miris narcisa u proljećeNije svatko zna, ali postoje mnoge vrste narcisa. Biljke se razlikuju u obliku cvijeta, način uzgoja, trajanje i trajanje cvatnje. Razmotrite popularne i najljepše vrste narcisa, njihove fotografije i točan naziv.

Pjesnički narcis

pjesnički narod na planinskim vrhovimaCvijet je doveo iz planina. U prirodi, poetski narcis prebiva na visokom tlu, u blizini rezervoara i izvora. Izvorno je vrsta razvedena u blizini Sredozemnog mora i nedaleko od Italije. Ova biljka brzo raste i cvjeta među stablima kestena. Za potpuno razvijanje cvijeta zahtijeva umjerenu vlagu i izravnu sunčevu svjetlost. Cvijet raste do visine od 50 centimetara. Širi se po žaruljama koje imaju oblik kugle ili kokošjeg jaja, sa šiljastim krajem. Jedan grm poetskog narcisa proizvodi do pet ravnih, dugih listova. Imaju svijetlu zelenu boju. Cvjetovi cvjetaju na jednoj grani, bijeli, glave gledaju dolje. Unutar njih nalazi se kruna svijetle žute boje.

narciso poetski na mjestuVrsta je prvi izlegla u 1538. Talijani su voljeli narciso s jakim mirisom. Veličina cvatu cvatu doseže šest centimetara. Cvjetni ležaj raste duže od lišća i može doseći pedeset centimetara. Biljka je prikazana s tla u rano proljeće, aktivno raste i počinje cvjetati u svibnju. Razdoblje cvatnje do 12 dana.

S padom temperature u zimskom periodu ispod 10 stupnjeva cvijet zahtijeva sklonište.

Nakon što ste upoznali fotografiju s narodom i opisom sorte, možete odabrati biljku pjesničkog narcisa koju vam se sviđa i razrijediti na vašem mjestu.

Žuti Narcis

žuti narcisiPredstavnik ove sorte ima drugo ime – lažno narciso. Cvijet je iz Francuske, Njemačke i Južne Italije. Dobro raste na obroncima planina Kavkaza. Žuti narod raste kratko. Odrasla biljka doseže 30 centimetara. Propagiraju se žaruljama čiji promjer ne prelazi 5 centimetara. Imaju okrugli oblik, rjeđe ovalni. Jedan cvijet raste na cvjetnoj nozi, koja doseže promjer od 4 cm. Cvijet u procesu aktivnog rasta stvara tanke, tamnozelene lišće koje se nalaze ispod cvijeta za 10 centimetara.

Unutar cvjetanja cvijeta nalazi se kruna, svijetlo žuta s valovitim neravnim rubom. Razdoblje cvatnje žutog narcisa javlja se sredinom svibnja. Traje ne duže od 15 dana. Cvijet se uzgaja i uvodi u vrtnu kulturu od 1500. godine.

Zahvaljujući ovoj raznolikosti, broj biljnih oblika izveden je križanjem.

Žuti narodni vrtlari koriste se za oplemenjivanje u blizini kuća i stjenovitih vrtova, postavljajući ih pokraj tulipana, kraljevske krune, mješovitih sadnica i skladbi s borovom.

Bijeli Narcis

bijele narcisaCvijet je doveo iz Iberijskih otoka. Dobro raste na obroncima planina obogaćenim slikovitom vegetacijom, uključujući i obilnu travu. Bijeli narod se može vidjeti na zakiseljenoj zemlji ili u borovim šumama. Cvijet odraslih doseže 35 centimetara. Propagira i sjedala sa žaruljama. Oni imaju veličinu ne više od 4 cm i sferični oblik. Cvijet ima tanke, višestruke zelene lišće. Cvjetni nosač ne prelazi 23 centimetara. Cvijet je bijela, poput unutarnje krune.

Related  Obratili smo pozornost na sve najzanimljivije stvari o bijelom grahu

Bijeli narod uveden je u kulturu od 1579. Počinje aktivno rasti od sredine proljeća. Do kraja svibnja cvijet otapa cvjetove koji ne miriše više od 10 dana.

Kada raste u uvjetima niske temperature, naranče treba zaštititi tijekom hladne sezone.

Pink Narcissus

ružičaste narcisaCvijet je doveo 1520. godine iz zapadne Italije. Otprilike u isto vrijeme, sorta je uvedena u kulturu na jugu Francuske. Pink daffodil se razlikuje od drugih biljnih vrsta u prilično velikoj veličini. Cvijet doseže 45 centimetara. Listovi su tamno zeleni i širi od ostalih vrsta za 0,5 centimetara. Odlikuje se bojom cvijeta sama. U razdoblju cvatnje, 1 pupoljak se nalazi na pedikelu. Cvijet ima bijelu boju s nježno ružičastom krunom, vrlo neobično za ovu skupinu biljaka.

Ružičasti narcis se reproducira uz pomoć žarulja. U biljci za odrasle mogu doseći 5 centimetara. Narciso cvjeta početkom svibnja. Za očuvanje cvijeta, žarulja za vrijeme odmora bolja je za kopanje i držanje na tamnom mjestu do početka proljeća. Pink daffodil ne može samo oplemeniti vrt, ali i iznenaditi goste. Biljka će privući pažnju na cvjetnjak u bilo kojem dizajnu.

Narcissus Tet-a-Tet

ciklamen daffodil Tet-a-TetCvijet pripada ciklamenskoj skupini. Narcissus Tet-a-Tet se uzgaja od 1584. godine. Donesen iz planina Kavkaza i Njemačke. Postrojenje donosi nizak rast. Najčešće narciso ne prelazi visinu od 25 centimetara. Na pedikelu postoji jedna cvatnja. Pupoljak ima opušten izgled, snažno je spušten na zemlju. Cvijet je svijetlo žuta s neobičnim laticama, podignutim prema gore.

Narcissus Tet-a-Teth cvjeta od početka svibnja. Ima ugodnu aromu. Ne podnosi sušu. Biljke su posađene uz rubove i niske ograde. Dobro raste i proizvodi nove žarulje sfernog oblika. Kada zimuje, cvijet je iskopan i pohranjen na tamnom, hladnom mjestu do početka proljeća.

U drevnom Rimu, daffodils su smatrali cvijećem simbolizirajući pobjedu. Nakon bitke, pobjednik je bio obješen oko vrata vijenca iz ove biljke. Neki junaci borbi donijeli su žive bukete gledateljima.

Dvokrevetne daffodils

naranče cvjetaju u kućiciVećina vrsta frotičkih narcisa donosi se iz Južne Amerike. Biljka voli vlažnu klimu i ne dopušta dugotrajnu sušu. Ova grupa obuhvaća nekoliko vrsta nataljaka, ocjene s fotografijom, naziv i opis prikazane su u nastavku.

Related  Načini korištenja jabučnog octa za kosu

Gay Challenger

terry daffodil Gay ChallengerNiska biljka s tamnozelenom zelenom lišću ostavlja širinu od 0,5 cm. Na svakom pedikelu nalazi se jedan cvijet neobične ljepote. Terry narađal tijekom razdoblja cvatnje ima žuti cvijet s jarko narančastom krunom, nejednake veličine. Veličina pupka može premašiti 7 centimetara. Cvijet je ukrašen buketima, nema jednako u rezanju. Počinje cvatu krajem svibnja.

Grade Texas

narcissus texasOdnosi se na skupinu sretnih narcisa. Cvijet je velik u veličini i ima krunu. Boja bijelo – žuta ili meka ružičasta. Narciso je nepretenciozan u rastu. Voli obogaćenu i vlažnu zemlju. Iz Njemačke i Italije. Cvijet je uveden u kulturu od 1565. Texas se pokazao dobro u skupnom slijetanju. Prikladno za ukrašavanje cvjetnih kompozicija, ne može dugo trajati bez vode prilikom rezanja.

Terry daffodil of Texas raznolikost aromatski mirisna u razdoblju cvatnje od sredine svibnja. Uz hladnu zimu bolje je pokriti.

Narcissus Ice King

daffodils Ice KingBiljka se uzgaja u Italiji i posadi ga vrtlarima od 1850. Narcissus Ice King reproducira vegetativno. Žarulja odrasle biljke ne prelazi 5 centimetara. Kako izgleda narciso?

Fotografija prikazuje obitelj cvijeta. Biljka ima široko lišće, smješteno ispod i na razini pupova. Svaki pedikel ima jedan bijeli cvijet sa svijetložutom krunom. Narcissus Ice King razlikuje se od velikih cvjetova, veličine od kojih je 11 centimetara.

Raste u obilno navlaženom tlu. Ne može tolerirati produljenu sušu.

Cvijet je oplemenjen vrtnim područjima, koristi se u cvjetnim skladbama. Narcissus Ice King počinje cvjetati od početka svibnja. To će ugoditi uzgajivač s lijepim cvjetovima do kraja mjeseca.

Što izgleda Tahrički Narcis?

naranče TahitaBiljka ima velike dvostruko cvijeće, dostižući veličinu od 10 centimetara. Boja glavnih latica je svijetlo žuta. Unutra je crveno – narančasta kruna. Narcissus Tahiti u razdoblju aktivnog rasta raste do 35 centimetara. Ima uske tamnozelene lišće, koje se nalaze ispod pupova. Svaki cvijet je na zasebnom pedikelu.

Related  Učenje da se pravilno brine za čempres u loncu

Biljka reproducira vegetativno, raste u neposrednoj blizini kuća. Dobro podnosi izravnu sunčevu svjetlost, voli vlažnu zemlju. Izvrsno raste u grupama. Stjecanje aktivnog rasta od sredine svibnja. Do kraja cvjetanja blijedi, ali ne gubi ugodnu aromu.

Narcissus Replit

frotirne narcje ReplitBiljka se reproducira na vegetativan način. Dobro podnosi sunčeve zrake i može rasti u sjeni stabala. Biljka ima široko lišće tamnozelene boje, smješteno na ili ispod cvatnje. Na jednom pedikelu može biti nekoliko pupova. Cvjetovi velike veličine s laticama ružičaste boje. Kruna je frotir, s bojom breskve. Postrojenje doseže visinu od 50 centimetara. Narcissus Replicate koristi se za uređenje vrtnih ploha.

Cvijet voli bogato obogaćenu, vlažnu i rastresitu tlu. Koristi se u cvjetnim kompozicijama.

Narcissus Rip Vann Winkle

daffodils Rip Vann WinkleCvijet može biti smješten i cvjetati, budući da je na otvorenom području i u sjeni stabala. Niska biljka koja doseže maksimalno 30 centimetara. Ima široko lišće koje ne raste na cvjetove. Narcissus Rip Vann Winkle raste u vlažnom i obogaćenom tlu, ne podnosi sušu. Cvjetovi i krunice su frotir, svijetlo žuta. Svaki pedikel ima jedan pupoljak. Biljka je iskopana nakon cvatnje i posadena na otvorenom terenu na kraju zime.

Narcissus Obdam

narcis ObdamPostrojenje pripada frizer grupi. Narciso ću mirisati mirisom suptilnim i profinjenim mirisom. Cvjetovi se stavljaju na zasebni pedikel. Imati nježnu bež boje. Pupoljci su veliki. Pri otkrivanju može premašiti 10 centimetara. Biljka raste velika. Na kraju aktivnog rasta može prelaziti 50 centimetara.

Plant luka u oplođenoj zemlji u kasno ljeto. Na početku proljeća Narciso počinje nicati s tla. Sredinom svibnja, biljka nosi njegovu vrstu. Razdoblje cvatnje traje ne duže od 12 dana. Do kraja tog razdoblja, cvijeće se spaljuju u bijeloj sjeni, ali ne gube suptilni okus. Vrtlari se preporučuju za bacanje gomolja na otvorenim sunčanim područjima ili u sjeni stabala.

Gomolji biljke dovoljno velike, do 6 centimetara. Narciso Obdam posađen u vrtnim pločama u skupinama.

Zanimljiva je vrsta i sorta narcisa – video