Kod kuće omiljeni lišće izblijediDogodilo se da zdrava i prosperitetna biljka iznenada gubi elastičnost lišća. Zašto orhideje imaju mlohav lišće, što trebate učiniti da biste vratili turgor? Postoji nekoliko razloga i trebat će vremena za vraćanje ljepote. Jasno je, kad je odljev izgubio elastičnost, biokemijski procesi u sustavu bili su povrijeđeni. Nedostatak vlage, pregrijavanje biljke ili korijenskih bolesti glavni su razlozi zbog kojih orhideja nestaje. Ako ne poduzmete mjere, lišće će postati žuto, biljka će umrijeti.

Uzroci mekih listova u orhidejima

Da pomognete biljci, morate znati razlogObično, donja lišća postaju mekana. Ako zemlja nema dovoljno hrane, a korijenje nema vremena za popunjavanje potrebe, preraspodjela se događa na štetu donjih lišća. Njihova opskrba snagom prenosi se na vrh.

pregrijavanje

Opasan je za cvijet pregrijavanje biljke. U vrućem podne pod izravnim sunčevim svjetlom čak se osvijetljeni prozor jako zagrijava. U ovom trenutku, list intenzivno isparava vlagu. Ali podloga se također zagrijava, isparavanje se stvara u staklu. Korijenje u ovom slučaju ne samo da dobiva malo vlage, nego također i hladno, toplina podloge se troši na isparavanje.

Ako postoji pregrijavanje potrebno je:

  • maknite biljku duboko u sobu 2-3 sata, tako da se temperatura lišća i korijena postupno izravnala;
  • nakon što možete prskati biljku, obrišite lišće vlažnom krpom ili vodom;
  • Da biste pronašli orhideja mjesto koje isključuje sekundarno pregrijavanje.

U vodu za navodnjavanje možete dodati lijek protiv stresa, kapi epine ili sukcinske kiseline. Turgor se može brzo oporaviti ili unutar 3-4 dana, ovisno o stupnju dehidracije.

Zamrzivač i štetnici

Zimi, biljka na prozoru može doći do smrzavanjaZašto zimi orhideje imaju mlohav lišće i što treba učiniti u vezi toga? Ostati u skicu na minus temperaturi će dovesti do zamrzavanja lišća. Oni će pasti u krpu. Ako biljka ima oštru zimu na prozoru, zamrzivač će doći na temperaturu ispod 15 stupnjeva. Frostbite se ne liječi. Tkanine su izrezane tako da se trulež ne razvija na njima. Ali nema potrebe za presađivanjem ranjenog cvijeta.

Related  Važno je za kućnu njegu za unutarnji jasmin

Na lišćima kolonija grinja se razvela, isisali su sok, biljka je potisnuta, a još jedan zeleni lišaj kapi. Posebno su opasne za orhideje crvene i bezbojne grinje. Ovi insekti se boje vlage, uzgajaju ih samo na suhom zraku.

Nakon bilo kakvih vodenih postupaka, trebate odvoditi sinuse listova i središte rozete. Stajaća voda je štetna za biljku. Koristiti za njegu biljke je uvijek meka voda bez soli tvrdoće. Soli se podmiruju na podlozi, otrovnu su i zatvaraju pore, koji sadrže vlagu.

Nedostatak vlage

Leafy lišće u orhideje svibanj biti neadekvatna ili prekomjerno zalijevanjeŠto ako orhideje naborane lišće zbog nedostatka zalijevanja? Ne postoji jasan vremenski interval kada se podloga orhideja mora navlažiti. Ovisi o suhom zraka i temperaturi u stanu. U podnevnom suncu i kišnom vremenu, odabir vlage mijenja korijene. Morate osušiti suhu podlogu. Stoga, svaki put prije zalijevanja, pazite da je tlo suho. Postrojenje nakon sušenja, samo je vodu uz dodatak sukcinske kiseline. Zalijevanje uranjanjem sat vremena u vodi 30-400 S.

Nepravilno zbrinjavanje dovodi do smrti postrojenjaZašto orhideje imaju mlohav lišće nakon transplantacije, što da radim? Važno je odabrati pravi sastav tla. Neispravno obrađena kore ne apsorbira vodu. Zatim, bez obzira koliko se često zalijevaju, voda će se filtrirati bez zaustavljanja u pore. Sadržaj lonaca mora se mijenjati.

Problemi s korijenom

Oštećeni korijenski sustav može osigurati ishranu lišćaStanje korijenskog sustava može se ocjenjivati ​​po svojoj boji. Ako su korijeni zeleni ili svijetli s srebrnim izljevom, oni su zdravi. Pojavljivanje smeđih površina ukazuje na opadanje. Što ako orhideja grebena, ali čvrsto sjeda u loncu? Možda ovaj signal, biljka ne dobiva dovoljno kisika, biti u gustom podlogama. Ako se biljka dugo ne presadi, alge se razvijaju na površini kore i mrvica, kora se nestaje, a pore između čestica postaju sve manja. Zatim korijeni nemaju dovoljno hranjivih tvari, a listovi se progutaju. Isto se događa ako koristite napuhane doze gnojiva. U oba slučaja, morat ćete zamijeniti podlogu dok je korjenov sustav netaknut.

Kora se uzima iz starih, dugih, crnogoričnih stabala koja su ležala u šumi. Ne bi trebao postojati katran u njemu. Komadi se tretiraju tri puta kipućom vodom prema posebnoj shemi. Potrebno je otvarati što više pore tako da podloga drži vlagu.

Često, poremećaji prehrane listova leže u bolesti korijenskog sustava. Ako orhideje odustanu, trebali biste to učiniti:

  1. Pobrinite se da biljka nije pregrijana i ne pretjerano osušena.
  2. Shake utičnica, ako je čvrsto sjedi u loncu, onda je korjenov sustav sačuvan. No, reviziju treba obaviti. Rotten korijenje je pokriveno sluzom, ili sušeno. Dijelovi pacijenta trebaju biti uklonjeni, otvoreni dijelovi trebaju se liječiti antiseptičkim lijekovima koji ne sadrže alkohol. Kad se ukorijenite, koristite posebne lijekove – Maxim, Alirin.
  3. Ako biljka ima čak i jedan živi korijen, posadit će ga u prikladan mali lonac i zbrinuti prema uobičajenoj shemi.
  4. Ne ostaje korijenje, ručica se stavlja iznad spremnika s vodom, tako da je vrat 2-3 cm iznad vode. Listovi se svakodnevno obrišu vodom sukcininskom kiselinom. Korijeni će ponovno rasti.

Related  Phalaenopsis Orchid – Butterfly cvijet treba posebnu njegu

U budućnosti, sve dok biljka ne vrati izgubljeni oblik, sve dok rane ne izliječe, gnojidba i poticanje zalijevanja ne mogu se obaviti.

Videozapisi o upotrebi glukoze, kada su bili slabi lišća u orhidejima