Violeti su toliko različitiUmburijske ljubičice, koje su se pojavile u zbirkama cvjećara SSSR-a prije nešto više od pedeset godina, dramatično su se promijenile za to vrijeme. Ako su naše majke i bake sretni izgled jednostavnih ljubičaste, ružičaste ili bijele cvjetove, ali danas na prozorskoj dasci pokraj cvjetnice Pelargonium, jedinstveni Lithops vijoriti luksuzni fantazije ljubičice svih oblika, veličina i nijansi.

Ponekad, proučavajući moderna imena i fotografije sorti zatvorenih ljubičica, teško je pretpostaviti da su to izravni potomci poniznih stanovnika južnoafričkih planinskih šuma.

Violet African Night

Violet African NightVelike ljubičaste rozetice Afrička noć lako se prepoznaje među mnogim najsvjetlijim i najneobičnijim biljkama. Stvar je u tome što je uzgajivač Konstantin je uspio stvoriti jedinstvenu vrstu udaranje div baršun kao južnom noćnom nebu, boje više poput crnih zvijezda na ljubičica. Biljka tvori urednu standardnu ​​rozetu koja se sastoji od jednostavnog tamnozelenog lišća, s primjetnom ljubičastom bojom na stražnjoj strani.

Cvjetanje je stabilno i vrlo dugo. Kada raste, to ne daje nikakvu nevolju za cvjećar, to ne zahtijeva posebnu njegu.

Violet Ness Orange pekoe

Violet Ness Orange pekoeLjubitelji šarolik i neobične vrste sigurni da obratite pozornost na ljubičaste Ness Orange pekoe, velikodušno daroprimatelji vlasnika Terry ili polu-double cvijeća luksuzni losos boje. Takvi koroneti posebno djelotvorno gledaju na pozadinu tamnozelenih listova ploče, uz rub bijelih i ružičastih rubova sa svim tonovima. Donja strana lišća ima izrazitu crvenu boju.

Violet Pink akvarel

Violet Pink akvarelAutorstvo Konstantina Moreva spada u brojne zanimljive sorte, koje su voljeli mnogi ruski cvjećari i zemlje bliskih zemalja. Violet Pink akvarel je s pravom jedan od najpopularnijih. Velika polovica ili dvostruko cvijeće valovita na rubu latica s laganim, stvarno ružičastim četkicama u akvarelu u sredini. Rub latica ukrašen je bijelom granicom. List ljubičaste ružičaste boje boje, kao na fotografiji, tamnozelene boje s bijelim ili kremastim rubom.

Related  Reprodukcija aphelandra kod kuće

Violet Chateau Brion

Violet Chateau BrionViolet Chateau Brion pripada izboru Lebetskyja. Ova raznolikost tvori snažne uspravne stabljike koje mogu izdržati velike dvostruke pompove bogate borovnice. Cvjetovi lutaka Château Brion, na slici, ukrašeni su širokom bijelom granicom koja prolazi duž valovitog ruba latica. Rosete standardne veličine, listovi su izduženi – jajnici, jednostavni, blago valoviti.

Violetna bijela kraljica

Violetna bijela kraljicaBijela kraljica prikazana na slici je postignuća E. Korshunove. Postrojenje standardne veličine iznenađuje maštu floricultura s ogromnim, do 7,5 cm promjera snijeg-bijele corollas. Cvjetovi su frotirni, s tankim valovitim laticama i slojevitom strukturom. Tijekom cvjetanja ljubičaste Bijele kraljice pod cvjetovima je jedva vidljiva tamna lišća jednostavnog oblika.

Violet šlagom

Violet šlagomBijele frotirne cvjetove ljubičica Šlag, kao na fotografiji, nježno osjenčana ružičastom ili grimiznom rubom. Ponekad sorta koju izvodi Lebetsky daje sportu intenzivnije bojanje, sa svijetlim grimiznim mrljama i mrljama. Lišće je srednje veličine, s jedva valovitim rubom. Na stražnjoj strani listova lopatica ljubičica Šlag, posebno na vene, vidljiv je ljubičastom bojom.

Violet Chic poppy

Violet Chic poppyFoto ljubičice Šarka maka čini srca mnogih cvjećara pobijediti brže. Ova sorta ima ogromne ružičasto-narančaste cvjetove, plemenitu boju. Krunice su odijela, s čudnom valovita granica na laticama. Ali to nije sve vrline ljubičaste Chic djeteline, osim ove, sorta ima veličanstvenu raznovrsnu lišće, samo dodajući standardnu ​​rozetu dekorativnih.

Violet Sunkissed ruža

Violet Sunkissed ružaZahvaljujući rasplodnih D. Herringshaw uzgajivačima diljem svijeta i Rusije kako bi dobili veliki izbor ljubičica limun ruža, iznenađujuće neobično za kompleksne kulture cvijeće bojanje. Ljubičaste ljubičice kombiniraju ljubičasto, žuto, vrhnje i blijedo nijanse. U središte se povećava zasićenost tonova, a valoviti rub latica je osjetno lakši. Utikač se sastoji od svijetlog lišća s nazubljenim rubom.

Related  Koliko je korisno limun za ljudsko tijelo?

Violet Pepeljuga sanja

Violet Pepeljuga sanjaPolu-dvostruko cvijeće ljubičastog zolushkinovog sna, Deikunov izbor, odlikuju se i oblikom i spektakularnim bojanjem. Ljubičasti valoviti obod kontrastno se razlikuje od svijetlih purpurnih koralja. Gornji, mali latice su najmračniji, s rubom zelenkastog ruba. Ružice ove vrste imaju tamnu, ravnomjerno obojenu, valovitu lišće.

Ljubičasta Angelica u bijesu

Ljubičasta Angelica u bijesuKonstantin Katkin pripada autorstvu druge sorte. To je prikazano na fotografiji ljubičasta Angelica u srdžbi, s velikim polu-dvostrukim vyemchatymi cvjetova svijetle nijanse fuksije. Rubovi latica su bijesno valoviti. Listovi su tamni, jednostavni. Vrste cvjetanja se razlikuju po trajanju i djelovanju zbog velikog broja istovremeno otvorenih cvjetova.

Ljubičasta smaragdna ljubav

Ljubičasta smaragdna ljubavJedan od najneobičnijih vrsta na prozor prag cvijet vinogradara-fanove je ljubičasta Emerald ljubav s bijelim ili svijetlim cvjetovima krem ​​boje, ostavlja dojam zelene, zahvaljujući širokom resama uz rubove latica. Cvjetovi su jednostavni ili polu-dvostruki, nisu veliki, ali vrlo brojni. Lišće, koja je standardna utičnica, zasićena je zelenim, s ljubičastom bojom na stražnjoj strani i prekrasnim valovitim rubom.

Violet plavi zmaj

Violet plavi zmajOd sorti senpolije, biljke selekcije P. Sorano poznate su diljem svijeta. Isti uzgajivač dobiva raznolikost s dvostrukim plavo-ljubičastim cvjetovima i tamnim valovitim lišćem. Ovaj ljubičasti plavi zmaj prepoznatljiv je ne samo zbog ogromne veličine koralja, već na zelenoj granici na valovitim laticama.

Violet crni biser

Violet crni biserImpresivno ljubičasta Crni Biser, u fotografiji je uzgajan E. Korshunova i dobio mnoge povoljne recenzije i ljubičice izložbe, i obične navijače ovih biljaka. Raznolikost je pušten, a veličina velikih gustomahrovye zvjezdastih cvjetova, a njihova bogata baršunasta boja s nijansi ljubičaste i ljubičaste nijanse. Ružica je formirana u standardnim veličinama, lišće je tamnozeleno, ovalno, na dugim stablima.

Jedinstveno u ljubičastoj crnoj biseriPrilikom reprodukcije ljubičica Crni biser, cvjetnici se ponekad suočavaju s neobičnim mutacijama, ponekad rezultirajući jedinstvenim bojama, kao na fotografiji.

Related  Uzgoj u svom vrtnom gipsofilu

Ljubičasta vatrena ptica

Ljubičasta vatrena pticaNastala uzgajivač S. Repkina ljubičasta Firebird, kao na slici, je u stanju privući pažnju čak i većina iskusnih ljubitelja sobne biljke. Raznolikost čini ružičastu valovitu zelenu lišću, iznad kojih, tijekom cvjetanja, otvara se izvornik polumjeseca corolla svijetloplave boje s svijetlo žutim velikim potezima. Petalije su neravne, valovite.

Violet Dushechka

Violet DushechkaDouchechka je ljubičasta, koju donosi K. Moreva, privući će početnike i iskusne cvjećare. Glavna značajka postrojenja su veliki jednostavni i polu-dvostruki zvjezdani cvjetovi. Corollas losos ili ružičasta, valovita duž oboda, što naglašava osjetljiva kosa maline. U središtu cvijeta nalazi se svjetlo ili apsolutno bijelo oko. Raznolikost je vrlo bujna cvatu. Zahvaljujući čvrstim pedunkama, čak i pod težinom mnogih cvjetova, kapa se ne raspada.

Pregled videozapisa sorti ljubičica