Crni grah nam je došao iz latinoameričke kuhinjeCrni grah u našoj zemlji nalazi se na stolu znalaca latinoameričke kuhinje. Grah može biti kesten kao vrsta “Kindi” ili gotovo crna, poput “Preto”. Od poznatih vrsta proizvoda, prednosti i štete od crnih graha povećavaju se višom koncentracijom sastojaka koji čine zrno. Ovaj slatki grah ima slatki okus, gustu teksturu. Značajka crnih zrna razlikuje se od pušenog mesa.

Razlika crnog graha

Crni grah ima korisna svojstvaPrva razlika je kalorijski sadržaj proizvoda. Kalorijski sadržaj bilo kojeg proizvoda određen je sadržajem u njemu:

  • proteini 25,3%;
  • masti od 1,66%;
  • ugljikohidrati 73,04%.

Ukupni kalorijski sadržaj proizvoda je 341 u odnosu na 284 kCal u crvenim grahom. Proteinska komponenta u težinskom omjeru iznosi 8,9 g, dok u crvenom grahu 8,4 i u bijelom 7,0. Ovaj sastav proteina u strukturi blizu životinje, omogućava vegetarijancima da dobiju adekvatnu prehranu.

Pepelni ostatak zrna je nešto niži, 3,6 g mineralnih nezapaljivih tvari na 100 g proizvoda. Vlakna sadrže 15,5 grama ugljikohidrata 62,36.

Mineralna komponenta je prikazana u količini koja odgovara potrebama tijela kada su crne grah uključene u redoviti izbornik:

  • cink – 3,65 mg;
  • željezo – 5,02 mg;
  • magnezij – 120,4 mg;
  • fosfor – 240,8 mg.

Nazvane daleko od kompletnog sastava elemenata u tragovima, ukupno ih je 23. Vitamini predstavljaju folna kiselina, filokinon, vitamin B6, nikotinska kiselina i drugi, čija je djelovanja poznata. Sadašnje masne nezasićene i polinezasićene kiseline ubrzavaju metabolizam lipida.

Amino kiseline su u broju od dvadesetak i među njima su poznate – arginin, lizin, glutaminska kiselina i drugi. Najbogatiji kemijski sastav stvara korisna svojstva crnih graha.

Istraživanja hrane i ljekovite vrijednosti sastava crnih grahova pokazala su da je to najkorisniji proizvod biljnog podrijetla. Preporuča se za prevenciju srčane aktivnosti, čišćenje zidova krvnih žila iz kolesterola i za poboljšanje rada mozga. Naravno, naravno, da istovremeno postavlja kako bi imunološki sustav i probavni trakt. Međutim, crno grah je najučinkovitija hrana za prevenciju raka. Isti proizvod je prepreka nastanku dijabetesa tipa 2.

Crni grah PretoKoristeći ljude redovito u prehrani crnih graha, neprimjetno i bez kozmetičkih ugađanja, dobivaju se satenska koža, sjajna kosa i lijepi nokti.

Related  Najzanimljivije informacije o sobi alocacia

Međutim, to su crni grah koji je najodovoljan i najteži proizvod svih graha. Korištenje crnih zrna i nanošenje štete od nje su nerazdvojni, ako neprezano postupate s pripremom posuđa. Srčani glikozid u ovoj vrsti graha prisutan je u istoj količini kao u drugima, ali zbog guste strukture graha traje mnogo dulje da ga prekine.

Osim toga, ovaj je proizvod namijenjen zdravom probavnom traktu. Stoga, u fazi pogoršanja bilo koje kronične bolesti, grah je najbolje isključiti iz izbornika. Za osobe starijih godina, možete ponuditi jela od šparoga graha. Oni s dijagnozom gihta ili nefritisa o grahu moraju, općenito, zaboraviti.

Zona za uzgoj

U ruskim vrtovima za kuhinju da rastu crni grah su nedavno postaliLjubitelji, naravno, počeli su kultivirati egzotično povrće u Rusiji, a agrotehnika se ne razlikuje od ostalih vrsta graha. Ali u Kini, SAD-u, Kanadi, ova vrsta graha raste kao industrijski usjev u velikim područjima. Također isporučuju proizvode širom svijeta. Poznamo sorte “Preto” i “Kindi”, koje se razlikuju po boji i veličini zrna. Istodobno, “Preto” je osnova brazilske kuhinje, a nacionalno jelo od Feijjoada je 300 godina.

Od crnih grah pripremite brzo i srdačno jeloOva grah se koristi u mnogim zemljama svijeta u vegetarijanskoj kuhinji i tijekom posta s vjernicima.

Od klice crnih grah pripremiti složene salateOd posebne su važnosti jela od klice crnih graha bez samog graha. Oni su nezavisna jela ili ulaze u složene salate. Biološka aktivnost zrna graška čini zdjelu.

Kako pravilno odabrati i pohranjivati ​​grah

Kreveti crnog graha u zemljiIznenađujuće, samo crne grah nije oštećen grahom. Jednostavno ne pomiče na crne mahune. Stoga, uobičajeni štetnik ove vrste graha nije ugrožen. Međutim, proizvod ulazi u prozirni paket kako bi se osiguralo da plodovi nisu podijeljeni na polovice, što se događa s produljenim pohranjivanjem. Stari grah i promjene okusa.

Samo grah crnih graha ne oštećuje zrnastoKod domaćeg uzgoja ova vrsta graha treba se sakupiti na vrijeme i dobro je sušiti zrno. Kada se isušuje na otvorenom, proizvod se dovede do komercijalne suhoće, ali je potrebno pohranjivati ​​grah prije početka prehlade na hladnom mjestu, bolje je koristiti donju policu hladnjaka. Osim zrna, postoje i mnoge druge greške, koje povremeno mogu prodrijeti u slatki plod.

Related  Fotografija i nazivi sorata kućnih ljubičica (2. dio)

Video o prednostima crnih graha