Kalanchoe od BlossfeldaKalanchoe je biljka koja se može vidjeti u mnogim apartmanima. A tu je i objašnjenje: praktički sve njegove sorte su nepretenciozne i sposobne su djelotvorno utjecati na tijelo. Međutim, čak i najveći nediskriminirajući cvijet treba pravilnu njegu. Ovo zalijevanje, gnojivo, otpuštanje tla, obrezivanje. Postupak obrezivanja nije kompliciran, ali kako ne bi oštetio cvijet, potrebno je znati kako smanjiti Kalanchoe, točnije slijed postupka i najbolje vrijeme za to.

Što je rezanje Kalanchoe kod kuće i zašto je to potrebno?

Obrezani dvogodišnji grm KalanchoeTrimming Kalanchoe – ovo je uklanjanje dodatnih listova ili pedunki. Potrebno je dati cvijetu uredan okrugli oblik. Uzgoj u obliku malog grma biljka izgleda izvornijim, a ne duge, tanke stabljike s kaotičnim granama ispruženim prema van.

Potrebno je formiranje postrojenjaUz dekorativnu svrhu obrezivanje Kalanchoe kod kuće potrebno je stvoriti najpovoljnije uvjete za biljni život. Akumulirani sok unutar cvijeta se ravnomjerno raspoređuje na procese, puni lišće. Biljka postaje sočna i otpornija na sušenje i vlaženje.

Nož za nošenje, prikladan za podrezivanjeObrezivanje Kalanchoe je od tri vrste:

  • izvornik;
  • prevencija;
  • nakon cvatnje.

Da biste izrezali cvijet, bolje je koristiti oštar nož ili pismo za pisanje. Odstranjivanje lišća ručno može oštetiti biljke i nestati će.

Kako izrezati Kalanchoe ovisno o vrsti cvijeta

Drugi cvjetanje obrezane KalanchoeOvisno o raznolikosti Kalanchoe i pravilima obrezivanja. Do danas je poznato više od 200 vrsta biljaka, međutim, malo ih može rasti kod kuće. Najčešća je Blossfeld, koja cvjeta u svijetlim crvenim cvjetovima. Obrezivanje višak lišća može se izvesti u neograničenim količinama. Čak i ako su sve podređene grančice i lišće odrezani, ostavljajući samo “panjev”, ovaj će cvijet nakon nekog vremena ponovno pokriti debelim lišćem.

Latsiniata raste nakon obrezivanjaSituacija je složenija s sortama Kalanchoe, cvjetnim bijelim i žutim cvjetovima. Takve vrste su vrlo rijetke i kapricijske. Pretjerano uklanjanje lišća može dovesti do kobnih posljedica za biljku. Prije branja Kalanchoe od rijetkih vrsta, potrebno je precizno odrediti njegovu raznolikost.

U pravilu, pismeno podrezivanje Kalanchoe događa se bezbolno za cvijet. Međutim, u slučaju rane na stabljiku u obliku propadanja, potrebno je posipati ovo mjesto malom količinom drvenog pepela.

Početno i preventivno obrezivanje

Oblikujte mladi grmMlada biljka mora biti gotovo istrošena, jednom kad se ukorijeni i počela rasti. Na svakom od izbojaka Kalanchoe potrebno je odrezati jedan po jedan – dva gornja lišća. Ovo je izvorno obrezivanje cvijeta. Nadalje, po potrebi, već će se provoditi profilaktično obrezivanje: novi izbojci pojavit će se na mjestu cijepanja, na kojem će nastati lišća. Ovaj postupak treba ponoviti sve dok biljka ne postane tanki krug ili grm.

Related  Da bi ukrasili cvjetnjak, obavljamo vanjski sadnju i brigu za nasturtium

U slučaju pitanja, možete vidjeti video o tome kako smanjiti Kalanchoe u bilo kojoj fazi svog rasta.

Zimi, posebno, nakon studenog, poželjno je zaustaviti obrezivanje. Postupak se može nastaviti u kasno proljeće, međutim, u ovom trenutku cvijet može cvjetati, a potom će obrezivanje biti kontraindicirano.

Preventivno obrezivanje može se provesti odmah kada se na izbojcima oblikuju novi listovi. Nije potrebno čekati da odrastu.

Tijekom početne tvorbe cvijeta, ne držite ga u snažno osvijetljenoj sobi. U svijetloj svjetlosti, biljka brzo stvara rast, zbog čega se pojavljuje njezina rastepljenja.

Obrezivanje Kalanchoe nakon cvatnje

Obrezana čaša nakon cvatnjeNakon cvatnje, Kalanchoe se izrezuje ne samo za uklanjanje višak lišća, nego i za oslobađanje cvijeta od pedunki. Listovi se uklanjaju, kao u običnom obrezivanju: jedan ili dva ekstremna na stabljici.

Pedunke s cvijećem na KalanchoePrije nego što smanjite Kalanchoe nakon cvatnje, trebate se pobrinuti da sve svoje cvijeće u potpunosti izblijedi. Cvjetni klipovi, međutim, moraju biti uklonjeni na samoj bazi, tako da biljka ne počinje truliti. Mora biti uklonjena svaka biljka nakon svakog cvatnje.

Obrezana grmura KalanchoeOvaj postupak potiče novi rast stabljike spreman za cvjetanje. Nakon obrezivanja Kalanchoe nakon cvatnje, biljka treba odmor. Ovo je vrijeme kada trebate skratiti zalijevanje i osigurati nepostojanje izravne sunčeve svjetlosti. Vrijeme za koje će cvijet ponovo dobiti oko 20-40 dana.

Obrezivanje lišća i cvjetnih stabljika najbolje je napraviti ujutro, po mogućnosti prije podneva.

Pravodobno obrezivanje Kalanchoe će pružiti bujnu i punu grm s redovitim cvjetanjem. Sposobno obrezivanje je zdravlje cvijeta.

Video o Kalanchoeu