Драцаена у дивљиниДрацаенс су биљке сувог топле регије Јужне и Централне Америке, Азије и Африке. У култури, обично можете видети три врсте драцаене, фотографије и описа који су од посебног интереса за цвјећаре.

У природи, биљке која припада породици шпаргле, мултиметар велике стабла са дрвеним стабла и грубом лишћем различитих величина и боја. Код куће, драцаена је много мања, али у потпуности задржава своје специфичности и атрибуте.

Драцаена резана (Драцаена рефлека вар. Ангустифолиа)

Драцаена се искочиоМожда је најпопуларнија унутрашња сорта, дракаена граничи са много имена. Често велика биљка која расте до 3-6 метара у природи се зове змајско дрво у домовини. Цвјећари, ова врста драцаене, на фотографији, зову се драцено маргината или Драцаена маргината. Ово име није специфично, али у потпуности одражава посебност обојености цвјетног лишћа. Заправо, драцаена која се окреће на фотографији је нека врста Драцаене савијена. А званично име је Драцаена рефлека вар. ангустифолиа.

Спољни изглед биљке је изузетан. Са коначним култивацијом, драцаена обликује витко дрво са голим, постепено продужујући пртљажник. Савети пуцева, који дуго времена остају без латералних процеса, украшени су крутим, ушним уским листом. У природи су биљке много моћније. То су прави стабљици, али су линеарни, густо седи на пртљажнику, имају исте листове, а непретенциозни карактер остаје непромењен. Њено име је врста драцаене, на слици, То је због контрастне границе, која је присутна практично на свим леглом ове биљке.

Цвијетање Драцаена је граничилоКод куће, далеко од средњег појаса Мадагаскара, драцен активно цветају и формирају воће, али то се јавља само код одраслих дуготрајних примерака. Код куће није неопходно очекивати формирање рацемних социјализма. Што је теже добити зрео семе, дракен се репродукује вегетативно.

Related  Невероватан затворени ананас на нашим прозорима

Плодови дракаене су се граничилиЛистови су понос популарне сорте драцаене, а фотографија и име то јасно потврђују. Дужина појединачних листова достиже 70 центиметара. А њихове оштре ивице су у контрасту са ружичастом или љубичастом траком различитих ширина. То је лишће – предмет интересовања узгајивача, нудећи флорикултуристима нове спектакуларне сорте дракаене граничи.

Драцаена граничи ЦолорамаНа круну Драцаене која се граничи са Цолорамом, неколико нијансе зелене, розе и беле комбиноване су одједном. Боја листјача варира у зависности од услова раста и осветљења.

Драцаена граничи БицолорСорта Бицолор је светло лишће, у боју која преовладава бела и зелена, а ружичаста ивица на ивици је готово невидљива.

Листови трицолор биљки су више црвени, а поред белог, ту је и златни нијансу.

Постоје сорте у којима зелена боја скоро није откривена, а биљка изгледа потпуно ружичаста.

Драцена Дермена (Драцаена деременсис)

Једна од три популарне врсте Драцаена, фотографије и описи о којима се говори у чланку, је Драцаена Дерекмаиа. Чак и код куће, ова култура је врло висока. Узгајану у лименки са ограниченим капацитетом дракаена може да достигне висину од три метра. У природи постоје копије много пута веће и веће.

Драцене ДерецхЗа разлику од претходног поглед у фото Драцена деремскаиа густо украшен са лишћем, листови се стављају не само на врху, али и поред јаког усправном стабљике. Листови са плочама до пола метра често су различити. Зелена боја је комбинована са различитим нијансама сребра, бијеле и жуте боје. Облик листова се линеарно проширује, површина је глатка, кожа је кожна на додир.

Код куће, у тропским пределима афричког континента, биљке цветају, али у просторији за постизање изгледа пупољака готово је нестварно. Добијени плодови су округле поморанџе сочне бобице, које сакрију семе драцаене.

Драцаена Дерма Лемон ЛимеМеђу сортама, Варнецкии је лидер у популарности. Ова Драцаена Дерецхма, фотографија која је представљена у чланку, неће остати непримећена листовима прелепе форме, украшене сивкавим и зеленим пругама. Не мање декоративни Лемон Лиме, ​​на листићима од којих су тамни и светло зелени тонови, одвојени уским белим ивицама.

Related  Карактеристике употребе кајсије, њихове користи и штете

Драцаена Дерецхова бела тракаРазноликост беле траке утиче на обиље бијелог, бијелог драгуља – јаког светлосног трака на ивици густог зеленог листа плоча.

Драцаена од Јанет Цраиг ЦомпацтаУ љубитељима кућних биљака су увек популарне миниатурне сорте великих култура. Драчена Дереза, на слици, није изузетак. Оцена Џенет Крејг Цомпацта са потпуно еластичним зеленим листовима на правој стабала – то је лепа и врло избирљива зелени љубимац за било који стан.

Драцаена фрагранс

Драцаена мирисна у природиДрацаена мирисни или фрарагранс добијају своје име захваљујући пријатном мирису, објављеном од стране социјализма које се отварају на одраслим примерцима. Педунцле скоро један метар дужине појављује се из центра розете, а на њој се откривају пухаста цвијећа слична малим помпама.

Можете видјети спектакуларан спектакл у ботаничким вртовима или у домовини културе, у тропима на западу Африке. Код куће, као и друге врсте драцена, мирисна сорта не цветају.

Цветање драцаена мирисаУзорци дивљег узгоја су велике дрвне биљке, а унутрашње сорте могу бити прилично високе и притликаве. Заједнички у овој врсти драцаене, као што је на слици, један је густ и сок од лишћа који се чврсто држе на пртљажнику и често су лепо закривљени. Дужина платине је до 60 цм, ширине око 10 цм.

Падајући временом, лишће отвара моћан труп без бочних грана и пуцања.

Постоји неколико варијетета ове врсте драцаена, а фотографије су приказане у наставку. Постројења се разликују у боји и величини, али све културне сорте драцаене су подједнако незахтевне и расте добро у просторији.

Драцаена мирисна сорта МассангеанаИзузетно популарна биљна сорта Массангеана може се приписати високим драценама. У кући, такав зелени кућни љубимац расте до висине од 1,5 метара и задовољава власнике јаком жуто-зеленом листом.

Related  Лијекови и правила за употребу амаранта

Разноврсност мириса Драгане ЛинденииСорта Линдении није ништа мање занимљива и атрактивна. Листови се одликују зеленом средином и широком кремасто жутом траком дуж ивица. Али најпријатније и необично је изненађење. Ова патуљаста биљка је само 20-40 цм висока са круном која комбинује две нијансе зелене и чисту белу нијансу.

Женски змај увек уживао повећане бастованима каматне као светле биљке савршено коегзистирати са другим украсним биљкама и може се лако прилагодити условима градских станова и канцеларија.

Врсте Дражена у видео