Višegodišnja biljka - rožnat ljubičastaAko pogledate cvijet rožnatog ljubičastog tijela s bočne strane pedikula, jasno ćete vidjeti oštru, ispruženu špicu koja nalikuje rogu. Zahvaljujući toj značajci biljka je dobila svoje ime, latinski zvučala poput Viola cornuta.

Horned violet: značajke ove vrste

U divljini, rožnat ljubičasta cvjeta u bijelom, plavom, lilaU divljoj prirodi elegantnih zavjesa ovog cvijeta može se naći na Iberijskom poluotoku. Čim Buđenje proljeća vegetacija počinje na rubovima, u listopadnim šumama i među grmlje, to je lako vidjeti srednje veličine, visok svega 8-25 cm biljka.

Vrtlari na umu da je rogatog ljubičice cvatu počinje kad je u sjenci ugla nisu imali vremena da se od snijega, što ukazuje da vrsta pripada velikoj skupini ukrasnih trajnica uzgaja u vrtovima Rusa. Vrhunac cvjetanja pada na prvu polovicu ljeta, a tada se pojava novih pupova donekle smanjuje, ali ne prestaje. Posljednje cvijeće horny violetti nestaju samo s početkom mraza do sredine jeseni.

Divlje biljke ove vrste otvaraju koru bijelih, plavih, ljubičastih i ljubičastih tonova. Uz dugotrajno uzgoj na jednom mjestu, ljubičasta forma stvara gustu zdjelu isprepletenih strmih stabljika.

Možete razlikovati višegodišnje rogaste ljubičaste boje prema zasićenim zelenim lišćem ovoidnog oblika šiljastim vrhom.

U divljih biljaka s jednostavnim cvjetovima latice nisu prevelike u beaters promjera Oni ne prelazi 2-4 cm, ali zahvaljujući interesu uzgajivača na pamet danas na raspolaganju mnogo velikih vinogradara sorti i hibrida u raznim bojama.

Kako rasti višegodišnji rogat ljubičasta?

Zvijezda rosa raste na dobro osvijetljenim mjestimaBiljka se osjeća u redu u srednjem pojasu, a na jednom mjestu može narasti do 5 godina, stvarajući svijetle ukrasne mrlje u vrtu, uređujući mjesto tijekom toplog razdoblja. Stoga, kako bi se uzgojili višegodišnji rogat ljubičast, zainteresirani za ovaj vrtlar kultura neće morati stvoriti posebne uvjete.

Uzimajući mjesto pogodno za sadnju ljubičica, najbolje je obratiti pažnju na dobro osvijetljene kutove, ali skrivene od izravnih zraka sunca. Ako biljka ljubi violinu na vatru, rast usporava, biljka često pati od suhe tla. U debeloj sjeni, ljubičasta se proteže, cvijeće izblijedi, ali lišće raste vrlo aktivno.

Rijetke ljubičice savršeno se prilagode u hladu drugih biljaka, na primjer, pod ukrasnim grmljem i drvenim krunama. U ovom slučaju, u proljeće cvijeće ne ometaju razvoj, a ljeti ljubičice su zaštićeni od vrućeg sunca.

Izvrsno osjetiti cvjetove uz kosu, žutika. Rogovima ljubičasta izuzetno rastu i cvjetaju u plućima dreniranim tlima s pH 6,8-7,2 jedinica kiselosti. Budući da je biljka je vrlo skroman, on je zastrašujuće mali poplave u proljeće, ali je sušenje tla i dugim sušnim razdobljima mogu negativno utjecati na zdravlje ljubičica.

Njega ljubičasta kod kuće i u vrtu

Širi rogat ljubičasta na prozorima i u vrtuGlavna briga za ljubičice tijekom vegetacije je redovito zalijevanja, uklanjanjem korova i hranjenjem formiranih klupica.

Suše i vruće ljeto, više vode mora biti primljena od biljaka, au sušnim ljubičastima može se prskati rano ujutro i nakon zalaska sunca. Takva mjera pomoći će osvježiti sadnju, ali neće uzrokovati opekline.

Pravilna briga o biljci osigurat će obilje cvjetanjaTijekom aktivnog cvjetanja, rožnati ljubičci zahtijevaju tjedno hranjenje. Gnojenje se izmjenjuju sa navodnjavanje ili sredstva za preljev pomiješa s vlagom navodnjavanje. Organske ljubičice redovito se hrane u proljeće, a zatim usred ljeta. U drugoj polovici kolovoza uvođenje gnojiva koja sadrže dušik je ograničeno.

Kako bi se smanjio broj korova i smanjuje isparavanje vlage, dijelove oko razredi i dijapozitiva, gdje se često uzgaja perennial rogat ljubičasta, ulije proširio glina, drvo čips ili šljunka, širiti ili mahovina su zasađene stonecrops.

U brizi za ljubica u kući iu vrtu području potrebno uključiti usjeva uvenuo stabljika, čišćenje stare lišće i druge mjere za održavanje izgled plantažama i bujne stimulacije cvatnje. Na primjer, iskusni uzgajivači cvijeća preporučuju se da biljke mladih ljubica svake tri godine prenesu na postojeće biljke. U tom slučaju dolazi do neprimjetne postupne promjene generacija, a zavjesa uvijek ostaje ravna i obilno cvjetaju.

Nakon cvatnje stvaraju se sjemenske kutijeNemojte zaboraviti da pod povoljnim uvjetima horny violets mogu dati sjemenke koje se sije iz voćnih kutija. Sjeme proljeće u proljeće, a sljedeće godine mlade ljubičice su spremne za cvjetanje.

Novo usađene biljke u prvoj zimi mogu biti prekrivene iglama ili nekom drugom vrstom mulca, a ljubičaste ljubičice u srednjem pojasu dobro su i bez hibernacije preživjele izvan skloništa.

Reprodukcija ljubičica kod kuće iu kućanstvu

Violeti s rogozim sjemenkama se razmnožavajuNajčešće se koristi za reprodukciju rogova ljubičica, sjeme sjetve ili podjela već postojećeg odraslog grma.

Sjeme je ugrađeno u sadnice s laganom smjesom tla u proljeće, u travnju ili u jesen, u listopadu. Pričekajte klijanje tijekom 4-5 tjedana. Kada se pojavi pravi listovi, ljubičice se uranjaju i stavljaju u zasebne lonce. Da bi se na balkonu ili loncu za cvijeće uzgojila višegodišnja rogatina ljubica, mlade biljke posadite u pripremljene posude s drenažnim slojem i labavom hranjivim tlom.

Razvijene kod kuće ljubičice u vrtu prenose se krajem ljeta, tako da prije početka hladnog vremena biljke imaju vremena da se aklimatiziraju. Jake rozete počinju cvjetati već u prvoj godini, a masovna pojava pupova treba se očekivati ​​nakon zime.

Jednostavan način reprodukcije je podjela grmaUz reprodukciju sjemena, često se koristi grmovodi, a korijenje zelenih reznica i dijelova stabljike također se koristi za proizvodnju novih biljaka. Možete dobiti reznice tijekom cijelog vegetacijskog razdoblja, a rano reznice i korijenje pridonose brzom ulasku ljubičica tijekom sezone cvatnje. Nepretenciozan rogatim ljubičice je jednostavno, nakon 2-3 tjedna, čine korijene i formirati nove biljke, koje ubrzava reprodukciju i omogućuje vam da brzo dobiti zdrave cvjetnice primjeraka.

Za dobivanje guste lijepe ljubičaste glade po kvadratnom metru, ovisno o sorti, od 20 do 30 biljaka su posađene.

Rijetka ljubičasta boja u dizajnu vrta i balkona

Šljunčana ljubičica služi za izradu slajdova i rubovaMalo cvijeće roženih ljubičica djelotvorno izgleda samo masovnim cvjetanjem. Stoga se u skupnim postrojenjima koristi mala ukrasna kultura u kojoj se koristi jedna ili više vrsta ljubičica. Biljke izgledaju sjajno u pozadini ružinih grmova, uz niske crnogorice i druge biljke u vrtu.

Rijetke ljubičice u vrtu su zasađene kao rubnjaci i na slajdovima. Nemojte zaboraviti da kod kuće ljubav dobro raste u vazama i balkonskim kutijama. Samo u ovom slučaju morat će više pažnje posvetiti oplodnji, zalijevanju i brigu za biljke, inače će ljubičice brzo izgubiti ukras i prestati cvjetati.

Sadnja ljubica na zemljištu – video