Dekorativno bogato cvjetanje achimenaLjubljeni od mnogih, ukrasnih, obilno cvatajućih achimena lako se može samostalno rastaviti. Ako vjerujete u ezoterizam, najbolje primjerke domaćih biljaka dobivate uzgojem vlastitim rukama. Vjeruje se da pri sastavljanju supstrata, priprema za sadnju, radeći sa sjemenkama, korijenima, reznicama, amaterski nabacuje biljke s pozitivnim, pitomim unaprijed. Stoga, takve biljke reagiraju na brigu i oprosti amateru zbog manjih nedostataka.

Metode reprodukcije achimena

Postoji mnogo načina umnožavanja achimenaZeleni svijet živi po vlastitim zakonima. Vrijeme kataklizmi dogoditi, uništiti sve vegetacije, nakon nekog vremena sve će se oporaviti. Koristeći se primjeru kućnog cvijeta, može se vidjeti kako je priroda razborita, koliko je sposobnosti za samoobnovu ugrađeno u živomu biću. Reprodukcija achimena je moguća:

 • rizomi, korijenski oblici;
 • korijen stabla;
 • list reznice;
 • vage s rizoma;
 • zračni rizomi:
 • stolona;
 • pedunki i čašica;
 • sjemenke.

Naravno, nisu sve metode jednake učinkovitosti, prednost se daje najlakšoj. Ali ako je čak i milijunti biljka ukorijenjena u jednoj časopisu, rod neće umrijeti.

Najčešći način reprodukcije su rizomiKorijenje rižomesima, vage od njih i antenski češeri ne postavljaju pitanja među amatere. Ove su metode razumljive, možemo izvesti čvorove cvjetova. Međutim, postoje trenutci, cvijet je uhvatio vaše oči u najnepovoljnijem vremenu, kada se korijenje ne može slomiti.

Reprodukcija rizoma provodi se u mirovanjuPostoje i drugi načini reprodukcije. Svi od njih vode do trenutka kada Achimenes padne u razdoblje odmora. Do tog vremena, na ovaj ili onaj način, rizoma se moraju oblikovati na mladoj biljci, kako bi ušli u stanje odmora. Stoga, rani termin za ukorjenjivanje bebe bit će odlučan.

Reprodukcija achimena reznicama

Reprodukcija achimena reznicamaStručnjaci upozoravaju da ova metoda može dati pozitivan rezultat ako se primjeni u proljeće, kada je dovoljno vrijeme za razvoj korijena. U ovom slučaju, bilo koji dio grane se koristi, kao što neki stručnjaci pišu o ukorjenjivanju nižih i srednjih dijelova, drugi sugeriraju da se vrh koristi s dobivenim cvjetovima.

Isječci achimenaZa reznice achimena koristimo grančicu, rezajući od njega tri reznice. Od gornjeg rezka uklonimo par donjih lišća, jer ćemo ovdje nakon korijena rasti do jeseni rizoma. Na ostalim segmentima mora postojati najmanje 3 internodija, u kojima također uklonimo niže lišće. Možete uzeti samo apikalni pucanje, ostavljajući stabljiku rastu dalje.

Sve radnje za reznice, rezanje, pripremu podloge popraćene su dezinfekcijom alata, posuđa i sadnoga zemljišta. Obavezno stanje reprodukcije je topline, bolje rezultate s nižim zagrijavanjem tla.

RubnjaciSve komade biljke trebale bi se posuti sušenim ugljenom ili cimetovim prahom za sušenje. Dio u kojem će se oblikovati kaluž umočen je u poticaj ukorijenjenosti ako se korijenje odvija u sloju pijeska, tresetnoj tableti, vodi ili posebnoj podlozi:

 • perlit;
 • vermikulit;
 • treseta ili kokosovog vlakna;
 • pijesak.

Glavna stvar je da je smjesa prozračna, vlažna i topla. Ako postoji nekoliko biljaka, trebalo bi ih ukorijeniti u malim čašama ili tabletama. Svi dijelovi reznica treba staviti u malu ploču koja može poslužiti kao plastična vrećica. Samo trebate zračiti reznice.

Mlade biljke petiolaAko sve ide dobro, nakon 2 tjedna, korijenje će se pojaviti i biljka može biti transplantirana u stalno tlo, kada su ukorijenjene u laganu smjesu. U tabletama i šalicama, krumpir se može ostaviti da raste korijenje, a zatim transplantiran trans-pošiljkom, bez traumatizacije achimena iz reznica. Nakon ovog ukorijenjenja, do jeseni, dva mala rižoma na stranama zasigurno će rasti, a grmlje može zimovati.

Leaf stabljika

Leaf stabljikaNismo zaboravili, uklonili smo nekoliko lišća kada smo pripremali stabljika stabljike. Sada će malo isušujući lišće biti natopljeno mekom vodom i ostaviti na toplom, svijetlom mjestu. Bit će korijena, a mi ćemo organizirati list u maloj čaši s pripremljenom zemljom. Na taj način reproduciramo Achinese s reznicama iz lišća.

Korijene listove reznicaList će također imati vremena dati jedan ili dva rizoma, koji će u idućoj sezoni ugoditi cvjetanjem.

Izgled prvog lišćaNastojimo se zadržati na još jednoj manje poznatoj metodi propagiranja achimena reznicama. Ljubitelji eksperimentiraju. Jedna je ljubavnica voljela čašu, a gost je uzeo tri šalice cvijeća s pedikelima i već je odbacio par, s braštom i čašama. Ne u nadi za čudom, ljubavnica ih je stavila u naočale, preživjeli i dali potomstvo.

Rijetki način uzgoja ahimennes - kalij cvijećeZa reprodukciju rijetkih vrsta, možete koristiti ovu metodu.

Reprodukcija stolonima

Ako tanki pušak prolazi kroz tlo gotovo na površini, to je gotova kremena achimena, koja se može ispuniti tlom bez prethodne pripreme. Već je spreman, već je imao i hrskavi lišće, koje su ukorijenjene. Dogodilo se da ova stabljica već daje nekoliko listova, a onda je to potpuno gotova biljka.

Achimenes reprodukciju po sjemenu

Razmnožavanje achimena sa sjemenkamaUzgajivači često koriste razmnožavanje sjemena, pokušavajući dobiti hibridne oblike. To vrijedi ako postoji nekoliko lijepih vrsta, ali žele se još ljepše. Zatim tijekom cvjetanja, umjetna oprašivanja s četkom, mi nemamo calibri ptica koja prirodno zagađuje ove biljke. Sjeme se izlije i zrelo dva mjeseca.

Pojava prvih izbojaka i mladih biljakaSjemenke su tako male da su gotovo nevidljive. Za reljef, pomiješani su s pijeskom i raspršeni na mokroj površini pripremljenog tla, navlaženi pištoljem za raspršivanje i prekriveni filmom. Sjeme se brzo pojavljuje za tjedan ili dva. Glavna stvar je zadržati toplinu najmanje 23  , i izbojci su se pojavili početkom veljače, kako bi se djeca mogla razviti i dati malu ljuskavu udubinu. Prije nicanja, jelo se redovito ventilira. Biljke se ne bi trebale protezati, odmah će pasti. Stoga je potrebno odmah postići osvjetljenje bez pregrijavanja. Dok odrastaju, oni su uronjeni. Za proljeće, ne manje od tri puta. Zatim odlazite u malu šalicu i brinite se kao odrasla biljka.

Majčinska svojstva hibridne biljke se ne prenose pri reprodukciji sjemenaRazmnožavanje achimena sa sjemenkama je intenzivno radno, ali ne garantira dobivanje lijepog cvijeta. Iz jedne strane može izaći iz različitih primjeraka, a ljepota nije zajamčena. Vegetativne i korijenske metode su pouzdanije.

Sastav zemljišta i zahtjevi za posuđe za reprodukciju

Prije upotrebe, tlo za lisne uši dezinficirano je s kipućom vodomAchimenes su nepretenciozne, ali za lako razvijanje korijenskog sustava, potreban je lagani premaz. Stoga možete koristiti običnu podlogu za sadnju vrtnih biljaka, biljnih reznica u tresetnim posudama ili korijenu u posebnim smjesama. Glavno stanje bit će obvezno dekontaminacija tla na jedan ili drugi način.

Za primarnu klijavost preporučuje se korištenje mineralnog sastava od vermikulita, perlita i treseta. Za razvijeni sustav korijenja, tla se koristi na osnovi humusa, lišća zemlje i pijeska, uz dodatak superfosfata za razvoj korijenskog sustava. Važno je imati dobar drenažni sloj tako da voda ne stagnira tijekom zalijevanja. Odozgo, ovaj se sloj može posuti pramenoj ljusci jajeta.

Sastojci prehrambene mješavine za achimeneAko su nove biljke zasađene u malim čašama, drenažni sloj u njima ne smije biti manji od 2-3 cm. Za razvoj biljke potreban je površinski sloj jer se korijeni achimena razviju vodoravno pod tankim slojem zemlje.

Rooting Achinese s ručkom i listom – video