Acidicum trokutastiFini kreme iz XVII. Stoljeća našle su svoje mjesto kao zatvorene i vrtne biljke. Opisi skrbi o prehrambenom trokutu kod kuće i fotografija pomoći će početnicima i iskusnim proizvođačima cvijeća da se upoznaju s ovom spektakularnom i potpuno neprincipijelnom kulturom.

Od stotina vrsta postoji:

  • biljke koje se reproduciraju gomoljem i ljuskavim rizome;
  • višegodišnji i godišnji usjevi;
  • lijepo cvjetajuće sorte i uzorke, udarajući neobične lišće.

Gdje skvrč raste? Moguće je sa sigurnošću reći da je ova ili ona vrsta bila ispunjena od strane svih. Činjenica je da raspon ovog roda uključuje mnoge regije s toplom i umjerenom klimom, od južne Afrike do sredine Rusije. Primjerice, Kislitsa je trokutasto, pa je pala na prozorske daske i vrtove iz dalekog Brazila.

Opisi i osobitosti biljke

Mala biljka koja voli toplinuKislitsa je trokutasto ili, kako se zove ova vrsta, Regnelliovo ulje je mala biljka koja voli topline koja uživa iskrenu ljubav florista zbog nepretenciozne naravi i originalnog izgleda. Od kratkog stabljika ostavite duge tanke peteljke, na kojima se čuvaju triju lijevog lišća.

Boja lima listova u sortama uzgojenih u kulturi kulture najčešće je gusto guska ili ljubičasta. No postoje sorte zelenog ili crvenkastog lišća. I na svakoj dionici jasno vidljive zakrpe drugačije boje bliže podnožju ploče.

Karakteristična značajka većine biljaka je sposobnost preklapanja lišća u zalasku sunca, u toplini i oblači, kada nebo prijeti kiši.

Noću, lišće listića naborajuMali, elegantni cvjetovi kiselog trokuta imaju pet latica, a boja je od bijele do jarke. Poput lišća, krunice koje se zatvaraju noću, reagiraju na dodir i izravne zrake sunca. Nakon oprašivanja umjesto cvjetova nastaju plodovi koji, zrenje, otvaraju, samo ih dodiruju. Mala sjemena su živa, ali kod kuće reprodukcija škare izvodi se dijelovima zadebljenih rizoma.

Njega za kiselinom u kući

Ako se ta biljka pojavljuje u kući, cvjećar neće morati trošiti puno vremena brinući se za kiselinski trokut kod kuće. Pa ipak, za dobro zdravlje zatvorene kulture, trebate pronaći pravo mjesto.

Biljka najbolje raste na zapadnim i istočnim prozorimaFotokemijski alkemičar prikladan je za zapadne ili istočne prozore, gdje je biljka zaštićena od zapaljivih podnevnih zraka, ali ne doživljava manjak svjetla. Važno je da kiselina ne narušava brtvljenje, a grijači se nalaze daleko od lonca i ne pretjeraju u zraku.

Neiskusne kisele biljke ne nameću posebne zahtjeve na temperaturu u prostoriji u kojoj su bile postavljene, vlažnosti zraka i tla u loncu.

Optimalna temperatura:

  • u ljetnim mjesecima je 20-24 ° C;
  • u hladnom dobu godine, kada je dostignuto vrijeme relativne smrti, 16-18 ° C, ali ne ispod tih granica.

Ako postoji takva mogućnost, od proljeća do jeseni, kada to vrijeme dopušta, trokut se može izvaditi u zrak. I biljka se lako aklimatizira kada se drži u loncu ili kada se posadi u zemlju.

Ljeto je vrijeme aktivnog rasta, stoga skrbi o prehrambenom trokutu, fotografiji, kućnim uvjetima i vrtu nužno uključuje česte i bogate zalijevanje. Istovremeno se vlaga ne smije zadržavati u tlu. Prekomjerna količina vode je isušena, a lonac je opremljen snažnim drenažnim slojem. Dolaskom jeseni i sniženjem temperature zraka, smanjuje se potreba za vlagom u kiselini. Tlo treba tek lagano navlažiti, posebno kad se rast biljaka zaustavi.

Kiseli trokut mogu se uzgajati u posudi i na otvorenomOdmorište, kada kultura praktički “zaspi”, traje ne više od jednog i pol mjeseca. Pojavom novog lišća, u proljeće obnavlja se uobičajena briga, uključujući zalijevanje, proljetnu transplantaciju i hranjenje.

Cvjetovi kiselog trokutaGnojiva možete primijeniti dva puta mjesečno, koristeći složenu kompoziciju za cvjetne usjeve, ali samo na pola koncentracije. Mjesec dana nakon pojave vegetacije, biljke Kislice cvjetaju.

Transplantacija i reprodukcija kiseline

Prijenos biljaka na svježu podlogu izvodi se svako proljeće na početku razdoblja rasta. Ali prije presađivanja kisele vode, trebate odabrati posudu za biljku i odgovarajući temeljni premaz. Za ovu kulturu s površinskim korjenastim sustavom koriste se široke posude.

Kislitsa je neodgovorno, pa je univerzalna mješavina tla prikladna za uzgoj. Tlo ne bi trebalo biti previše hranjivo, u suprotnom biljka aktivno povećava lišće na štetu cvatnje.

Rhizomes sacova za reprodukcijuAko promjer kontejnera dopušta, u jednom spremniku može se saditi nekoliko komada rizoma. To je podjela izduženih ljuskavih rizoma i pojavljuje se reprodukcija skorbuta. Rizosomi su položeni na vlažnu podlogu i posipani tlom za 1-2 cm.

S redovitom skrbi kod kuće, kiseli trokut, kao na fotografiji, raste i raste do veličine odrasle biljke za 1-1,5 mjeseci.

Snimke zasađene rižomAko cvjećar ima sjeme koje su na raspolaganju, one se distribuiraju preko površine vlažnog tla, navodnjavaju iz pištolja za raspršivanje i čuvaju se u stakleničkim uvjetima sve dok se ne pojavi nastajanje.

Savjeti za njegu kiseline – video