anemoni na cvjetnim kolicima vikendiceOštri vjetrovi s nevjerojatno disekcijom lišća i drhtajnih koralja jednako su dobri u šumi i među najluksuznijim vrtnim biljkama. Anemoni, sadnja i briga na otvorenom terenu iza kojih nisu tako složeni kao što se čini na prvi pogled, dobro su utemeljeni u predgrađima.

Najvažnije je obratiti pažnju na odabir odgovarajuće tvornice i uzeti u obzir njegove karakteristike. U biljnom svijetu, postoji više od 170 vrsta anemona, koje se razlikuju:

  • prirodno stanište;
  • veličina, boja i oblik cvijeća;
  • struktura;
  • zahtjevi za temperaturu, tlo i druge uvjete rasta.

rizoma anemonaKao vrtne biljke uzgajaju se više od dvadesetak vrsta, uključujući najbizarnije oblike i sorte anemona hibrida. Svi oni su trajnice s različitim stupnjevima otpornosti na mraz.

U hladnoj sezoni, biljke žive u gomolji i debelih rizoma. Koristi se za biljke anemona na otvorenom terenu u proljeće ili jesen.

Uvjeti za sadnju anemona na otvorenom terenu

anemoni različitih sortiPrema promatranjima iskusnih vrtlara, rizemski anemoni su manje zahtjevni i zimi su veći od njihovih velikih bubregnih rodbina. Ali bez obzira kakav cvijet želite, najbolje mjesto za njega će biti prozirna penumbra, štiteći tanke latice od užarenog sunca, ali ne i blokirajući puni pristup toplini i svjetlosti. Budući da je na otvorenom prostoru, biljke cvjetaju dobro, ali se njihovi latice brzo boje i pada. U sjeni koronala otvaraju se rjeđe i kasnije.

Svi anemoni dobro se razvijaju u umjereno vlažnoj, labavoj zemlji, ali stagnacija vode je vrlo bolna. Pojednostavite brigu o anemonima na otvorenom tlu koje sadi u neutralnom ili malo kiselom podlogama, dopuštajući zrak i vlagu.

Ako je tlo gusta, sklona nakupljanju, vrijedi dodati pijesak na njega. Kako bi se smanjio rizik propadanja u jesensko-proljetnom razdoblju, odabir povišenog mjesta za sadnju pomoći će.

Kada treba saditi anemone u tlu

anemone rezanje za bujno cvjetanjeRhizomatic anemones, od kojih se mnogi nalaze u srednjoj traci, lako se ukorijeniti u vrtu ako su pažljivo iskopani i prebačeni iz šume. Gljive vrste tolerirati zime još gore, a neke od njih ne izdržavaju teške minus temperature. Takve biljke u jesen uklanjaju se s tla, a gomolji se pohranjuju na hladno dok se vrućina ne vrati.

Snježne anemone na otvorenom prizemlju u jesen moguće je samo za izdržljive biljke iu područjima gdje se cvijeće garantira da se korijen i zimi.

U proljeće, kada počinje prirodni ciklus vegetacije i ispred toplog razdoblja, biljke se aklimatiziraju bolje i brže. Rhizomatous anemones reproducirati s korijenskim segmentima s nekoliko točaka rasta. Ako na mjestu postoje odrasle biljke, prikladnije ih je posaditi do cvjetanja, dok nadzemni dio ne blijedi, a anemoni se ne gube među ostalim raslinjem.

Kada biljke anemoni u tlu? Specifični pojmovi ovise o navikama same biljke i o klimi regije. U južnim predjelima, anemoni su posadeni na otvorenom terenu od travnja do rujna. Što je sjevernije, to je veći rizik proljetnog ili jesenskog glaziranja zelenila i podzemnog dijela.

Related  Zašto vaše orhideje imaju mlohavog lišća? Tražite odgovore

natječajni anemoniKada vrijeme sadnje anemona:

  • mjesto za njih pažljivo je iskopano unaprijed;
  • Svi korovi se uklanjaju s tla, posebno onih koji se reproduciraju korijenima;
  • tlo je pomiješano s odabranim humusom, a smreka je neophodna, a zatim dolomitna brašna, koja rassislyayuscheyyyy soil.

Kako bi cvijeće imalo dobre uvjete za razvoj i pojednostavio održavanje na otvorenom terenu, sadnja anemona izvodi se tako da pupoljci rasta na dubini ne više od 3-5 cm od površine tla.

Tuber anemones posadeni su na jastuk pijeska, koji pomaže ukloniti višak vlage, pa čak i u kišnoj godini neutralizira propadanje korijena i gomolja.

obrada gomolja prije sadnjeGljivična i bakterijska raspadanja glavni su neprijatelji takvih biljaka, pa se prije sadnje gomolja tretiraju fungicidom i stimulacijom korijena. Osim toga, ako se treba provesti proljeće, osušeni gomolji su natopljeni 2 sata u vodi na sobnoj temperaturi, pomažući da se trajnice brže probude. U jesen, suhi sadni materijal posaden je u tlo. Tlo iznad biljaka je zbijeno i zalijepljeno.

Dok biljke rastu i rastu, trebaju zaštitu. Može postati tresetna mulch, koja štiti zemlju od isušivanja tijekom cijele sezone i neodoljiv rast korova.

Anemonska briga na otvorenom polju nakon sadnje

briga za anemoneOd trenutka sadnje, kad god prođe, anemoni na otvorenom terenu, kao na fotografiji, dobivaju redovnu njegu, uključujući:

  • ručno, vrlo pažljivo uklanjanje stranice;
  • labavost površinskog sloja tla;
  • zaštita biljaka od hladnog vjetra i niskih temperatura.

Posađeno u proljeće, biljke odmah počinju vodom umjereno. Uz rast zelenila, hrane se anemoni. Rizomeske biljke su dovoljno mulched s mješavinom treseta i humusa, a gomoljaste i velike uzgojne hibridne sorte trebaju dobiti potpuniji set, uključujući minerale i elemente u tragovima.cvjetne anemone na cvjetnom postelju

Prolongiranje cvatnje pomaže uklanjanju izblijedjelih brkova. U ovom slučaju, hranjive tvari se troše na formiranje i rast novih pupova.

Dobivanje odgovarajuće njege rhizome biljaka rastu, pa čak i samostalno disekciju, tako da oni trebaju tanki i ograničiti prostor za život. Oni su u potpunosti prikladni za sadnju anemona u tlu u Sibiru, Urale, na Zemlji koja nije crna, tj. Gdje se najluksuznijih cvjetova može uzgajati samo u kontejnerskoj kulturi.

Related  Zanimljive činjenice o plektru

Tuber anemoni nisu tako agresivni, neki od njih uopće ne zimi u zemlji, a više vrsta otporne na mraz potrebno je pažljivo pokrivanje lišća, lapnikom, netkanog materijala. Najgrubljih gomolja nakon sušenja se suši na sobnoj temperaturi, a zatim se čuva u ventiliranoj suhoj sobi, na primjer u podrumu, na temperaturi od 3-5 ° C iznad nule. Ako zime dopuštaju da sadrže gomolje u tlu, nakon svake 3-5 godine, biljke se pomlađuju.

Kako odabrati anemone za svoj vrt – video