Ananas kod kućePrekomorski plod ananasa je zeljasta biljka iz obitelji bromeliad. Ova vrsta karakterizira činjenica da su biljke prilagođene da žive u sušnim uvjetima, imaju mesnati lišće koji tvore lijevak u sredini. Jutarnja se rosa odvodi u improviziranu posudu i hrani biljku odozgo. Ova svojstva apsorbiranja vlage kroz lišće na vrhu ploda, njihova veza s srcem biljke potaknula je način da se biljka ananasa. Korijenje vrha i dobivanje nove biljke kod kuće moguće je ako se promatraju uvjeti reprodukcije.

Načini uzgoja ananasa

Stadi rastućeg ananasa od zelenog vrhaU uvjetima srednje klime, ananas se može uzgajati samo u staklenicima, staklenicima ili na prozoru. Jedan od razloga je dugoročno uzgoj ananasa kako bi se dobio zreli fetus. Nekoliko godina, do 4 godine, prolazi u očekivanju stvaranja cvatnje. A pola godine je potrebno za punjenje i zrenje fetusa. Kasnije, biljka odumire, ostavljajući iza sebe velik broj izbojaka, koji biljka biljka na industrijskoj razini.

U domovini se pojavljuje nakon 26 mjeseci razvoja biljaka. Nakon uklanjanja fetusa, biljka odumri, ostavljajući mnoge potomke, s kojima se propagira. U sobi, biljka koja cvjeta visina 25 cm i u dobi od 16 mjeseci. Cvatnje će početi za dva mjeseca, traje dva tjedna. Jedan cvijet cvjeta za jedan dan. Plod se formira i dozrijeva do šest mjeseci.

Ananas je čupaoDakle, možete narastiti ananas:

  • sjemena dobivena iz zrelog fetusa;
  • raste od odrasle osobe ili od mrtvih grma;
  • vrh zrelog ananasa.

Sjemenke ananasaSjeme metode uzgoja rijetko se koristi, budući da je povezana s produljenjem vegetativnog razdoblja. Da fanovi počnu sve od nule, trebate znati da s zrelog egzotičnog voća možete sakupljati sjeme. Kod kuće, za unakrsno oprašivanje, potrebno je istodobno cvjetati dvije sljedeće biljke. Nakon toga, sjeme se sije u laganom tlu i nakon pojave klice rastu do 6 cm i posadom u stalni lonac.

Related  Ljekovita svojstva heather

Kako saditi ananas s vrha

Odrastao kod kuće ananasaNajčešća metoda je dobivanje sadnica ananasa iz pramena na vrhu voća. Odaberite ananas iz svježe svježe žetve. Znak će biti moćan snop lišća na vrhu anusa ananasa. Listovi trebaju biti živi, ​​ne osušeni i što je manje moguće naborani. Plod mora biti zrelija u svim svojim svojstvima.

  1. Čvrsto držeći plod s jednom rukom, a drugi s glatkim vijčanim kretnjama uvijte ručicu lišća s baze. Bolje je to učiniti zajedno. Ako to nije moguće, gornji dio glave se izrezati oštrim dezinficiranim nožem. Zatim, iz primljenog konusa, nježno uklonite mekani dio, tako da se ne trune u tlu tijekom korijena.Skidanje rozete lišća prije korijenja
  2. Bazu se čisti 2-3 cm, nježno izbacujući lišće. Na ovom mjestu, korijenje će se pojaviti i rasti, kao u magarca luk ili češnjaka klinčića. Pospite limu s pounded ugljen ili mljeveno cimet.
  3. Tijekom tjedna biljka se osuši u sobnim uvjetima, viseći kožu s rezanim dijelom. Ovo je za ubrzavanje formiranja korijena.
  4. Spustimo dno sadnice ananasa u vodu i čekamo da se korijenje pojavi. Mjesto za staklenku treba odabrati lagano i toplo. Prijedlozi i razlike u temperaturi neprihvatljivi su. Čašu treba odabrati tamno ili omotano crnim papirom. Vodichku se mijenja svaka dva dana, ne dopuštajući kiselo.Prvi korijeni pojavili su se
  5. Odaberemo lonac za mlada sadnica ne više od 0,5 litara, s dobrom rupom za drenažu. Tlo se sastoji od jednakih udjela pijeska, treseta i humusa listova. Možete kupiti temeljni premaz za bromid, ali bilo koji pripravak se unaprijed čisti od patogena i mogućih štetnika insekata. Prije sadnje obavezno je voditi vrući kalijev permanganat i naknadno sušenje.Uzgoj novi ananas grm
  6. Ananasta s korijenjem posadimo u loncu s prethodno postavljenim slojem odvodnje. Tlo mora biti vlažno, ali ne vlažno. Ako biljka već ima korijene, ostavite biljku otvorenu i pratite vlagu. Ako se nakon sušenja sadnica ananasa ne stavlja u vodu, korijenje se izvodi ispod kapuljača, kako bi se stvorila mikroklima.Korijenje rozete lišća ispod nape

Related  Fotografija s imenima sorata Umburian violeta (2. dio)

Kako saditi ananas s vrha, to je jasno. Ostaje čekati rezultate korijena. Ako se biljka uzme, pojavit će se mladi listovi. A tek tada i u sljedećoj vodi mlada biljka treba odozgo, tako da lijevak iz lišća uvijek ima vodu.

Koliko dugo čekati rezultate korijena ovisi o vanjskim uvjetima i o ispunjavanju svih uvjeta. Korijen može potrajati 6-8 tjedana. Kada je ukorijenjen, lišće će se postupno sušiti i savjeti trebaju biti odrezani. Istodobno raste zamjenska zelje. Tijekom vremena grm će izgubiti svoju staru kosu u potpunosti. Voda biljka koja vam je potrebna jednom tjedno do godinu dana. Poplavni presaditi u prostrani lonac u tlu za kaktuse.

Zimi, lišće od ananasa neće rasti, to je razdoblje odmora. Stoga, i zalijevanje i hranjenje treba smanjiti.

Kako posaditi ananas kod kuće – video