канна на цветном креветуУвек је пријатно гледати у добро одржавану окућницу где се цвјетови и грмље прикупљају у композицијама цвјетног креветача. Свака биљка захтева мало пажње, на примјер, канина – садња и негу у отвореном простору имају одређене нијансе на које зависи украсе грме.

Припрема за садњу на отвореном тлу

цанна са бордо листовимаЈедна од најважнијих фаза у растућој цанини је одабир нодула које ћете посадити. При куповини обратите пажњу на стање коријенског система. Не би требало да буде:

 • трагови инсеката;
 • рот;
 • унутрашње празнине.

Ландинг цанна на отвореном простору у пролеће се одвија са опрезом иу неколико фаза. За раст цвећа у јуну, неопходно је почетком марта калити корале. За ову процедуру потребна вам је сува пиљевина и плитка посуда. Алгоритам клијања је једноставан:

 1. Сипати пиљевину у посуду.
 2. Ставите га у собу с просјечном температуром од 24 – 26 степени.
 3. Наварите материјал за садњу водом на собној температури.
 4. Одозго стави гомољи канине, благо присипев свој дрвени материјал.
 5. Док се пиљевина суши, навлажите их топлом водом.
 6. Трансплантација након појављивања првих пуца у пространим лонцима, након уклањања сувих и бескрајних корена.

Након трансплантације, неопходно је одржавати услове неопходне за нормалан живот калемера. Температура у којој се узгаја канона не би требало да буде испод 17 ° Ц, јер је овај цвет термофилни и дошао нам је са јужних топлих континената. Међутим, да би се подигао температурни режим, није вредно тога – пре слетања канине на отвореном простору, требало би да буде каљен.

Главни услов за формирање јаког грма је довољно осветљење.

Ако је мало светлости – пуцњаве ће се истегнути, а листови ће изгубити богату зелену боју. Као додатни извор светлости можете користити столну лампу или увече да дуже оставите светлост у соби.

Поновно насељавање биљке на отвореном простору

садне кртоле канине на отвореном тлуГлавно питање остаје када се копати каневи на отвореном простору? Због чињенице да канина не толерише хладно вријеме, неопходно је да га посадите на отвореном тлу након што пролази ноћна или јутарња мраз.

У јужном делу Русије период засађивања почиње од краја маја и наставља се до средине јуна.

Познато засадјење угрожава чињеницу да ће цвјетање потрајати дуго времена за сакупљање цвјетова или можда уопште не цвјетати. Ако посадите гомоље без претходног клијања, цветање неће почети до средине јула.

садња клијанаСастављање и неговање отвореног ваздуха на Уралу и другим хладним регијама почиње почетком јуна, под условом да се биљка склони пре средине лета. Нема других нијанси у бризи биљке у подручјима са различитим климатским условима.

Приликом избора трајне локације за кану, потребно је узети у обзир чињеницу да је цвет термофилни и да ће вас одушевити богатим цветањем ако стварате угодне услове за његов раст.

Место на коме се земља налази, треба да буде:

 • максимално сунчано;
 • заштићен од ветра и снажног ветра;
 • очишћени од корова и сувих корена;
 • добро оплођена.

Неопходно је узети у обзир чињеницу да биљка достигне висину од 1,5 – 1,8 м, тако да простор треба бити што слободнији, јер се саднице налазе на удаљености од пола метра један од другог.

Након избора места, потребно је припремити рупице за садњу биљке на отвореном простору. Димензије се узимају појединачно и зависе од јачине корена и висине пуцања. Корен треба да се налази на дубини од 7 – 10 цм, али треба додати још места за хумус, што ће побољшати раст канине.

Слетање се врши на следећи начин:

 1. Пустите 1,5 – 2 литре топлих вода у ископану рупу.
 2. Додајте хумус или суво ђубриво.
 3. Посути 2 цм слојем земље.
 4. Сипање са топлом водом.
 5. Налијте или залијете препоручену дозу сложеног ђубрива.
 6. Поставите садњак у средину утичнице и потресните земљом.
 7. Обилно залијевање.

Да би се спречило корење гнојити од преоптерећења влаге, неопходно је мулчати земљиште око биљке приликом садње.

Када се канона посади на отвореном тлу, неопходно је осигурати његову негу.

Како се бринути о трску

цветне палице на вртуНакон трансплантације, канина доживљава неугодност. Да би се брзо прилагодили, а честица је ушла у корен, често је неопходно да се вода постави у прве 3 недеље. Даље заливање се смањује на 2-3 пута недељно. Учесталост зависи од климатских услова раста, ако је лето прилично сушно, прати константну влагу у тлу, јер вода интензивно испарава из великих листова цвета.

мулчење младе канинеУз важност наводњавања, водите рачуна да вода не стагнира близу корена.

Интензивно отпуштање земљишта око канине – спречавање гнева и гљивичних болести.

Цвет је само откриће за почетнике флоре, јер је отпоран на многе болести и не захтијева посебне услове за садњу и његу на отвореном простору. Али основне украсне елементе биљака, лишћа и цвијећа требају велику пажњу и морају их водити рачуна о:

 1. Спраи лишћа из црева посебном млазницом или напојницом. Али у сваком случају на ручку, јер лишће може да гори!
 2. Обришите листове влажним сунђером једном недељно.
 3. Обришите жуте или суве листове и цвијеће.одсек сувих цветних стабљика

Минерално ђубриво се уводи не само током садње, већ и током раста канине. Периодика врхунске обраде може бити од 3 до 4 недеље. Иницијално уведеног азота или Потасх, који повећавају раст и преживљавање цвета, а онда се може давати предност комбиновану ђубрење, где су сви хранљиви састојци присутни у једнаким пропорцијама.

Ако је ваш биљка је прошла нека – свака болест или покварити инсеката као што су мрави, ваши или паука, третирају цвећа инсецтофунгицидес.

Сајење и одлазак канине на отвореном тлу у јесен није извршен, јер ће се на почетку мраза цвијет замрзнути. У било којој регији, гомољи се ископавају и шаљу у зиму на топлијим местима, као што је подрум.ископавање канона

Ако не желите да се делите са својим кућним љубимцем за зиму, пресађите је у пространи лонац или оставите пар коријена на пролеће да их посадите код куће у хладној сезони.

Укратко о канини – видео