Ivy soba u unutrašnjostiIvy su puzanje stabljike s korijenima zraka. Bricjuna soba s prisutnošću nosača u obliku rastegnutih užadi, štapići mogu stvoriti okomito vrtlarstvo zida, ili omotati okomiti stup. Kao domaća biljka, bršljan upija štetne emisije i negativnu energiju.

Kućna njega za sobu za bršljan

Ivy FormationKod domaćeg uzgoja, češći bršljan (Hedera helix) je češći. Često sjedi tamno zeleno guste listove ukrašene svjetlosnim venama. Cvijeće bršljan je jednostavno, kod kuće nema održivog sjemena. Briga za sobu od bršljana neće uzrokovati poteškoće. Uređaj je potrebno osigurati sljedećim uvjetima:

  • ispravna rasvjeta;
  • temperaturni režim ljeti i zimi;
  • zalijevanje, gnojidba i mikroklima;
  • transplantacije.

Ivy voli uniformnu rasvjetu s neizravnim zrakom. Uz dobru svjetlost, listovi rastu aktivno i uživaju u zdravom izgledu. Ako je cvijet u sjeni, on je depresivan. Zimi, biljka treba osvjetljenje.

Ljetna temperatura od 25 stupnjeva za sobu s bršljanom smatra se udobnom. Može se dogovoriti u toploj sezoni na otvorenoj verandi ili balkonu. Mjesto bi trebalo biti sjenovito, zapadni zid je bolji. Zimsko održavanje u sobnim uvjetima dopušteno je, ali samo redovitim prskanjem. Klasična temperatura ostatka bršljana od 13 do 15 stupnjeva, što je u prostornoj sobi nemoguće.

Tvornica voli svježi zrak, često prozračuje, ne boji se nacrta. No, protok zraka s negativnom temperaturom treba izbjegavati.

Unutarnji bršljan je ljekovita biljka. Sadrže korisne tvari u njemu imaju mnoga korisna svojstva. Alkoholni ekstrakt od bobica služi za uklanjanje bradavica. Infuzija lišća koja se koristi za bolove zglobova, kašalj, liječi rane.

Voda unutarnji cvijet bršljan obilato u ljeto, manje od polovice zimi. Tvornica voli biti oprana pod toplim tušem, raspršena. U razdoblju aktivnog rasta, oni su hranjeni složenim gnojivima za ukrasne listopadne cvjetove.

Mladi biljkaMlade biljke se transplantiraju svake godine u mješavine tla za cvjetne usjeve. Ako je podloga priprema sama, uzmi u jednakim dijelovima humusni list i zemlju travnjaka, pijesak. Teme transplantacije ili transakcije su sljedeće:

  • mali rast grana;
  • Zemljina zemlja potpuno je ukrašena korijenjem;
  • lišće nestaje.

Transplant ivy u proljeće. Posuda je uzeta više od prethodne, postavljen je sloj drenaže, nagomilan sphagnumom, nalijevaju se neki tlo. S metodom pretovara, cvijet je postavljen u lonac, posipani na stranu pečatom. Cerviks bi trebao ostati na istoj razini. Nakon sadnje bršljan treba stvoriti povoljne uvjete za razvoj korijena. Ovaj prijenos cvijeta je bezbolan.

Bolesti i štetočine biljaka

Rezultat nepravilne brige za bršljanZa zarazne bolesti i bršljan je stabilan. Ako se počne žućkati, trebate smanjiti zalijevanje. Vrh lišća isušuje – suhi zrak je u sobi. Ako lišće postane manje, trebate dodati rasvjetu.

Štetnici se smiruju na biljci u slučaju nedovoljne njege. Ako lišće postane žuto i zavojiti, trebate potražiti lisne uši. Možete se riješiti tretiranjem lišća otopinom za sapun s visokom koncentracijom ili insekticidima.

Lopatometka pauka određena je probijanjem lišća i pletiva na stražnjoj strani. Kasnije će se lišće isušiti, osim ako se ne poduzmu hitne mjere. Postrojenje će biti spašeno trostruko obradom biljke s sistemskim insekticidom i čestim prskanjem.

Žuta trupa će se pokazati smeđim mrljama na stražnjoj strani. Lice ploče će biti bijele. Ako ne poduzmete mjere, listovi će se sušiti i pasti. Potrebna je otopina buhača u koncentraciji od 2 g po litri vode. Proces dvaput u 10 dana.

Štetu na biljci smeđa, smeđa i lažna kosa. Svaki kukac će oslabiti biljku i oduzeti joj dekorativnost.

Reprodukcija bršljanice

Reprodukcija bršljanice reznicamaUglavnom se koristi vegetativna metoda reprodukcije. Najčešće, reprodukcija se prenosi reznicama. Reznice se mogu uzeti apikalnim i medijalnim. Odsječeni pri stvaranju bičeva gornji izbojci su ukorijenjeni oko tri u šalicu promjera 7 cm, u zemlju na pola s pijeskom. Ako postoje zračni korijeni, tada drška brzo postaje održiv. Srednje reznice na 8 listova položene su vodoravno u tlo, produbljene uvlačenjem i čekaju izgled korijena. U 10 dana od korijena zraka dobivena je stvarna. Escape je izrezan i svaki dio ukorijenjen je zasebno. Reznice obrađene korijenskim korijenom su bolje ukorijenjene.

Možete dobiti šaržu s grane od bršljanina na grmu. Zbog toga je grana pričvršćena na tlo s korom odrezanim odozdo. Ako je dugačak kljun savijen, potrebno je nekoliko čvorova pričvrstiti. Na mjestima rana bit će korijena, ostaje podijeliti tragove na ulomke i staviti ih na stalno mjesto.

Germination of a bršljan sjemePitanje kako raste bršljan iz sjemena je rijetkost. Kod kuće rijetko se postiže cvjetanje, a sjeme u bobicama nije razvijeno. Dakle, možete kupiti sjeme, ali bez varietalnih svojstava. Sjemenke klijati teško, jer se u prirodi prvo obrađuju u stomaku ptica. Preporučeni su uzgajivači cvijeća da pomognu danu sjemena u “Fairy” rješenju, a zatim jednako u stimulansu rasta.

Tlo se sastoji od pijeska i zemlje, površnog usjeva. Kako bi zadržao vlažnost, zdjelu treba prekriti staklom i staviti na svjetlo. Sadnice bi se trebale pojaviti za 2 tjedna. Kada se pojavi pravi list, biljka treba biti slomljena. Mladi sadnice brzo rastu.

Mitovi i stvarnost o bršljanima

Postoje mnoge legende o opasnostima i prednostima bršljaninaLjudi vjeruju da sve što živi, ​​uključujući biljke, može dati ili uzeti energiju. Vjeruje se da je bršljan energetski vampir. Neki su uvjereni, uzima energiju, drugi – daje vitalnost. Možete koristiti stajalište psihoanalitičara. Oni sugeriraju da biljka, uz toksične emisije iz namještaja, duhanski dim, apsorbiraju agresivne šumove energije. Zato se savjetuje da raste bršljana u sobi u kojoj žive hiperaktivna djeca. Postrojenje će očistiti stan i od zle energije jednog nepozvanog gosta.

Mit! Ivy kršćani imaju simbol vječnog života, vjernosti. Vjerski je amblem stup pod zaštitom bršljan, poput plašta.

Ne obraćajući pažnju na znakove, je li moguće držati sobu za kućnu bršljaninu? Kažu da biljka “muzhegon” cijepa muškarce iz stana. I koliko se obitelji raspadaju bez sudjelovanja bršljanina? Drevni Rimljani vjerovali su da će djevojka Ivy pomoći u uspješnom braku.

Stvarnost je da je unutrašnji cvijet bršljan nepretenciozan, čisti zrak, ne boji se čak i nacrta. Pored toga, bršljan je dobar prirodni iscjelitelj i otrovna biljka.

Doživite brigu o bršljanima kod kuće – video