Alocasia kućiZa ruske obožavatelje zatvorenih biljaka, većina alocacia sorti još nisu dobro poznata. Da bi bolje razumjeli nevjerojatna raznolikost bilja, poznat kao „slon u uho”, „African Mask”, „Nova Gvineja zlata” i „ljubičasta mač”, treba pažljivo ispitati fotografije i opise vrsta Alokaziya.

Alocasia Red Secret

Alocasia Red SecretOna se uzgaja kao houseplant vrsta Alokaziya bakra Alokaziya cuprea Crvena Tajna ne tako davno pojavio u zbirkama vrtlara, ali zbog svoje neobične izgled i tekstura ovalni listovi postao jedan od najpopularnijih sorti.

Vrijednost odraslih jedinki, ne prelazi 50 cm, lako mogu sadržavati cvijet u svakom stanu i prošiven kao kovan na listu bakar-srebro ljubičaste lišće sigurno će privući pozornost i ukrasiti interijer.

List ploča gusta, kožasti. Donji dio ima snažan ljubičastu boju od vrha. Reznice su uspravno, ali s rastom lišća su skloni zemlju. Ostavlja Alokaziya Ed tajnu duljine do 30 cm, pa čak i bliže ispit je teško vjerovati da je biljka živi, ​​a ne bogato izrađena od lima bakra.

Alocasia Bambino

Alocasia BambinoAlokazia Bambino – minijaturna i vrlo originalna biljka savršeno se ponaša na prozorima i cvjećarnicama u apartmanima. Visina grma doseže 40 cm, što čini sliku alokazije predstavljenu na fotografiji idealnom kulturom za ograničeni prostor. Unatoč minijaturnoj veličini biljke nužno skreće pažnju na sebe zahvaljujući swept tamnozelene boje s ljubičastim tonovima. Stražnja strana listova je gusta-ljubičasta, vene su svijetle, bijele ili žućkasto-zelene.

Sastanak na natpisu na loncu za cvijećeAlocasia Cucul Bambinocvjećar ne smije misliti da vidi novu vrstu. Na taj način, obični biljci vrste Bambino označavaju neke rasadnike, zajedno s njima rastuće puzavne biljke slične vrste.

Alocasia Bambino Arrow

Alocasia Bambino ArrowPoput svježe vrste Bambino, njegova sestra Alokazia Bambino Arrow je mini biljni oblik alokacije Amazonika. Vrste imaju mnogo zajedničkog. Posebnu draž je to prikazano na slici Alokaziya vrste, daje srebrno razmišljanja o sjajnim debelim listovima koji imaju kompletan sličnost s drevnom strelice.

Leđa lišća je ljubičasta, s bijelim ili srebrnim tragovima vene. Najbolja alocacia Bambino Arrow osjeća se u penumbri, unatoč izglednoj otpornosti na suhoću, biljke, kao i svi drugi predstavnici ove vrste, vrlo su zahtjevni za količinu vlažnosti i vlage u atmosferi.

Alocasia micholitziana Frydek

Alocasia micholitziana FrydekAlocasia micholitziana Frydek je prilično velika biljka, kao i mnoge druge vrste alocacia, koje pripadaju raznim “afričkim masama”. Na zelenoj listi, s smaragdnom bojom, jasno se ističu bijele široke vene, naglašavajući dekorativni oblik listova do 60 cm.

Prema opisu, alokaziju na fotografiji karakterizira dobra stopa rasta. Za veličinu odrasle biljke mlada alokazija raste 2-3 godine.

Alocasia lowii Grandis

Alocasia lowii GrandisOvo je najveća sorta iz podskupine, tzv. “Afrički maleni staj”. Raznolikost Grandis alokazii lowii s lišćem do 120 cm dužine može narasti do visine od 1,5 metara.

Tamnozeleno lišće s laganim rubom i rebrastim konkavnim žilama bijele boje vrlo su atraktivne. Ako pogledate ispod ploče s listom, ispada da je purpurna na leđima, kao i druge vrste opisanih alokacija.

Alocasia Purple Sword

Alocasia Purple SwordAlocasia lauterbachiana Purple Sword stvarno sliči hrpi čekanja borbene uporabe hladnog oružja. Ostavlja u obliku nazubljenih istočnih mačeva i dade takozvani neobičan naziv alokazije na fotografiji.

Elegantne izdužene lišće su obojene tamno zelenim nijansama i drže se na stabljici zbog ljubičaste ili ljubičaste reznice, a ponekad imaju čudan uzor. Sličnost s mačevima na biljku dana je okomitim položajem lišća, koji se ne spušta na tlo, čak i sa obraslim zarezanim dijelom. Ova vrsta alokazije, prema opisu i fotografijama, bolje se čuva odvojeno od drugih. U ovom slučaju, biljka izgleda najpovoljnije. Maksimalna visina rupe je 120 cm.

Alocasia Eline

Alocasia ElineU apartmanu Alocasia wentii Aline dobro se osjećate na temperaturi od 18-22 ° C. Ova prilično velika biljka privlači pozornost kako u svojoj veličini, tako i po svojim zapanjujućim raznovrsnim listovima. Prema opisu i fotografijama alocacia ova vrsta može rasti do visine od jednog i pol metra, što kod kuće zahtijeva raspodjelu prilično velike površine.

Postavljanje Alocase u unutrašnjostKako bi alokaziya Eline izgledala najprikladnija i bila je najviše ukrasna, biljka se stavlja na svijetlo mjesto, ali zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti. Kao i ostale vrste alocacia, ova sorta je dovoljno važna za zalijevanje. Višak vlage, biljka će voditi kroz posebne stomate na listovima, što je vrlo slično “plakanju” kulture prostorije.

Alocasia macrorrhiza Nova Gvineja zlata

Alocasia macrorrhiza Nova Gvineja zlataAlocasia s velikim korijenjem, indijska ili makrorrhiza u prirodi može doseći visinu od tri metra. Iako je brand New Guinea Gold nešto kompaktniji i ne prelazi visinu od 1,8 metara, biljka uživa u povećanom pozornosti i znanstvenicima botaničara i cvjećara.

Činjenica je da je vrsta alokazije prikazana na fotografiji pronađena u Papua Nova Gvineja i još uvijek je zagonetka za znanstveni svijet. Znanstvenici ne mogu objasniti zašto i kako na listovima biljke pojavljuju, a zlatna mrlja nestaju. Petra boja je prisutna na stabljika, vene i petiole alokazije ove rijetke sorte. Ali čak i sa zelenim velikim listovima, indijska alokaza, kao na fotografiji, uvijek je atraktivna i postat će svijetla ukrasa svake prostrane prostorije.

Aloquasia od mirisa Variegate

Aloquasia od mirisa VariegateJoš rjeđe je alokasija odora Variegata, jedna od najvećih alokacija, uzgojenih kod kuće. A ova se vrsta ističe i sa šarenim ukrasnim lišćem u obliku ogromnog slona.

Alokazia odora Variegata u divljiniZanimljivo je da bijele ili svijetlo zelene površine na listovima mogu izgledati kao raspršenje malih poteza ili stvaranje velikih obojenih mrlja. Duljina odraslog lista alokazijskih vrsta prikazanih na fotografiji iznosi oko 60 cm, visina odrasle biljke može doseći 2 metra.

Alocasia melo Rugosa

Alocasia melo RugosaPrema fotografiji i opisu alokazije vrste Rugoza, biljka visine od samo 40-45 cm potpuno je nestvarna, nezemaljska. Činilo se da dolaze iz fantastičnih priča o flori dalekih planeta.

Debeli sivo-zeleni lišće imaju grubu, gustu površinu koja sliči plastici na dodir. Vene se utiskuju u pločicu ploče, a njihov raspored je obojen s ljubičastom ili tamnosivom bojom. A što je stariji list, svjetlije su vene na njoj.

Alocasia Zebrin Reticulata

Alocasia Zebrin ReticulataNa fotografiji alabasterskog zebrina, sve neobičnosti ovog postrojenja savršeno se prenose. Tanke tamnozelene klica, koje podsjećaju na uzorak na mramoru ili na koži afričke životinje, jasno su vidljive na svjetlu pozadinskoj boji listova. Oblik lišća prekriven tankim voštanim premazom je konusan, sličan obrisu vrha koplja ili strelice. Listovi lišća također su razvedeni, tanki, uspravni. Dekorativni listovi rastu do metra. Prema opisu i fotografijama alocacia, biljka ponekad doseže visinu od 180 cm.

Alocasia Hilo Beauty

Alocasia Hilo BeautyIzglapljene lišće ove izuzetne alokacije Hilo Ljepote razlikuju biljku čak i na pozadini više stalwart vrsta. Prema obliku lišća ovog tipa alocacia, kao na fotografiji, najbliže nalikuje srcu. No, vrijednost biljke nije samo u veličini i obliku lišća već iu njihovoj boji. Svako zeleno vino velikodušno je ukrašeno svijetlim žuto-zelenim mrljama nepravilnog oblika. Gledajući ovo stvorenje prirode, možete se prisjetiti vojnog kamuflaža ili bojanje žaba. Rubovi listova su valoviti, reznice su uspravne, izdržljive.

Alocasia Hilo Ljepota u unutrašnjostiPredstavljen u foto sobi Alokaziya čak u stanu može cvatu, ali cvat u odnosu na lišće neprivlačan i gotovo neprimjetan. Kako bi se održala ukrasne vrste Alokaziya Hilo Ljepota je najbolje uzgaja u djelomično osvijetljenom mjestu gdje biljka neće patiti od opeklina, ali će ostati u punoj sjeni, gdje će lišće postupno postaju gotovo zeleno.

Video o različitim vrstama alokacije