Različite vrste kalata kod kućeZa uzgajanje u zatočeništvu “Molitveni cvijet” nije lako. Prije nekoliko vrsta kalateja na fotografiji. Kućna njega ispunila sve zahtjeve lijepe tropske. Od 130 vrsta kalata, većina ih je cijenjena zbog ljepote lišća. Cvjetnice su ukrasne braštete, cvjetovi su obični.

Što trebate znati o cvijetu

Kalatea je biljka druge razine tropske šume i pripada Maranthovima. Listovi kalata su ovalni i eliptični u dužini do 30 cm. Oni su baršunasto i sjajni, stražnji dio uvijek ima crvene nijanse u boji. Možete se diviti kompliciranom obrascu limene ploče na neodređeno vrijeme.

Listovi rastu na stabljici, ali je kratko, čvorovi su milimetri jedni od drugih, čini se da je rozeta izrasla iz zemlje. Dužina listopeda varira. Iznenađujuće, cvijet voli klasičnu glazbu i ne može podnijeti ljuljanje duhana – estet!

Nepravilna briga o kalateji u kući uništit će biljku, kao što se vidi na fotografijiNepravilna skrb dovela je do smrti postrojenja

Agrotech kalatei

U skrbi, potrebno je provesti postupke s poznavanjem prirode “molitvenog cvijeta”. Zato se cvijet zove molitveno jer podiže lišće sve veće, u zalasku sunca. U jutro su ploče u vodoravnom položaju.

Za dobar sadržaj biljka će zahvaliti prekrasnom izgleduReakcija na nepravilnu skrb bit će promjena boje lišća, njihova vrenja, pojava različitih mjesta, isušivanje rubova. Na drugi način, to se naziva gubitak ukrasnosti.

Kako se brinuti za kalatej kod kuće

Kalateya MakoyanaOdaberite cvijet, ovisno o mogućnosti stvaranja prihvatljivih uvjeta za njegov sadržaj. Svaka sorta zahtijeva korištenje posebnih postupaka skrbi koji zadovoljavaju ovu biljku. Najzahtjevniji su cvjetni sorti kalateja. Najpretraženiji je cvijet kakateje Makoyana, prikazan na slici. Njega kod kuće lakše je nego za druge vrste.

Dosljedno, na operacijama ćemo analizirati kako se brinuti za kapriciozan biljka.

rasvjeta

Kalatee treba svjetlo ne manje od 15 sati dnevnoUkupni dan svjetlosti za kalatei, bez obzira na lokaciju je 15-16 sati. To može biti zasjenjeno mjesto u blizini južnog prozora ili osvjetljenja kad se smjeste na sjevernoj strani. Morate se usredotočiti na boju lišća. Kad nedostaje svjetlosti, listovi su blijedi, s viškom – oni se rastopiti i koaguliraju u cijev. Ako ne poduzmete mjere, tada će nakon blanširanja lišća osušiti i pasti.

Na slici možete vidjeti kako cvatu s pravilnom skrbi kalateya šafranom u kući, ako se promatra zimska regulacija trajanja osvjetljenja. Cvijetu se potiče cvjetanje, stvarajući podesivo trajanje dana tako što će ga prekriti svjetlosnim materijalom od 18 sati do 8 sati. Kada se pojave pupoljci cvjetnih pupova, biljka se uvede u normalan režim svjetlosti.

Zalijevanje i mikroklima

Za vodu kalatei potrebna je mala vodaSve vrste Qalat zali samo branili mekom vodom temperature od 2-3 stupnjeva iznad temperature okoline. Kada zalijevate, trebate se usredotočiti na stanje biljke. Ako listovi počinju gubiti tugor, zaustaviti ovlaživanje, kopno na 2-3 cm duboko u tlo i čekati rezultate. Ako lišće ne rastu, vodeći brigu o Calathea zahtijeva zamjenu tla i uklanjanje raspalim korijena.

Kako bi se omekšala voda za navodnjavanje, dvije šake treseta treba bacati u kantu vode iz slavine, miješati i ostaviti za noć. Filtrirana voda sadrži manje kalcija i magnezija.

Učestalost navodnjavanja kalatea – kao sušenje zemaljske komete i vrste lišća. U toplom vremenu 3 puta tjedno, zimi samo jednom, provjeravajući vlažnost komete.

Ne preporučuje se posipati kalatheuZahtijevajući mikroklimu, kalatea se ne sviđa vlaženje grubog lista. Baršunasti lišće ne može se navlažiti raspršivanjem, a ostali stupci omogućuju maglu. Od kapi nakon sušenja ostaju ružne mrlje. Stoga je nemoguće stvoriti vlagu od 50-70% u stanu s centralnim grijanjem. Kod kuće skrb za kalatei povezana je s uporabom posebnih metoda ovlaživanja zraka.

Ako se u dubokoj tavi, na kojoj je montiran lonac kalateja, izlijeva šljunak, mali kameni lakovi, a ja presječem s mahovinom šljamom, a zatim se voda u posudi ravnomjerno isparava. Poseban sloj zraka nastaje oko postrojenja. Ali ovdje ne možete dopustiti dnu lonca da dođe u dodir s vodom, korijenje će propasti.

Za vlaženje zraka lonac se stavlja u posudu vodeManje radikalni će se lebdjeti s široke ploče vruće vode, ili koristiti susjedstvo s velikim cvjetovima, poput baldahina tropskih stabala. Jednom ili dvaput popodne oko grmlja, morate izraditi mali prskup iz pištolja za prskanje. Sjajni listovi se obrišu vlažnom krpom.

U skrbi o kalatejima, neprestano se promatra ravnoteža između viška i nedostatka i treba slijediti oštar greben.

Tlo, transplantacija i temperatura sadržaja

Bez obzira na doba godine, temperaturni režim trebao bi biti 18-24 stupnja, bez obzira na godišnje doba. U tom slučaju, nagla promjena temperature i propuha može dovesti do smrti kalateja.

Za presadivanje biljaka koristite poseban temeljni premazOdabir tla je jedan od zahtjeva za pravilno skrbiti za kalatei. Uzimajući u obzir da korijeni biljke su površni, oni rastu u širinu, potrebno je odabrati odgovarajuće lonce. U dubokoj posudi, stvara se veći drenažni sloj, tako da tlo ispod ne kiselo.

Podloga kupiti spreman za kalatej, ili senpolii, ali nakon što je dodao veliki pijesak. Samostalno možete preuzeti sastav:

  • list humus – 6 dijelova;
  • treset – 3 dijela;
  • pijesak – 1 dio.

Sastav tla mora biti malo kiseli, pH 6.

Kako se brinuti za cvijet kalatei kako raste? Bit će potrebno presaditi, uredno podijeliti rizome tijekom sadnje. U ovom slučaju, svaka djevojčica mora imati cvjetni pupoljak.

Reprodukcija kalata po podjeliObično je grm podijeljen na dva, rezanje oštrim nožem i dezinficiranje svježeg rezana. Nakon sadnje biljke treba pokriti, stvoriti mikroklima u lišću, ali s ventilacijom. Nakon što se novi listovi počnu pojavljivati, uklonite sklonište. Važno je da je temperatura u ovom trenutku bila oko 250 C, a biljka je bila u sjeni.

Gnojiva i obrezivanje kalata

Kada se brinete za kalatej kod kuće, jedino se cvjetnice ukrasno uklanjaju. Za njih je sastav odabran iz topivih gnojiva, u kojima je malo ili nimalo dušika i tragovi kalcija. Obično se takvi spojevi prodaju za njegu unutarnjih cvjetova.

Posebnost kalata je da njihovi korijeni emitiraju tvari koje mijenjaju sastav tla i njegovu kiselost. Najbolje odijelo na vrhu bit će pravovremeno obnavljanje podloge. Za mlade biljke, transplantacija se provodi jednom godišnje. Nakon četiri godine, odrasla biljka transplantira se svake dvije godine.

Za početak, možete razviti prekrasnu kalatheiju u florijumu, visokom posudu s prozirnim zidovima. Dakle, lakše je održavati mikroklima.

Uvjeti kalatei – video