Dracaena u unutrašnjosti zgradeDracene se smatraju biljkom mokrim tropima. Nazvan grmom, može se razviti u jedan debeli trunk do 20 metara visok. Koliko je među mnogim vrstama u kulturnom uzgoju pod neobičnim uvjetima. Kao što možete vidjeti na fotografiji, za skrbničku kućnu njegu dracaena će zahvaliti gospodarici bujne krune.

Dracaena cvijet, kako se brinuti kod kuće

Dracaena MarginataKod domaćeg uzgoja češće se koristi nekoliko vrsta najpretenciativnijih tropskih biljaka od kojih je dobiveno oko 40 vrsta:

 1. Dracaena je mirisna, biljka cvate u povoljnim uvjetima čak iu sobi.
 2. Odjel za državnu službu Dracaena ima ovalne, isprepletene lišće.
 3. Marginata dracaena, čiji listovi imaju crvenkastu granicu i dugu golu stabljiku.

U prostranim sobama s visokim stropovima rasti biljke koje nalikuju palmama. Najprikladnije za tu svrhu je Dražen Marginata, koji može biti do 3 metra u zatvorenom prostoru.

Dekorativni Drazen SanderVrlo ukrasna dracena Sander. Može se postaviti u jedan spremnik od nekoliko primjeraka i stvoriti umjetnički tkanje iz debla.

Međutim, samo su zdrave biljke ugodne sa svojom ljepotom. Ako lišće počinje isušiti ili deformirati, biljka je naseljena kukcima ili ne prima dovoljno skrbi, malo je vjerojatno da će takav primjerak ugoditi očima. Prije nego kupite Dracaenu, morate proučiti uvjete svog sadržaja. Nepretenciozna dracaena se može nazvati u odnosu na druge tropske biljke. S nekim neugodnostima sadržaja, ona tolerira, ali postoje čimbenici koji trebaju biti uzeti u obzir.

Kako ispravno paziti na dracaenu

Kada se brinete za dracaenu, potrebno je pratiti režim navodnjavanjaUobičajeni uvjeti za održavanje bilo kojeg unutarnjeg cvijeta uključuju zahtjeve:

 • temperaturni uvjeti;
 • rasvjeta;
 • način navodnjavanja i gornjeg odijela;
 • nacrta;
 • značajke u skrbi dracaena.

Najlakše je stvoriti odgovarajuće temperaturne uvjete za zimzelenu biljku. Ljetna temperatura od 18 do 22 stupnja u zatvorenom okruženju nastaje prirodno. Mnoge uredske zgrade imaju klima uređaj, ljeti je lako stvoriti temperaturu. Usput u ljeto dracaena se može postaviti u otvorenu konturu lođe ili balkona.

Zimska temperatura 15 C je najpogodniji za održavanje. Vršljivost dracaena je u temperaturnom području od 5 do 27 stupnjeva.

Dracene biljke ne vole previše toplineKako se brinuti dracaena u posudi ako ne podnosi izravnu sunčevu svjetlost, ali voli dobru svjetlost. Južni prozor je tabu za stavljanje biljke. Poseban štand na udaljenosti od jedne i pol metra od prozora u vrućem podne štiti lišće od opeklina. Tragovi opeklina vidljivi su kao tamne točkice na površini lišća, ostaju sve vrijeme, a list leži na prtljažniku. Da bi vam pomogao u postizanju potrebnog svjetlosnog toka, možete koristiti umjetnu rasvjetu. Dracaens s raznobojnim lišćem treba više osvjetljenja.

Stvaranje mikroklime vlažnih tropika oko cvijeta bit će najvažniji zadatak očuvanja dekorativnosti. Načini punjenja vode:

 • prskanje dracaena listova;
 • postavljanje isparivača;
 • zalijevanje.

Dracena voli redovite prskanjeŠto je više temperature u sobi, to više zahtijeva biljka. Povećanje vlažnosti u sobi može se koristiti raznih isparivača. To mogu biti pelene za grijanje baterija, akvarij koji se nalazi u blizini, paleta sa šljunkom i šljunak mahovina, kada se vlaga postupno isparava u zrak.

Međutim, najučinkovitiji je redovito prskanje biljke s mekom vodom. Uređaj mora periodično tuširati.

Čim se gornji sloj tla u posudi suši tijekom tople sezone, potrebno je obilno voditi biljku. Zimi omogućite da se tlo osuši tjedan dana, jer je zimsko razdoblje sadržaja opasno opadanjem korijena u hladnom vlažnom tlu.

Zlatno pravilo za sve domaće biljke je bolje sušiti nego zaliti – za dracaena je stvarna.

Vodu za zalijevanje treba proći kroz ugljični filtar. U ekstremnim slučajevima, ugljen se može baciti u vodu tijekom obrane. Gnojiva za dracaenu mogu se koristiti univerzalno, ali sadržaj tragova fluorida je neprihvatljiv. Ljeti, biljka se hrani svaki tjedan, zimi – jednom mjesečno.

Vijci su štetni za postrojenje. Svjež zrak dracaena voli. Stoga, prozračivanje treba obavljati redovito, bez prekoračenja.

Ažurirajte biljke rezanjem kruneTo se događa, u slabom osvjetljenju, biljka rastegnut nepotrebno. Vjerojatno je prtljažnik bio goli, u ožiljcima s pahuljastog lišća ranije. To se događa, budući da je promjena lišća prirodna za dracaenu. Skratiti biljku i uzrokovati da se granaju, smanjiti krunu s dužinom stabljike od 10 -15 cm. Biljke su zatim stavili na tamnom mjestu i ne zali sve dok se ne pojavi novi listovi. Ovo će ažurirati cvijet vilicom.

Odrezana stabljica dracaena koristi se za propagiranje biljakaOdsječeni dio može se koristiti za razmnožavanje dracaena. Otvorene komadiće uvijek su posipane s pounded ugljenom ili tretirane vrtnim umakom.

Transplantacija biljke odrasle osobe u skrbi dracaena kod kuće smatra se glavnim uvjetom za pravilno održavanje. Istodobno se opaža uvjet za odabir ispravnog kapaciteta. Za biljku od 40 cm, lonac treba promjer od 15 cm.

Drazen se transplantira jednom godišnjeMlade biljke su transplantirane svake godine. Tlo je kupljeno kao za palmu. Potrebni drenažni sloj. Voda biljka nakon transplantacije je neophodna, možete koristiti stimulirajući rast korijenja gnojidbe.

Uvjeti za cvjetanje dracaena kod kuće

Kada su ispunjeni svi uvjeti, dracaena cvjetaju. Posebno mirisna je dracaena mirisna. Cvjetovi se razvijaju dulje, više od godinu dana u listovima lišća, ali onda četka ispunjava sobom mirisom. Samo 12 godina kasnije, fringed dracaena može dati žute cvjetove u žutim cvjetovima, donoseći miris meda u sobu.

Uz pravilnu njegu dracaena može cvjetatiCvatnje kod kuće je rijedak fenomen. Češće je potrebno razmatrati jednostavno lijepe zdrave lišće.

Bolesti i štetočine dracaena

Dracaena je počela sušiti vrh lišćaKako se brinuti za dracaenu kod kuće, ako su se vrhovi lišća počeli osušiti? Ovaj problem dolazi prvo. Listovi postaju neprivlačni, ukrašavanje cvijeta je poremećeno:

 1. Suhoća zraka često uzrokuje sušenje vrha listova.
 2. Nedovoljno navodnjavanje izaziva sušenje listova lopatica.
 3. Vijak i dugoročno održavanje pri temperaturi zraka manjoj od 15 stupnjeva dovest će do istog učinka.

Suhi zrak ljeti u toplom vremenu izazvat će pojavu pauka. Na listovima se pojavljuju žuti tragovi probijanja, kasnije se spajaju u žutost. Na poleđini biljke nalazi se paukova mreža u kojoj se rotiraju mikroskopski kukci. Prvo cvijet možete spasiti pranje pod tušem, kasnije – liječenjem Fitovermom dvaput u pola mjeseca.

Pojava scimitara na dracenu može dovesti do smrti biljkeDražen voli skelar, koji se brzo širi kroz stabljike i ostavlja, dovodeći biljku na smrt. Ako su štetoči pojedinačni, mogu se ukloniti pranje, dodavanjem votke u otopinu sapuna. Ako je infekcija teška, trebali biste upotrijebiti Actellik.

Praškasti sok se uklanja ispiranjem biljke sapunskom otopinom. Ali treba imati na umu da štetoči napadaju oslabljenu biljku. Stoga, za zaključak insekata, nije dovoljno, potrebno je pronaći razlog zašto su bili uklonjeni. Uništavanje štetnika na postrojenju, potrebno je obaviti obradu pragova prozora i zoni koja se nalazi uz cvijet. Saznajte pravila o skrbi kod kuće jer dracaena može biti iz videa.

Njega dracaena kod kuće u videu