Gnojivo za unutarnje orhidejeZa učinkovitije i dugotrajnije cvjetanje unutarnjih biljaka koriste se različiti kompleksi. Gnojivo za orhideje razvijeno je uzimajući u obzir specifičnost biljke. Sastavi se koriste u određenim vremenima vegetacije i samo za zdrav cvijet. Čak i gnojiva s oznakom “za orhideje” trebaju se koristiti s oprezom i nižom koncentracijom nego što je navedeno na naljepnicama.

Osnovna pravila za primjenu gnojiva

Glavne aktivne tvari gnojiva su dušik, fosfor, kalij. Na naljepnicama označava se kao postotak N: P: K. Ako je potrebno povećati zelenu masu, potrebno je više dušika, potrebno je fosfor za cvjetanje, a kalij je odgovoran za održivost i stanične procese. U složenim formulacijama prisutni su elementi u tragovima. Vitamin koktel za orhideja je također koristan, kao i za osobu.

Pravila za primjenu gnojiva za orhideje:

 • Nemoguće je koristiti gnojiva tijekom transplantacije i prilikom prilagodbe biljaka;
 • promatrati vrijeme primjene gnojiva, vođeni biološkim ciklusom;
 • Nemojte oploditi orhideje tijekom cvatnje, tijekom liječenja ili rehabilitacije;
 • Korijenje gnojidbe vrši se tek nakon zalijevanja, kako bi se uzrokovalo korijenje kemijske opekline;
 • Feed hraniti orhideje, ovisno o uvjetima pritvora, ali ne češće nego dva puta mjesečno.

Gnojidba od zalijevanja lišćaFrekvencija hranjenja ovisi o okolišu. U vrućim ljetnim i kratkim danima, zime se opskrbljuju jednom mjesečno.

Gnojivo za orhideje za cvatnju ima sastav 4: 6: 6. Top dressing se koristi u vrijeme kada biljka dobiva snagu za dugo cvjetanje, ali dva tjedna prije otvaranja prvog pupka, gnojiva voda je zaustavljena.

Gnojiva treba pažljivo koristiti. Tvari koje nije asimilirala biljka, preostale u podlozi, otrovne su. Bez gnojidbe orhideja će se razviti i cvatu, predoziranje može dovesti do smrti.

Kada oplodite mlade orhideje, izgradite korijenski sustav i ostavite, morate koristiti sastav 4: 3: 3. Komplet prve pomoći cvjetnjaka sadrži pripravke u različitim omjerima glavnih hranjivih tvari. Cvjetni vinogradari voljno koriste u skrbi o dokazanim kompozicijama orhideja poznatih proizvođača – “Sad Čudo”, Bona Forte, “Oasis”.

Posebni štapići-gnojiva za orhidejeProvjerite je li gnojivo pogodno za orhideje moguće sami:

 • kiselost pH 5-7;
 • niska koncentracija hranjivih soli;
 • koriste se topljivi kelatni oblici;
 • sastav bi trebao sadržavati elemente u tragovima, biti složen;
 • prisutnost dodataka stimulansima povećava vrijednost lijeka.

Uporaba organskih gnojiva je opasna zbog nepredvidivosti sastava i velike količine dušika.

Primjeri poznatih gnojiva različitih proizvođača mogu biti sljedeće formulacije.

 1. Agricola, poseban mineralni gnojivo za orhideje. Oni su jednostavni za upotrebu. Sastav sadrži sve potrebne tvari u topljivom obliku. Za folijarnu doradu, ova kompozicija u aerosolnom spremniku naziva se “Doctor Foley”.
 2. Kompozicije Bona Forte složene su prehrane za orhideje s vitaminskim koktelom i mikroelementima. Od predloženih lijekova to je najpristupačnije.
 3. Primer “Fasco” i istoimeni proizvod posebno su dizajnirani za orhideje. U ovom sastavu uravnoteženu prehranu potiče brzi razvoj mladih biljaka.

Proizvođači otpuštaju nove lijekove, ali da bi oplodili orhideje, moramo se približiti s oprezom. Koristite sastav iz izračuna od 10 kapi po litri radne otopine. Hranjenje korijena izvodi se uranjavanjem lonca u pripremljenu otopinu 20 minuta. Gnojivo od listova za orhideje vrši se samo ako je potrebno za uklanjanje lišća kloroze. U ovom slučaju, listovi su posuti na obje strane, pokušavajući navlažiti zračne korijene. Nakon toga morate ispustiti kapljice u sinusima. Cvjetovi moraju biti pokriveni tijekom obrade.

Upotreba citokininske paste za orhideje na orhidejima

Cytokinin paste za buđenje bubrežnih bubregaPojava djece u orhide kod kuće je rijedak fenomen. Tjestenina, gdje aktivni sastojak citokin stimulira dijeljenje stanica na bilo kojem biološkom objektu. Kod ljudi, uz pomoć cikotinskog ožiljaka uklanjaju se, u orhideji, potiče aktivan rast pupova za spavanje.

Koristite tijesto za orhideje primjenom na mjestu gdje se spava ispod ljuskavog pupova. Potrebno je ukloniti zaštitu i nanijeti malo paste na otvoreni bubreg. To će potaknuti pojavu rasta strelice bebe ili cvijeća. Morate ostaviti samo jedan bijeg u čvoru i izbrisati ostatak. Ovisno o snazi ​​korijenskog sustava, istodobno se može stimulirati rast ne više od 3 neoplazme. Može biti bebe ili cvijeće. Treba imati na umu da orhideja tijekom intenzivnog rasta djece zahtijeva posebno pažljivu brigu.

Slijed operacija za dobivanje djece pomoću citokininske paste za orhideje prikazana je na slici.Postupak za korištenje citokininske paste

Sastav se pohranjuje u hladnjaku i potrebno je dosta droga da rastu novu orhideju ili cvjetnu stabljiku.

Potrebno je koristiti stimulans, vođen biološkim ciklusom biljke. Bolje u rano proljeće, prije buđenja orhideja. Za rođenje pedikula, pupoljak za spavanje treba minimalno podmazivati. Da biste dobili bebu, morate primijeniti više zalijevanja, od glave.

Nemojte koristiti paste za poticanje na oslabljenim biljkama koje su pogođene bolesti ili štetnika. Mlade biljke koje su mlađe od dvije godine i nemaju 6 lišća nisu spremne za reprodukciju. Razvit će se bubreg, ali sama biljka može umrijeti od nepodnošljivog rada.Rezultat primjene citokininske paste

Radite sa tijestom u zaštitnim rukavicama. Sastav bi trebao biti primijenjen u smjeru kazaljke na satu, ne bi slučajno padao na lišće ili korijenje.

Iskustvo u korištenju paste-video citokinina