Bougainvillea Vera ČekajGost iz tropa američkog kontinenta, bougainvillea, je visok grm. Stvaranje šarma nije cvijeće, već njihove bracije. U prirodi su lila boje, u kulturi – raznobojni. Nije lako uzgajati kukavice kod kuće, potrebna je posebna njega.

Cvijet Bougainvillea

Poput mnogih tropskih biljaka uzgojenih u zatočeništvu, kućica buganville zahtijeva održavanje u posebnim uvjetima. U dobrim uvjetima grm i kuća mogu narasti do tri metra visine. Selekcije su podlegle samo tri varijante bougainvillea – prekrasne, peruanske i gole.

Unutarnji bougainvilleaTreba napomenuti da su u prirodi grane biljke lianate i prickly. Kolektori nisu mogli ukloniti trnje kućnih biljaka. San ljubavnika je da dobije cvijet s plavim braštima.

Njega postrojenja uključuje korake:

  • stvaranje uvjeta za cvjetanje;
  • zimovanje bougainvillea;
  • transplantacija i reprodukcija;
  • Mogući problemi s kršenjem režima sadržaja.

Kada promatramo poljoprivredne tehnike, moguće je uzgajati takvu biljkuKod kuće, kao na slici, cvijet buganvila molit će samo kad promatra poljoprivredne tehnike.

Domaći sadržaj bougainvillea

Tropska biljka treba pažljivo ispuniti sve zahtjeve. Biljka se nalazi na južnom prozoru, izravno pod izravnim sunčevim svjetlom. Bougainvilleu se ne sviđa promjena stanovanja čak ni unutar prozora, prosvjedujući tako što su ostavili lišće. Vijci ne bi trebali dirati biljku. Ako se kuća bougainville nalazi na toploj glaziranoj loži ili cvijetu staklenika – idealno rješenje.

Ljekoviti braći bougainvilleaAko se grm zalijeva i hrani na vrijeme, cvjetat će od svibnja do studenog. Cvijeće neprivlačan, brzo izblijedjeti. Dekorativni bracts raznih oblika i boja. Dugo su zadržali oblik i ljepotu. Iza pobuna braata, lišće se skriva, a grm izgleda kao velika košarica.

Vrlo je važno da se tijekom razdoblja cvatnje temperatura održava na 22-25 C. U stanju mirovanja je optimalno imati u hladnoj sobi 5-10 C. Za 0 Od stupnjeva, biljka umre, iznad 10 C – počinje vegetacija. Zimi, u toplini s dovoljno osvjetljenja, biljka neće ući u hibernaciju, ona će blago cvjetati. Zatim, a ljeti bujna cvatnja ne može čekati.

Related  Uzmimo fuksiju kod kuće

Regulacija navodnjavanja i ostale ukrašenosti udvaranja važni su za buganville video:

Tijekom cvatnje je nedopustivo potpuno isušiti zemlju. Međutim, ustajala vlaga odmah će dovesti do propadanja korijena. Stoga je važno, nakon što se kroz pladanj hraniti zrncima zemlje, da isprazni višak. Zimi, zalijevanje se smanjuje, ali sušenje tla u posudi neprihvatljivo. Čak iu hladnom jednom u 10-14 dana, morate navlažiti tlo.

Ljeti morate sustavno navlaživati ​​lišće buganvila, nužno na obje strane, ali tako da bracts ne padnu na bracts. Olovo za navodnjavanje i vlaži samo mekom vodom.

Postrojenje brzo raste i treba česti presadak. U stakleniku, rast ove godine mogao bi biti tri metra. Veličina prostorije cvjetnog bougainvillea u normalnim uvjetima ovisi o volumenu lonca. Uže su korijenje, manji rast i bogato cvjetanje. Prema tome, i presaditi češće, tako da je hrana bila dovoljna.

Bougainvillea goli bonsaiGlavni uvjet za transplantaciju nije da ometa korijenski sustav. Stoga se prijenos u veći lonac obavlja s oprezom. Preostalih 2 cm od zida do korijena uredno su prekriveni sastavom:

  • zemlja od lima – 1 dio;
  • travnato tlo – 1 dio;
  • pijesak velik – 1 dio.

Osim toga, vermikulit, keramička mrvica, drobljeni ugljen se miješaju u tlo. Na dnu debelog drenažnog sloja ekspandirane gline ili slomljene keramike keramike. Važno je da je kiselost tla blizu neutralne reakcije.

Najbolje vrijeme za transplantaciju je kada se biljka budi od zimskog odmora – ranog proljeća. U tom slučaju transplantacija i podrezivanje se ne mogu kombinirati.

Obrezivanje od grma i dobivanje reznica za ukorjenjivanje. Obrežite mlade grane za dužinu do 13 cm istodobno raste i grmlje. Starije grane ne bi se trebale dotaknuti. Učinak neće biti, a trauma postrojenja je opipljivija.

Propagiranje bougainvillea kod kuće može biti ukorijenjeno u lignificirane izbojke dobivene obrezivanjem. Lakše je dobiti novu biljku u prikop, nakon što je pričvršćena grančica na tlo. Stoga se biljka umnožava tijekom selekcijskog rada u staklenicima.

Related  Zašto lišće ostavlja žute boje geranija s sadržajem sobe

Rooting od lignified izbojciZa ukorjenjivanje koristite kao supstrat sterilni sastav – pijesak, ugljen, zdrobljeni mahov-sphagnum. Temperatura u stakleniku bi trebala biti 21-23 stupnja. Donja grijanja će ubrzati ukorjenjivanje. Potrebno je promatrati umjerenu vlažnost u tlu i osigurati redovito prozračivanje.

Prestanak cvjetanja ili ispuštanja lišća je znak ohrabruje tropske robovske žene da joj se ne sviđa uvjeti zadržavanja.

Kuća Bougainville može se oboljeti od prekomjernog zalijevanja ustajalih zona. Započeti će korijen korijena koji će uništiti biljku. Temperatura komade tla ispod +5 stupnja je štetna za biljku.

Pretjerano navodnjavanje može dovesti do smrti biljkeCvijet može biti popunjen lisnatim tijelom ili kukuruzom. Gljiva čađe smiruje se na slatkom pražnjenju i lišće postaje crno. Takva lišća trebaju biti odrezana, biljka treba biti oprana i tretirana jakim insekticidom, Aktellikom.

Bougainvillea od Sibira – video