Aromatizirana sočna pulpa ananasa sadrži u mnogim vitaminima i elementima u tragovimaEgzotična bobica ananasa se uzgaja na Havajima, Brazilu, Indiji, na području gdje tropska klima omogućuje kultiviranje ananasa. U Rusiji su ananasi prilagodili rastu pojedinih ljubavnika, kao egzotično. Ananas je zeljasta biljka iz obitelji bromeliad. Ima šiljastog stabljike i mesnat, dugačak, slomljena lišća. Upotreba ananasa leži u biološkom i kemijskom sastavu celuloze.

Korisno od ananasa

U ananazu, visoka koncentracija vitamina CVelik kompleks bobica, s obaveznim čepom lišća na vrhu, ljubio je diljem svijeta. U tropskim zemljama se uzgaja na područjima koja su jednaka veličini banana i plantaža citrusa. Zimi, egzotični plod često je željeni desert u obiteljima s visokim materijalnim bogatstvom, a nužno je prisutan na svečanom jelovniku bilo koje obitelji.

Zimi, ne toliko zelenih proizvoda, očuvanje vitamina C u visokim koncentracijama. Osoba ga može primati samo izvana, za razliku od životinja. Ananas je ostava mnogih korisnih sastojaka. Istodobno, kalorijski sadržaj proizvoda je samo 50 kcal, što ga čini moguće smatrati prehrambenom.

Ananasta pulpa je 85% vodeNa 85% ananasa se sastoji od vode. Evo što sadrži ananas:

 • vitamini skupine B, C, PP, A;
 • mineralne tvari iznose ukupno 0,3% u odnosu na sadržaj pepela;
 • ugljikohidrat sa saharida 11,8%;
 • organske kiseline i biološki aktivne tvari 1%;
 • vlakna za hranu 1%.

Što se tiče mikrodoza, formulacije koje osoba zahtijeva su cijela ljekarna. Dakle, koliko je korisno ananas?

Ananas rasteTreba napomenuti da je djelovanje svježeg voća mnogo učinkovitije od prethodno obrađenog ili konzerviranog. Stoga, smatramo uporabu tropskog voća u obliku svježeg voća:

 1. Vrijedan proizvod je prisutnost bromelaina koji je dio kompleksa proteolitičkih enzima. To je prirodni masni plamenik, ali tvar je prisutna samo u svježim proizvodima. Bromelain se apsorbira i djeluje na prazan želudac. Stoga je uporaba ananasa djelotvorna odvojeno, kao snack.
 2. Prisutnost šoka doza vitamina C zajedno s bromelainom jača imunološki sustav i pomaže u borbi protiv upale koja se pojavila.
 3. Ananas je koristan za osobe s hipertenzijom, osobe s problemima u cirkulacijskom sustavu i za abnormalnosti u radu srca. Ovdje, aktivne tvari osiguravaju tvari sadržane u ananazu. To je kalij i magnezij, kao i organske komponente koje razrjeđuju krv, uklanjajući rizik od krvnih ugrušaka, čiste plastične žile kolesterola.
 4. Kao preventivni alat, ananas je koristan za onkološke probleme, budući da je utvrđeno da u celulozi proizvoda postoje molekule sposobne blokirati proteini stanica raka.
 5. U jednom dijelu ananasa sadrži pola dnevnu dozu mangana, rijedak element u biljnoj hrani.
 6. Upotreba ananasa povećava raspoloženje, potiče razvoj serotonina, što stvara osjećaj sitosti, zajedno s niskim udjelom kalorija u svježem ananasu, potiče gubitak težine. To je sve učinkovitije jer se istodobno pojavljuje i opekotina masnoća, ubrzavaju se metabolički procesi i poboljšava raspoloženje.

Related  Pojedinosti kultiviranja klemama u Sibiru: sadnja i njegu, vrste fotografija

Dan nije potpuni popis korisnih rezultata ispravne uporabe ananasa. Uključivanje ananasa u izborniku rješava mnoge probleme i pomaže u ispravljanju sustava interakcije svih unutarnjih organa. Posebno je potrebno zaustaviti se na pitanju, nego ananas za žene je korisno.

Svježi ananas niskokalorični sadržajNajproblematičnija za lijepu polovicu je uvijek razdoblje menstruacije. S ovim pridruženim bolnim pojavama, velikim gubitkom krvi, nervoznom napetosti. Danas je ananas koji će olakšati stanje dame. Zbog svojih regulatornih sposobnosti, učinit će proces manje dugotrajnim i bezbolnim.

Žene cijenimo kozmetički učinak vitamina prisutnih u celulozi. Koji vitamini ananasa utječu na kožu? Oni koji su prisutni u sastavu A, E, C su korisni, hranjeni epidermom izvana. Ali poseban učinak ima bromelain. Uklanja upalne procese, nježno čisti kožu masnog sjaja. Maske s ananasom proizvode učinak pomlađivanja.

Međutim, malo znaju da je vezan uz kalu noć komprimirati od celuloze ananasa će u jutro bezbolno ukloniti izgrađen rub, obnavljajući nogu na njegovu lakoću i ljepotu. To je učinak organskih kiselina s bromelainom. Sastav mnogih tonika iz prirodnih sastojaka uključuje ekstrakt ananasa.

Sadrži ananasa bromelain ima blagotvoran učinak na kožuJednako je korisno ananas za zdravlje muškaraca. Redoviti unos svježe stisnutog soka ili komad voća na prazan želudac može značajno poboljšati snagu. U zemljama u kojima se uzgaja ovo voće, mješavina svježeg voća kivija, manga i ananasa smatra se muškim koktelom. Potvrđeno je da to produljuje seksualnu aktivnost u vrlo zrelo doba. Miris ananasa jedan je od najjačih afrodizijaka.

Nekoliko komada ananasa pomoći će muškarcu da zadrži snagu na pravoj raziniBez obzira koliko je velika želja za obnovom zdravlja zdravlju pomoću ananasa, šteta ili pogoršanje zdravlja mogu se dobiti od ljudi s problemima:

 • GASTROINTESTINALNI TRACT, kod gastritisa s povećanom ili povećanom kiselinom, peptički ulkus;
 • trudnice mogu biti uzrokovane pobačajem;
 • Djeca mlađa od 6 godina trebaju biti ograničena na malu dozu i ne smiju se davati na prazan želudac;
 • s oprezom treba voditi na teme proizvoda. koji ima alergijske reakcije;
 • nakon jela važno je četkati zube jer sok od ananasa uništava zubnu caklinu.

Related  Je li moguće reanimirati orhideju ukoliko su korijeni pokorni?

Kako odabrati pravu ananas

Kvalitetno voće ima zeleni pramen, elastičnu kožu i ugodnu aromuBlaga ili trulo voće umjesto uživanja u ukusu može donijeti mnogo problema. Stoga morate biti u mogućnosti odabrati ananas. U našim maloprodajnim mjestima dolazi plod, nakon duge vožnje, što bliže trebate odabrati. Obratite pažnju na izbor bi trebao biti na vanjskom dijelu prekomorske gost. Gornji vrh vrhova trebao bi biti gust i zeleni. Što manje listova ostane, to je stariji fetus. Kolač bi trebao lagano prolaziti pod prstima od pritiska. Na površini ne bi trebalo biti mrlje ili udubljenja. Miris bi trebao biti skladan i ugodan, a afrodizijak nakon svega.

Čuvajte voće čak i u hladnjaku više od 10 dana nema smisla. Korisne tvari se razgrađuju kao iznad +10 , i ispod 5.

Rezanje u komade obavlja se na različite načine, ali prvo skraćuje vrh, od kojeg kasnije možete sami pokušati uzgajati ananas. Peel je uklonjen prije rezanja, ili je prsten hranjen u pakiranju šiške kože, ovisi o mašti.

Kako postupati sa sušenim ananasom

U suhom ananasu postoje minerali, vlakna i kompleks vitaminaKoncentrirana suha masa pri sušenju proizvoda povećava svoju hranjivu vrijednost nekoliko puta, 100 g proizvoda sadrži 347 kalorija. No, u suhom proizvodu sačuvanih minerala, vlakana i vitamina kompleksa B. Prednosti ananasa osušeni su mnogo više od slatkiša. Osim toga, oni podižu raspoloženje i uklanjaju edem, uklanjajući višak vode iz tijela. Quitters napuste žudnju za nikotinom pomoću suhog ananasa. Potrebno je razlikovati suhe ananove i natopljene šećernim sirupom, kandirano voće. Često ih se prodaje pod krinkom prirodnog proizvoda. Namočeni u sirupu šećera, slame od ananasa uvijek su mekane, dok je suhi prirodni proizvod krut, lagan i vrlo žut.

Konzervirana ananasa je manje korisna od svježegAnanas konzerviran je s niskim sadržajem kalorija, ali i malo koristi. Kao alternativa slatkim bombonima i slatkišima, može se koristiti kao slatki zub. Prednosti iz nje su male, šteta je minimalna, a to je zbog činjenice da se kemijski spojevi uvijek koriste tijekom konzervacije.

Related  Video i opis procesa presađivanja zamiokulkasa kod kuće

Video o korisnim svojstvima ananasa