Lišće jabuke koristi se za bronhitisZa ljepotu cvatu jabuka voćnjaci puta je bio hvaljen u pjesmama i pjesmama, Apple – nema premca u popularnosti voća, ali ne zaboravite na listovima, spremni dijeliti s ljudima puno njihovih korisnih svojstava.

Sastav stabla jabuka

Apple BlossomsKoja je upotreba lišća jabuka i koje tvari u svom sastavu mogu imati pozitivan učinak na tijelo? Prije svega, vrijedno je napomenuti visok sadržaj askorbinske kiseline. U 100 grama svježeg lišća može biti do 400 mg ovog vitamina, dajući osobi naplatu energije, pomažući se oduprijeti infekcijama i stresu.

Osim toga, zeleno lišće stabala jabuke sadrži tako važne elemente u tragovima kao što su bakar, cink, aluminij, mangan i željezo, fosfor i molibden. Izuzetno bogate sastavom aminokiselina, od kojih su najpoznatiji glutaminska i asparaginska kiselina. Postoje saponini i kumarini, tanini, fitonitidi i flavonoidi u lišću jabuka.

Sakupljanje lišća jabuke

Mladi lišće jabukaDa bi se osjetila korisna svojstva lišća jabuke, sirovi se materijali brišu, osuše i koriste za izradu infuzija i bujona. Najbolje vrijeme za sakupljanje lišća je vrijeme stvaranja jajnika, kada se većina hranjivih tvari još nije preusmjerila na zrnje voće, a lišće sami su mladi i nisu teški. U poslovanju postoje zdrave listove bez petiola i bez vidljivih oštećenja, tragova štetočina i vitalne aktivnosti patogenih mikroorganizama.

Ako ste nedavno tretirali stabla od lisnih uši, moljaca ili drugih insekata, lišće jabuka nije prikladno za upotrebu, a moguće je da se montiraju samo kada se kemikalije neutraliziraju.

Za praznine koristite samo čiste lišćeOsušite lišće u sjeni, širite tanki sloj na čistu ravnu površinu. Dok vlaga ostaje u lišću, mora se miješati, tako da se sirovine koje gube elastičnost ne kondenziraju ili plijenu. Dakle, prednosti lišća jabuka bit će potpuno očuvane.

Ako želite lišiti listove u električnom sušioniku, bolje je koristiti nježan način rada i ne postavljati temperaturu iznad 45 ° C.

Odrediti dostupnost sirovina može se lako slomiti krhotine i list ploče. Potpuno sušeni listovi se tlo i izliju u staklene posude za skladištenje.

Related  Fotografija i opis guzmania vrsta

Korištenje lišća jabuke

Lišće jabuke su zdraviZa pripremu infuzije iz korisnih lišća stabla jabuke, na čašu kipuće vode uzima se žlica sušenog proizvoda. Nakon dva sata u zapečaćenoj posudi, lijek se može filtrirati i uzeti u prisutnosti bronhijalnih bolesti, dišnog sustava, dugotrajne promuklosti i kašlja nakon sezonske hladnoće. Aktivne tvari u listovima omekšavaju sluznice, potiču sputvanje i sprečavaju razvoj štetnih mikroorganizama.

Decocija i čaj od lišća jabuke izvrstan je izvor vitamina i mikroelemenata.

Protuupalni učinak osušenih listova jabuke se koriste za terapeutske i profilaktičke svrhe za probavne smetnje, gastritisa i ulceroznog lezija želuca i crijeva. Svježe juha i kockice leda na temelju lišću jabuka je korisno za iritacije i gnojnu upalu kože ruku i lica. Takvi brisevi i losioni brzo zaustavljaju stvaranje žarišta, osvježenje i ton.

U zimi, kada je tradicionalna prehrana ne može pružiti tijelo s vitaminima, biološki aktivne tvari i elemenata u tragovima, bit će dobra pomoć prirodni čaj od lišća stabala jabuka.

Apple Leaf Tea

Čaj od listova jabuka ima voće i medoveListovi čaja koji su namijenjeni čaju nisu jednostavno sušeni, već su sušeni, fermentirani, drobljeni i sušeni.

Fermentacija će pomoći transformirati netopljive hranjive tvari u topivi oblik, što će povećati prednosti lišća jabuke i čaja od njih. Osim toga, ovo piće ima živopisan ukus, boju i aromu.

  • Uz iskrčene lišće uklanja se reznice.
  • Sirovine su postavljene na suhom čistom paletom, prekrivene gipsom ili salvete i ostavljene na sobnoj temperaturi 4 do 6 sati, tako da su listovi blago izblijedjeli.
  • Prema klasičnoj tehnologiji stvaranja čaja, a zatim jabuke ili druge, na primjer, kiprejnye, listovi se srušiti prije pojave soka, smotani su u gustu tubulu i u tom su obliku tlo. Ali možete pojednostaviti zadatak tako što ćete dopustiti da puhano jabuka napusti meso brusilicu.
  • Dobivena polu-gotovih proizvoda čaja lišća od širenja jabuke u debelim slojem stakla ili emajl lonac, što uključuje mokri ručnik ili tkaninu. Kapacitet se stavlja u toplinu, gdje lišće mora proći fermentaciju. Optimalna temperatura za to iznosi 25-27 ° C.

Related  Prednosti i štete od korištenja zelenih graha

Napredak fermentacije može se procijeniti promjenom boje sirovine, koja se okreće od zelene do smeđe-zlatne. Promjena i miris, nestaju biljni biljezi, a na njihovom mjestu dolaze voćni i medeni tonovi. Posljednja faza pripreme listova čaja iz listova jabučnih listića sušena je. Odvojen je od aparata za grijanje i sunčevih zraka, redovito lomljivih listova i štiti ih od kukaca i prašine.

Da biste pripremili piće, koristite svježe jabuke, čaj od listova i cimetZa pripremu pića, čuvajući sve prednosti lišća jabuke, možete uzeti ne samo domaće pivo, nego i komadiće sušene ili svježe jabuke, dodajte čaj ruža, cimet i limunova kora.

Izrada čaja od lišća – video