Achimenes u pejzažnom dizajnuPredlažemo da se upoznate s unutarnjim cvijetom Achimenesa, koji oduševljava dugim bujnim cvatom. Nanesite biljku kao ampel ili grm, ovisno o sorti. Briga za achimene je jednostavna, ali mogućnosti su dostupne. Sam naziv cvijeta je preveden kao “bojao se od hladnoće”, hladno je za njega već u 20 topline. Postoje i druge suptilnosti u skrbi za zgodnim muškarcem. Međutim, neobična ornamentalnost cvijeta je fascinantna, a kod kuće achimenese obećavaju stvaranje svih uvjeta, pokvariti ljubav i brigu.

Porijeklo i glavna obilježja biljke

Ampelian AchimenesAhimenez pripada obitelji Gesneriev, bliskom rođaku Uzumbara ljubičica i gloxinia. Tropski posjetitelj dolazi iz Južne Amerike, voli toplinu i vlažan zrak. Grm je rastao u sjeni stabala, nije vidio sunčeve zrake u domovini, nije sklon mijenjati svoje navike.

Niski grmovi Achimeneza rastu od 30 do 60 cm, ovisno o sorti. Lišće biljke tamno zeleno, sjajno, dlakavo i nazubljeno na rubovima. Cvjetni lijevak, s čašom s dugom cijevnom krunom. Mogu biti promjera do 5 cm, različite boje i rubovi. Tijekom cvatnje, listovi su gotovo nevidljivi pod tepih cvijeća, koji dugo nisu otvoreni, ali se stalno zamjenjuju novim pupoljcima.

Korijenski je sustav površan u Achimenesu. Tijekom ljetne sezone hranjive tvari se nakupljaju u gomolji, rizoma. Svaka školjkaša je spremna za reprodukciju u proljeće. S kraja vegetacijskog razdoblja, stabljike se osuše, postrojenje odlazi do proljeća, a briga za njega tijekom tog perioda je minimalna.

Briga o bolesniku kod kuće

Cvjetni achimeni traju do 4 mjesecaAko se promatraju uvjeti biljke, biljka brzo raste zelene grančice od proljeća i ulazi u cvjetanje, što traje do 4 mjeseca. Iz sinusa svakog lista može ostaviti lijep cvijet, a ne jedan. Da ne prekrši ljepotu, izblijedjele korume moraju se ukloniti odmah, ostavljajući nekoliko komada na sjemenu. Sjeme zrele oko dva mjeseca.

Možete kupiti bilo koji zatvoreni pogon ako je moguće stvoriti uvjete za njegov razvoj. Ponekad su zahtjevi cvijeća izravno suprotni. Za izradu kompozicije morate odabrati biljke s sličnim uvjetima skrbi.

Formiranje bujne grmaU postrojenju je bilo ugodno, morate slijediti nekoliko pravila:

 • ljetne i zimske temperature sadržaja;
 • uvjeti osvjetljenja;
 • vlažnost zraka, režim navodnjavanja;
 • sastav supstrata i kapacitet za sadnju;
 • top preljev i transplantacija;
 • zaštita od štetnika i bolesti;
 • posebni uvjeti pritvora.

Related  Fotografija i nazivi sorata kuća ljubičica (1. dio)

Divite se neredu ljepote na video o achymeneu, a briga o biljci neće izgledati opterećeno. Ljetna temperatura postrojenja treba držati 20-24 , Zimi, prilično tamno kul kut 13-15 .

Mlade biljke, koje još nisu počele cvjetati, mogu se staviti čak i na južni prozor s laganim zavjesom. Ali razvijene biljke treba ukloniti s izravnih zraka na istočni, zapadni prozor ili na dubinu prostorije. U svakom slučaju, svjetlost bi trebala biti dovoljna. Signal slabog osvjetljenja će se istegnuti proizlazi, izlažući ih, smanjujući veličinu i lišće te boje. Moramo pronaći sredinu. Ako postoji mogućnost stvaranja sjene na balkonu ili verandi, tada će biljke biti udobne.

Pridržavajući se pravila skrbi, biljka voli izobilju cvatnjuVelika vrijednost vlage. Tvornica voli redovito obilno zalijevanje, ali bez stagnacije vode na dnu lonca. Ali još više treba mikroklima, vlažnost od oko 60%. Nemojte prskati lišće i cvijeće s finim prskanjem kada se brinete o achimenima. Nešto je stvoren magloviti oblak, ali ne i preko biljke. Kada kapljice pada na cvijet, pojavljuju se crne točkice. Pomoći će akvariju. Možete staviti paletu u blizini s mahovinom i ekspandiranom glinom, hidratantom, a možete učiniti kako je prikazano na fotografiji. Kod kuće, Achimenes pate od suhog zraka ljeti. Što je temperatura u sobi veća, viša je vlažnost.

Za bujno cvjetanje potrebno je redovito obilno zalijevanjePostrojenje intenzivnog rasta i cvatnje zahtijeva posebnu prehranu. Zimi biljka ne raste, u rano proljeće je transplantirana u svježu podlogu. Svake godine transplantiran je život kod kuće, ali za bolji razvoj i cvjetanje tijekom razdoblja zapošljavanja, pretovar se obavlja dva puta po proljeće.

Transplantacija achimenaSastav tla odabran je hranjivim:

 • kopnena zemlja – 2 svezaka;
 • list humus – 3 svezaka;
 • pijesak – 1 volumen.

To odgovara tlu za ljubičice, ili sastav jednakih dijelova perlita, vermikulita i biohuma.

Posuđe za achimene bi trebalo biti plitko i široko, budući da su korijeni cvijeta površinski, a rižomat se izlazi. Stoga, na vrhu lonca, dobro je prekriti mulch s mahovinom ili sličnim materijalom.

Za hranjenje biljke je moguće nakon početka vegetacije ne ranije u mjesecu, s dobrim rastom, u dva. Koristite tekuće gnojivo za cvjetnice svaka dva tjedna.

Related  Uzgoj u prigradskom području različitih vrsta kljova

Za achimene koristite tekuće gnojivoU jesen se biljka odlazi u mirovanje, odleži lišće, isušuje grančice. Kako zemaljski dio nestaje, hrana prelazi u korijenski sustav, gdje se aktivno nakuplja u čvorovima. Stoga je važno davati biljci prikupljanju hrane, pripremiti i zatim smanjiti achimene. Time se postrojenje potpuno oslobađa od tla i odlazi u mirovanje.

Budući da su rizomi u površinskom sloju tla, biljka se ne može sušiti ili zamrznuti. Mjesto odmora cvijeta zimi je odabrano cool, 13-15 stupnjeva. Kako očuvati korijenski sustav Achimenez zimi i što učiniti s njom? Pronađite kutiju u stanu s tamnom i postavite cvijet tamo. Ponekad morate provjeriti stanje komade zemlje, izbjegavajući isušivanje. U veljači, s primjetnim produljenjem dana, biljka se ukloni, transplantira u novu podlogu, po potrebi pomnoži i ugradi u svjetlost kako bi se nastavio život. U isto vrijeme, počevši od slabog, oni stalno povećavaju zalijevanje, buđenje bubrega.

Transplanting Achimenes u novu podlogu se provodi u rano proljećeBriga za achimene uključuje pažljivo ispitivanje populacije štetnika. Biljka može biti nastanjena uobičajenim štetočinama biljnih biljaka – lisnih uši, leptira, paukova. U ovom slučaju, liječenje insekticidima je neizbježno. Ako se ne poštuju uvjeti pritvora, moguće je zaraziti cvijet sivim truljem ili drugim gljivičnim bolestima, koji se tretiraju bakrenim otopinama, fungicidima. Pridržavajući se agrotehnike, aparati u kućnim uvjetima su rijetki. Oprez da cvjećar mora:

 • pojava mrlja na listovima – izli hladna voda ili biljka stoji u nacrtu;
 • žućkasti lišće – ne stalna tvrda voda, nedovoljno dušična gnojiva;
 • smeđi i suhi pupoljci – suhi zrak u sobi, biljka je vruća.

Uz pravilnu njegu biljka se brzo razvijaUzgoj cvijeta kod kuće nije teško. Dovoljno je dati mu malo pažnje. Kao nagradu, cijeli će ljeti predstaviti živahnim buketom, ponosom na sposobnost da raste takvu ljepotu kod kuće.

Cvijet kod kuće – video