Soba Abutilone svojim cvjetovima svidja svoje domaćineSvako živo biće, bilo biljka ili kućni ljubimac, ulazi u nevidljivu vezu s stanovnicima. Stoga se neko cvijeće ne preporučuje da se čuva u stambenim prostorijama. Mnogi stanovnici prozorskih klupica imaju ljekovita svojstva. Soba Abutilona namijenjena je za nošenje mira i tišine u kuću. Razmatranje lijepih lišća i velikih cvjetova uklanja stres. Gdje god se unutarnji javor povećava, sukobi su manje vjerojatno.

Značajke javorova

Ukrasno lišće javorovaNema veze s kućnom sobom od drveća. Za listove, slične oblike, nazvan je javor. Zapravo, on je iz Malvoidsa, najbliži rođak za njega je shtokrosa, poznat svima. Dolazeći iz tropskih zemalja, zahtijeva temperaturu zraka i svjetla.

Oni vole biljku zbog dugog i obilnog cvjetanja. Čak iu nepovoljnim uvjetima, unutarnja javorova cvjeta, ali manje. Uobičajeni cvjetovi od travnja do studenog mogu se tijekom cijele godine stvarati povoljnim uvjetima.

S dobrom brigom, Abutilon cvjeta tijekom cijele godineBiljka reagira dobro na zemlju ili balkon sadržaj u toploj sezoni. Istodobno, stabljike su ojačane, listovi postaju grublji i manje su naseljeni štetnicima. Jedan od najvažnijih uvjeta dekorativnosti unutarnjeg abutilona je stvaranje grmlja snažnim obrezivanjem.

Agrotehnika pješčane jame

Za dobar razvoj biljke potrebna je plodna lagana zemljaBiljka voli difuznu svjetlost, kao pod krunom stabala, ali ne trpi izravnu sunčevu svjetlost više od 2 sata dnevno. Ne bi trebalo biti užasno poslijepodnevno svjetlo.

Za sadnju potrebno je plodno svjetlo tlo. Može se sastojati od jednakih dijelova:

 • treseta;
 • list humusa;
 • kopnena zemlja;
 • pijeska i vermikulita.

Dodati u tlu potrebno sjeckani ugljen. Možete uzeti spremište za sadnice vrtnih usjeva, ali dodajte perlite, pijesak, vermikulit i ugljen. Odvodnja je raspoređena od ekspandirane gline, šljunka ili slomljene borove kore. Posuda mora odgovarati veličini korijenskog sustava.

Temperatura zraka u ljetnim mjesecima do 25 , zimi, maksimum je 15, ali je opasno da se na toj temperaturi dugo vremena, rots korijena će se pojaviti. Vlažnost zraka od 60% prilično je dovoljna, no biljka samostalno stvara potrebnu mikroklima, bez prskanja. Zalijevanje sobnog abutilona treba biti sustavno. Zemljino korito uvijek je vlažno, bez stagnacije vode.

Treba napomenuti da se navodnjavanje provodi s mekom vodom bez rezidualnog klora, ponekad je poželjno da se zakiseli kako bi se održao pH tla ispod 7 jedinica. Gnojiva se nanose dvaput mjesečno nakon velikog navodnjavanja, samo tijekom vegetacije. Zimi, ako je biljka otišla na počinak, gledajte samo za čašu zemlje, koja bi trebala biti umjereno vlažna.

Abutilon preferira stalno mjesto stanovanjaTvornica voli tuširati, brisanjem lišća vlažnom krpom. Ne reagira na prskanje, ljeti, zbog kapljica vode usredotočenih na lišće, može se spaliti.

Ne sviđa se biljka čestih transplantacija i skica. Soba abutilona za promjenu prebivališta bolna je. Istodobno zahvalno prihvaća pravu skrb i zadovoljava svojim brzim rastom i cvjetanjem.

Mogući problemi skrbi

Žuljanjem lišća znak je bolesti biljkePrekrasan cvijet privlači poglede drugih. Samo iskusni cvjećar može primijetiti prve nedostižne znakove da je biljka neugodna. Zatim će pažljiv vlasnik odmah pronaći razlog i pokušati ga ukloniti. Ali svaka akcija, čak i uskoro, rezultat će dati nakon 2 tjedna. Stoga, brinući se za biljku, morate biti strpljivi. Bilo bi lijepo voditi dnevnik hranjenja, pregleda i tretmana.

Jasni znakovi katastrofe bit će:

 • žuto lišće i jesen lišće abutilona;
 • ostavlja suhe;
 • pupoljci su odbačeni;
 • rast cvijeta prestaje.

Sve te nevolje mogu se pojaviti iz dva razloga – uvjeti pritvora su se promijenili i postali neprihvatljivi, biljka je nastanjena štetočinama insekata.

Rust na listovima abutilonaNajčešći uzrok je obezbojenje lišća. Razmotrite više razloga. List je zelen zbog formiranja klorofila pomoću fotosinteze. U procesu su uključeni mnogo složenih komponenti. Ako lišće postane blijedo žuto i žuto, primarni uzrok može biti nedostatak osvjetljenja. Biljka mora biti premještena na svjetlo, ali potrebno je postupno privikavati na promjenu, pritenaya prvi put. Istovremeno treba imati na umu da izravna sunčeva svjetlost može potaknuti izgaranje i ukloniti raznovrsnost lišća.

Abutilone je oštećen paukomIsti znak blagog lišća postat će paukova grinja, naseljena na nježnom lišću odozdo, vrlo brzo se razmnožava u kolijevci s jedva vidljivog mreža i usisava sokove iz biljke. Ako se ne boriš, Abutilon će izgubiti lišće. Insekticid plantovu s tretmanom jednom tjedno najprikladniji je enzimski pripravak u sobnim uvjetima. Tri tretmana za redom, zatim praćenje stanja.

Savjeti za sušenje ostavlja signal nedostatka vlage, morate povećati zalijevanje. Možda suviše suhi zrak u sobi, onda morate baciti mokru odjeću na bateriju, što će smanjiti temperaturu i povećati vlagu.

Biljka nema vlaguKada dođe do propuha i oštrog pada temperature, neizbježno, albumin gubi lišće. Ali to će se dogoditi i kada se zemlja koma ili zaljev biljke suši. Plivajte u stajaćnoj vodi, korijenje ne bi smjelo. Zatim, nakon navodnjavanja nakon jednog sata, voda se izvuče iz posude. Ako, u svjetlu Abutilona, ​​okrene i postaje žuto, biljka traži sjenčanje.

Znak nevolje s korijenskim sustavom bit će pad listova na vlažnom tlu, kada se temperatura sadržaja ne mijenja. Žutanje lišća, a listopadni listovi ukazuju na vrijeme revidiranja korijena. Međutim, ako zimi, lišće postane žuto i pada, grane su izložene, možda je vrijeme za odmor, to ovisi o raznolikosti. Spavaš grm do proljeća nije hranjen, a nije obrezivan.Biljka treba pomoć

Obično postoji biljka koja je oslabljena ili oživljena, štedljivo zalijevana, ne oplodena ili daje pola doze gnojidbe. Izvlačenje iz lonca i revizija korijena obavlja se zadnje. Postupak za biljku je bolan.

Studija sheme lišća AbutiloneŽutanje lišća abutilona povezano je s mnogim čimbenicima. Jedan od njih je nedostatak hrane. O elementu koji nije dovoljan za biljku, govori sliku na lišću:

 • željezo se odredi žutanjem između posuda;
 • magnezij će stvoriti okvir od rubova;
 • cink će biti zapažen na starim listovima;
 • dušik i sumpor će stvoriti žutost s istaknutim vene.

Indikator nedostatka željeza bit će mladi gornji lišće, u kojem su vene zelene, a žilavost se širi. Ako ne pomognete biljci, sljedeće lišće će postati vrlo blijedo. Najbolji je načiniti preljev od listova s ​​Ferrovitom.

Abutilon nema željezaMagnezijev izgladnjivanje detektira izgorjeti rub ili kloroza starih nižih lišća. Magnezij se redistribuira u biljci u korist mladih listova i pupova. Ako ne hranite biljku tijekom topljive magnezijeve soli, listovi se okreću i postaju kovrčavi, rubovi se osuše. Magnezijev sulfat u krmnim smjesama treba biti prisutan.

Abutilone zahtijeva nadopunu magnezijevim sulfatomPost, uzrokovan nedostatkom dušične gnojidbe i sumpora, izgleda gotovo identično. Opće žutanje i sjeckanje lišća, slab rast grma ili njegova odsutnost ukazuju na nedostatak prehrane, pogotovo budući da ta unutarnja biljka voli prirodne ekstrakte iz organskih gnojiva.

Na pitanje: Abutilon ne raste, što da radim? – Odgovor leži u potpunoj analizi situacije. Ako je korjenov sustav zdravan, dovoljan je sloj zemlje za razvoj biljke i nema vremena za odmor, tada je potrebno hraniti biljku.

Vrsta bolesnog lišćaMeđutim, u svakom konkretnom slučaju potrebno je savjet iskusnog cvjećara, osobito ako abutilon odbacuje pupoljci, lišće i ostaje gola. Nije loše, uzimajući cvijet znajući njegovu raznolikost, onda možete pročitati o svojim biološkim karakteristikama u referentnoj literaturi.

Video o uzgoju abutilona

https://www.youtube.com/watch?v=V0Qzqzs5doU