Setiap daripada mereka menerima nombornya. Seterusnya, lakaran dipotong menjadi bahagian mengikut kontur yang ditandakan dalam angka tersebut. Unsur-unsur digunakan untuk papan, berputar dengan pensil dan gergaji.

Tepi-tase dari bahagian-bahagian yang telah selesai dipasang dengan alat pertukangan. Sudut tajam – pahat, kemudian disapu dengan kertas pasir. Sekiranya terdapat mesin pengisar, anda boleh menggunakannya. Selepas itu, semua unsur-unsur diwarnai dengan noda. Untuk mendapatkan nada yang berbeza, ia digunakan dalam beberapa lapisan. Yang lebih kecil, lebih ringan perincian. Apabila semua objek kering, mereka perlahan-lahan terpaku ke atas kertas.

Gambar rajah untuk pembuatan barang buatan tangan dari kayu

kuda kayu

traktor dan buaya diperbuat daripada kayu

mesin diperbuat daripada kayu

litar helikopter

Aplikasi kayu asli adalah peluang terbaik untuk menghabiskan masa dengan anak-anak. Lagipun, kegiatan semacam itu bukan sahaja menyatukan keluarga, tetapi juga mengembangkan kebolehan kreatif generasi masa depan. Dan rumah itu penuh dengan banyak perkara yang indah.

Kraf untuk rami – video