цветни кревети од различитих домаћинаСваки власник баштенске парцеле жели да буде привлачан и јединствен. Помоћ у томе може бити домаћин, слетање и брига на отвореном простору, који не захтијева озбиљне вјештине и знање. Ова биљка се сматра непроменљивом. Подједнако добро расте у сенци и на сунчаним местима. Његов шарени привлачни листови пажње доносе јединственост било којој цвјетној башти. Да би се биљке потпуно развиле и задовољиле очима, неопходно је пратити неколико једноставних препорука.

Како правилно поставити хост?

хост на месту пристајањаТачност садње игра кључну улогу у интензитету раста и развоја биљке. Потребно је узети у обзир неколико главних фактора:

 1. Локација домаћина.
 2. Састав тла.
 3. Правила слетања.

домаћини су неупадљиви према саставу тлаТек када се узму у обзир сви ови аспекти, могуће је посадити биљку тако да ће задовољити власнике више од годину дана. Да бисте направили прелепу цвјетно баште, такође треба узети у обзир да различити типови домаћина могу да расте на различите начине. Због тога, пре засадења, обавезно се упознајте са карактеристикама изабране сорте.

Изаберите најбоље место

невероватни хостели љепотеПрихватни домаћини у пролеће у земљи дозвољени су и на тамним и сунчаним местима. Ово је у великој мјери одређено биљном сортом. Главно правило у овом случају није да посади домаћине у сенци густих круница дрвећа. На таквом месту, они заустављају раст и изгубе интензитет бојења лишћа. Можете одабрати локацију базирану на боји:

 1. Биљке са тамним лишћем треба посадити у близини јабучњака, крушке или других стабала с малом круном.
 2. Ако боје листови овог злата или белим пругама, потребно је да их поставите на источној страни под ниским просторима. Са недостатком светлости, они могу изгубити декоративност.

Када се одлучите за избор сајле за садњу, мора се очистити од остатака и копати. Покушајте у потпуности да се решите корова која ће узети храњиве састојке.

Слијетање домаћина на отвореном простору у Сибиру треба водити искључиво на пролеће. У другим регијама, дозвољено је јесење слетање.

Припрема тла

домаћин расте

Домаћини не захтевају квалитет земљишта. За потпуни развој потребан је минимум храњивих састојака. Ако песак превлада у земљи, потребна је мала количина тресета. То ће помоћи да се искључи изношење соли и минерала.

Када је земљиште сувише сиромашно, неопходно је увести минерална ђубрива. Данас је на продају широк спектар специјализованих производа. Када их користите, пратите упутства и не прелијте дозу.

Основна правила за слетање

Сеедлинг домаћини са затвореним кореномНачин слетања и брига домаћина на отвореном простору зависиће од врсте садног материјала. Најбоље је одабрати инстанце са затвореним коријенским системом. Треба их пажљиво извадити из посуде без оштећења корена и посадити у претходно припремљену бунар.

Биљке са отвореним коријенским системом погоршавају се. Приликом избора таквог садног материјала потребно је пажљиво испитати коријенски систем. Мора да је жив, без знакова труљења. После слетања таквог домаћина у рупу, залије се. У том случају, постројење биљке тако да је бубрег изнад земље.

Основна правила бриге

Домаћини, садња и чување које се одвијају на отвореном терену, захтевају негу. Састоји се од следећих једноставних препорука:

 1. Ако сте прије садјења уводили уља у дјубрива, онда се ђубриво може избегавати три године.
 2. У летњим месецима заливање се врши редовно пошто горњи слој тла исушује. У јесен је учесталост заливања смањена. Вода треба сипати испод корена, избегавајући падање на листове.водећи домаћини
 3. Посебну пажњу треба обратити након слетања у земљу припрема домаћина за зиму. Да биљка није замрзнута, муља се помоћу сушене пиљевине, тресета или хумуса. До раног пролећа, млади листови не једу сљеме, додају духанску прашину на мулчу. За зиму је боље исећи лишће и покрити грму са нетканим материјалом.
 4. Домаћин са добром бригом је значајно проширен, тако да се периодично мора поделити. Да би то урадили, ископали су их и пажљиво смањили ризосом на неколико делова који су посадили засебно.трансплантација домаћина и репродукцијаподела ризомских домаћина
 5. Након завршетка цветања, биљка се чисти од цветних стабљика. Ово ће му помоћи да прикупи више снаге за зимовање.

Слетање домаћина на отвореном тлу на Уралу и другим регионима са промјењивом климом захтијева надгледање влажности земљишта. Заливање се може вршити само сушењем горњег слоја тла. Иначе, коријен систем може бити корумпиран.

Болести и штеточине

домаћини штеточина - пужевиВажан аспект у проблему садње и неге домаћина на отвореном простору је борба против болести и штеточина. Најчешћи проблеми су:

 1. Фалостикотоза је гљивична инфекција. Појављује се у облику тачака на листовима браон боје. Оштећено лишће треба уништити што је прије могуће и прскати специјалним препаратима.
 2. Ботритис. Са овом болести брзо одлази и пада. То се може носити само уз помоћ хемикалија.
 3. Оштећење вртова. Ови инсекти се сматрају главним штеточинама домаћина. Дроге се такође користе да их контролишу. Поред тога, слагови се могу сакупљати ручно и уништени.

Уз одговарајућу негу, домаћин ће расти и брзо расти. То ће постати диван украс сваког врта.

Све о домаћинима – видео