Тропски цвет кафир љиљанТропски цвет Кафрскаиа лил се дуго успоставља на прозорима, и волимо цвеће. Репродукција кливије код куће води до корена потомства и семена. Има кратке месозне корале, које под добрим условима брзо дају бочне розете и стварају травњаке. У заробљеништву, цвет се размножава када се трансплантира у нови контејнер. Могуће је култивисати раствором семена добијених на цветним биљкама након опрашивања.

Примање садног материјала

У условима скривеног лонца, нема довољно простора за корење. Ако узмете велико јело, док корени испуњавају, неће бити цветања. У блиској посуди брзорастљиве Цлеавиа, неопходна је трансплантација. Биљка која је ушла у вријеме цвијећа формира около погинулих, који су у вријеме трансплантације одвојени од материце.

Производња бербе после цветањаАко се током цветања врши опрашивање унакрсног тока, на биљци се формирају велике бобице. Када се постану меки, од њих се извлачи 1-6 комада семена, који добро класе, буду свежи. Расцјепљивање с семена цвета касније, у трећој или четвртој години. Узгајивачи семена стварају нове сорте цвијећа. Семе можете добити само из биљки старијих од осам година.

Захтјеви за посуђе и тло

Најбоље се пресецати у пластичну посудуУ природним условима расцепа расте на плодном тлу богатом хумусом. Сходно томе, дренажни слој положи се у посуду и јастук се сипа из подлоге:

  • тресет – 1 део;
  • хумус – 1 део;
  • теренско тло -2 делова.

Поред тога, перлит, или вермикулит и песак, се додају у земљу за цепање. Суперфосфат у гранулама који се примењује на дно лонца обезбедиће бољи развој корена и обиље цветања.

Искусни узгајивачи се користе приликом пресађивања готових тла за орхидеје. На таквом подлогу, корени постају дебели, биљка се развија брже и цвјетава.

Пот за трансплантацију треба изабрати само мало више од претходне. Избор керамичких или пластичних јела зависи од тога колико је лако и без повреда извадити биљка. Пожељне су глатке унутрашње површине пластике за ову биљку. Конусни облик посуде ће помоћи у лако извлачење биљке. Дренажне рупе треба да обезбеде добар одвод воде за наводњавање.

Цливиа трансплантација код куће

Ако се не дођу до околности које захтевају тренутну трансплантацију биљке, трансплантација клави се врши након цветања, током периода одмора.

Ако нећете умножавати цепање из сјемена који се сакупљају из биљке, цветова стрелица мора бити сјечена. Биљка је у великој мери ослабљена, дајући снагу производњи потомака.

Прелазак на ЦлеавиаКод претовара, неопходно је спасити корене, јер се рана може инфицирати, а корени ће почети да гнијеју, поготово пошто фабрика за заливање воли пуно. Младе биљке се трансплантирају годишње, а старе мењају само горњи слој ољтежене земље. При садњи у новом контејнеру, слој тла не би требало да покрије основу листова. Стална влажност на овом месту ће довести до распада.

Ако су корени оштећени током претовара, морају бити пажљиво третирани прахом од угља. Усадили биљку притениаиут и створили угодне услове за брзо корење.

Одвајање биљке за репродукцијуИстовремено, из матичне биљке, можете нежно ослободити нове потомство за узгој цепања. Неизоставно стање ће бити присуство најмање четири листова у младим биљкама. Само са овим условима њихови корени могу хранити младу биљку.

Малу децу можете ставити у одвојене чаше, са доњим отвором и дренажним слојем. Истовремено, пречник посуђа треба да буде око 7 цм у пречнику. Можете убрзати два или три кромпира у једној посуди. Када се расцепа умножи код куће, датиће цвјетну стрелицу за другу или трећу сезону.

Сматра се да је важно да не створите период одмора за два постројења на двије године. Морају интензивно избацивати лишће, спасити храну како би бржи цвјетили. Стално заливање и врхунска обрада ће убрзати формирање стрелице.

Добивање цепања од семена.

Можете повећати кливус од семенаСејни метод репродукције захтева више стрпљења. Семе се могу узгајати самостално, а онда када постројење утеруса окреће осам година. Садите их у школи тресета, трема и песка. Семе ће проћи за шест месеци. Повољно време за сетву од октобра до априла. Све време контејнер је мало топло и мало влажно. Након што је лист изашао, биљке се преносе у одвојене чаше.

Семе клијати ако се држе у бобичастом стању у влажном стању. Да би се избегло сушење, чува се све док се период сејања не започне на резу.

Постоји бржи начин да се саднице – на топлом месту у влажној крпи. Семе семена су посејане у одвојеним чашама.

Након расадјења садница, они се трансплантирају у велике чаше и хранљивији прајмер. Двије године три пута трансплантирају биљке без одмора добијају тежину и корене. Њима се хране, чувају се на температури од 20 година Уз размножавање семена кливије код куће, цветање ће се појавити у четвртој години живота биљке.

Видео о умножавању семена кливије