Nevjerojatna ešverija u vašem domuModni hobi vrijeme bio je uzgoj sočnih dobara. Ove biljke pripadaju Tolstyankovoj vrsti, a najpoznatiji je kaktus, dugogodišnji stanar. Echeveria je poznatiji kao “kameni cvijet”. Raznolikost oblika i boja ove biljke učinila mu je dobrodošlicom stanovnik prozorskih klupica i staklenika.

Opis eheverije

Četiri vrste echeveria za uzgoj kuće

Stanište biljke je stjenovita visoravni Meksika i Južne Amerike. Njegov ogromni lišće u prirodnim uvjetima postaje izvor vlage za Aboridžine. Naziv biljke bio je u klasifikaciji u čast umjetnika, ilustratora knjiga o životinjskom i biljnom svijetu Meksika A. Egewerius.

U prirodi biljke su usporene ili kratkotrajne. Kod kuće, ovisno o osvjetljenju, možete razviti dugačak prtljažnik i različite oblike. List je širine od 3 do 15 cm i dužine 25 cm i pohranjuje velike rezervate vode i kako svi succulents mogu dugo vremena bez navodnjavanja. Listovi echeverije prilagođeni su i toplini i hladnoći. Pokriveni su premazom od voska, ljeti postaju plavkasto-bijeli, odražavajući sunčeve zrake. Malo rashladne lišće čuva se na štetu pokrivača odozgo, što zimi postaje gušće.

Echeveria je agavaCvjeta ova vrsta succulents u bilo koje doba godine, ali češće u proljeće i ljeto, jer tijekom cvatnje treba maksimalno osvjetljenje. Postoji više od 150 vrsta biljnih biljaka, a većina ih se uzgaja samo nekoliko, zbog njihove dostupnosti reprodukciji.

Među njima možemo imenovati:

 1. Echeveria je agava, gotovo bez stabljike s okupljenom rozetom lišća različitih nijansi, ukazao na vrhove. Cvate u kasno proljeće.
 2. Echeveria Derenberg ima puzavice, a ružice lišća skupljaju se u čunjama nalik smrcu. Mesnati lišće su u obliku lopatice duljine do 4 cm.
 3. Echeveria elegantna nema trup, list je sličan žlici, samo u obliku leđa u obliku jajeta.
 4. Echeveria čekinjaJa sam jedna od najčešćih sorti za domaće uzgoj. Ima dulje lišće i obilno cvjeta, bacajući 30 centimetarsku cvetonu.
 5. Echeveria je jastukPredstavljam nizak polu-grm, s lišćem gustim dlakavim bijelim.

Related  Cvatući i voćni ananas kod kuće

Echeveria gristi RudnelSvaki grm ove biljke za ljubitelje kamenih cvjetova postaje dobrodošla akvizicija.

Kućna njega Echeveria

Izvorni oblik succulentKako bi postrojenje moglo dobro razviti kod kuće potrebno je ispuniti zahtjeve za sadržajem koji su bliski životnim uvjetima:

 • rasvjeta;
 • temperatura zimi i ljeta;
 • zalijevanje;
 • gnojivo;
 • sastav tla;

Osim toga, trebali biste znati glavne znakove i bolesti biljaka. Važna značajka je razvoj korijenskog sustava, način reprodukcije ove vrste succulents.

Jedan od glavnih uvjeta za dobrobit postrojenja je osvjetljenje. Echeveria se ne boji sunčeve svjetlosti, može se nalaziti na svim prozorima, osim sjeverne bez sjenčanja. U slučaju nedovoljnog osvjetljenja cvatnje, ne možete čekati. Čak iu razdoblju odmora, sjenčanje ne zahtijeva sve vrste. Ljeti će biljke rado biti na otvorenom, otvorenom verandi ili balkonu. U svakom slučaju, iznad mjesta gdje raste sočice, mora postojati kišobran koji štiti lišće od neočekivanog oblaka. Kad voda udari, listovi gube dekorativnost.

Najteža stvar u održavanju eheverije kod kuće je osigurati temperaturni režim. Ako u ljeto 22-27 stvoriti ga je lako, zimi u sobi uvjetima svijetle mjesto s 6-8 teško je. Pri višim temperaturama stabljika se pruži. Ako to nije kritično za vlasnika sočan, onda temperatura od 18 stupnjeva gost dobro podnosi.

Važno je brinuti se za odjeke kod kuće zalijevanje. Bolje je sušiti biljku nego dati višak vode. S nedostatkom vode, listovi se brišu, a zatim ponovno popunjavaju. Kada prelije, ploča će se omekšati, a truljenje može početi. Ljeti je zalijevanje umjereno, zemlja treba sušiti 2/3 visine, listovi su malo vezani. Kada zalijevate, kapljicama vode ne smije pasti na biljke. Najčešće koristite niže zalijevanje, kroz otvore za odvodnju. Zimi, zalijevanje je izrezano na pola, lagano zalijevano na temelju stanja biljaka. Prekomjerna vlaga dovest će do smrti succulent.

Tlo za echeveriju sastoji se od kamenih mrvica, pijeska i tresetne podlogeSastav tla treba biti što bliže prirodnom. Tlo je mršavo, a prevladava pijesak i kamen mrvica, kisela od tresetne podloge. Možete kupiti gotove tlo za kaktus i dodati sastojke:

 • grubo pijesak;
 • pounded charcoal;
 • cigla mrvica;
 • vermikulit.

Related  Što se može dogoditi ako jedete puno lubenice?

Kiselina se može napraviti samostalno, miješajući gornji i donji treset, humus listova, a za prehrambene svrhe dodati malo biohumusa. Nakon dezinfekcije samoproizvedenog ili kupljenog tla, dodajte navedena punila.

Transplant echeveria u novi ravni lonacPosuđe za njegu odjeka odabrano je široko i ravno, u kojem su korijeni smješteni vodoravno. Sastav tla je takav da mladi uzgojni uzorci zahtijevaju česte transplantacije. Pogon za odrasle se preselio u novi lonac po potrebi. U svakom slučaju, nemojte ozlijediti grm kad se transplantirate. Hrana za odrasle biljke u toplom razdoblju godine jednom mjesečno s posebnim tekućim gnojivima za succulents.

Stanovi suhih zraka s radijatorima zimskog grijanja s toplom vodom za postrojenja su povoljni. Nisu potrebni sprejevi i hidratiziranje kada se brinu o odjeku u kući.

Echeveria reprodukcija

Za reprodukciju echeveria, list pločeRazmnožavanje biljke sa sjemenkama, listovima ili gornjim dijelovima rozete. Uzgajivači koriste uzgajivače sjemena za dobivanje novih dekorativnih svojstava. U praksi, euhovirus se propagira vegetativno.

Korijenje tanjuraIdite listom nekoliko sati, a zatim produbite. Rooting se javlja u roku od nekoliko dana, stvaraju se nove mini biljke, koje će kasnije cvatiti nakon 2-4 godine. Ako se propagira apikalna rozeta, onda se cvjetanje može dobiti iste godine.

cvatući

Echeveria RundelliRazličite vrste echeveria cvatu u njihovom razdoblju. Možete skupiti zbirku tako da cvjetanje postane kontinuirano. Glavni uvjet je intenzitet svjetlosnog toka. Stoga često iskusni uzgajivači cvijeća organiziraju umjetno odvodnjavanje. Cvijet izlazi iz vrhova lišća, može biti gola, lisnato. Ponekad se lebdi iznad biljke na visini, u ostalim slučajevima pritisne na grm. Cvjetovi dobro oprašuju, au primljenoj kutiji su održive sjemenke.

Prednosti iz postrojenja

Cvjeta eheveriaStvaranje vrta succulents na prozor ima blagotvoran učinak na prostoru. Zrak je obogaćen kisikom i ozonom, povećava se vlažnost, iskre manje troše. Općenito, živi stanovnici prozorskog pragova uzrokuju pozitivne emocije.

Related  Zašto su ljubičaste i osobitosti brige za njih loše cvjetaju

Reprodukcija echeveria – video