Zašto vaše diffenbachia ima žuto lišće?

Dienenbachia pretvara žute lišćeDieffenbachia – lijepa ukrasna biljka čija je briga za jednostavnost. Zašto diffenbachia ima žuto lišće, i kako ispraviti situaciju, savjetuju stručnjaci. Tropska biljka zahtijeva uvjete koji su blizu prirodnog staništa. Prije nego što se dienenbachia naselite u kući, morate saznati uvjete pritvora. Cvijet za sušenje postat će glupa prijekor za cvjećara.

Glavni čimbenici ispravnog sadržaja

Postoje tri faktora rizika – neodgovarajuća biljna skrb, štetnici i bolesti. Određivanje je briga. Ako lišće postane žuto na diffenbachia, to je signal nevolje. Ako se na prvim znakovima problem eliminira, biljka će se oporaviti i dugo će se veseliti ljepoti.

Da bi se uzgojila ravna perad, potrebna je uniformna rasvjeta. Stoga se postrojenje mora povremeno vrtjeti u smjeru kazaljke na satu prema izvoru svjetlosti.

Kada nema nedostatka svjetlosti, biljke mogu okrenuti žute lišćePogreške u skrbi uključuju neprihvatljive uvjete za cvijet:

 1. Osvjetljenje ljeti kroz zavjesu od tulipana prilično je ugodno za biljku. U zimi diffenbahia, potrebno je osvježenje, trajanje svjetla ne smije biti kraće od 10 sati. S nedostatkom svjetlosti, listovi postaju blijedi, a onda žute. Plave zrake stvaraju nekrotična mjesta.
 2. Zalijevanje tvrdom vodom dovodi do bljedila, a potom i žutosti lišća. Voda bi trebala biti mekana, Ferrovit nosa s blijedim lišćem, poput hitne pomoći. Lišće će postati smeđe i suho ako je biljka pretrpana. Ali zašto diffenbachia odjednom postane žuta i odjednom? Biljka je poplavljena, tlo je zakiseljeno, korijenje truleži i ne radi. Ako ne uklonite truljenje i transplantaciju biljke u novu podlogu, ona će se isušiti nakon nekoliko dana.
 3. Mješavina tla mora biti plodna i lagano kisela. Sa gustom tlom, s poremećenom kiselinom, soli iz tla se ne probavljaju. Rast usporava, žuto lišće počinje žućkati. To će biti znak poremećene ravnoteže hranjivih tvari u tlu. Ako žutost počinje od vrha – trebate preljev vitamina s uravnoteženim sastavom za dekorativne listopadne biljke.
 4. Temperatura za unutarnji cvijet diffenbachia trebao bi biti čak i bez iznenadnih promjena. Ako postoji kratkotrajno smanjenje na 10-12 stupnjeva, biljka će preživjeti, ali lišće će postupno postati žuto i pasti. Skvoznyaki također dovesti do yellowing ploče, njegovo sušenje. Taj se fenomen naziva nekrozom.

Postrojenje intenzivno čisti zrak u sobi. Zbog toga se na lišću nakuplja prašina. Mora ih se isprati pod tušem ili obrisati vlažnom krpom.

Treba imati na umu da biljka ne reagira odmah na prekršaj, promjene se odvijaju tjedan ili dva nakon što je moždani udar primljen. I svaka takva nepažnja slabi cvijet. Diffenbachia je tada pogođena bolestima, ona postaje izvor hrane za štetnike.

Listovi postaju žuti kad biljka ošteti štetniciŠtetnici diffenbahia su:

 • pauk mite;
 • Jose razmjera;
 • lisne uši.

Svi oni jedu sokove biljke, postupno ga uništavaju. S čestim prskanjem lišća i brisanjem vlažnom krpom, grinja se ne počinje. On voli suh zrak. Ali, ako je briga negligentna, tada će se probijanje lišća i njihovo zalijevanje postati vidljive. Uzgoj vrlo brzo, grinja će zauzeti sve biljke. Zašto lišće od dienenbachia postaje žuto od smirivanja krpelja? Brzo se množi i usisava sok od listova. Ako se ne boriš, biljka će umrijeti.

Štit se nalazi na stabljicima i venama, izgleda kao smeđe mrlje, čisti se otopinom alkoholnog sapuna. Odrasle su oprane, očišćene sapunskom vodom. Ali ako ima mnogo insekata, morat ćete upotrijebiti kemikaliju.

Diffenbachia bolesti

Uzrok usijanosti lišća može biti virusna, gljivična ili bakterijska oboljenjaSvaka promjena izgleda cvijeta signalizira bolest. Samo postepeno zalijevanje donjih lišća i njihovo isušivanje je normalni fiziološki proces. U drugim slučajevima, pojava bilo koje mrlje ili obezbojenje je signal. Bakterijske, virusne i gljivične bolesti mogu utjecati na biljke.

Gljivične bolesti uključuju:

 • antracoza – crno-smeđe mrlje na listi, žuta granica;
 • listopada – počinje s malim mrljama s narančastom granicom;
 • korijen truleži – vidljiv kao tamni rub na dnu prtljažnika, odozdo svjetlo siva ploča;
 • Fusarium žudnja – utječe na korijen, vaskularni sustav, biljka blijedi, postaje žuta, umre.

Sve te bolesti liječene su lijekovima koji sadrže bakar. No kao preventivna mjera, sterilizirana tla treba se koristiti pri presađivanju. Fusarioza se ne liječi, biljka se uništava uz posude.

Baktericidne bolesti se nazivaju diffenbahia, koje se manifestiraju kao vlažne mrlje i čireve s neugodnim mirisom. Također se ne posuđuju liječenju. Biljke su zbrinute, posuđe se dezinficiralo.

Virusne bolesti mogu se odrediti promjenom boje listova. Može postati brončana, neobična mjesta. Virusi prenose insekti. Postrojenja se ne liječe.

Video o štetočinama diffenbahia i posljedicama njihovog staništa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector