Цепање цвета на прозоруПошто сте видели фотографију цвета раздвајања, хоусеплант, нехоте почињете да тражите ово чудо. Љубитељ кожних лишћа дужине 75 цм и огромна поклопац звона различитих величина на дугој стрелици су укусни. У року од седам дана постепено се отварају велики грамофони и задовољни су њиховим изгледом око мјесец дана. Зими, када има тако мало светлих боја, кливија окупљају дивне погледеве домаћинства.

Услови цветања Цлеавиа

Да годисње дивите љепоту цвјетне биљке, морате пуно знати. Ако биљка не добије адекватну негу, победнички цветање, као на слици, цвет расцепа не може чекати. Неопходно је створити природно окружење за биљку, као у тропима:

  • Под сенком високих дрвећа, светли и светли зраци Сунца расипају, а не сагоревају лишће;
  • Испарење долази с земље и увек је влажно у ваздуху;
  • топла киша пере лишће;
  • загревање шумских легла;
  • вишак влаге се филтрира кроз песак у дубини;
  • Сезона просперитета замењује суша и снижена температура.

Због невероватног цвета Цлеавије, потребни су тропски условиАко сте спремни да креирате куће у тропским крајевима, онда ће растојање на слици бити цвет из бајке.

Зашто цвијет не цвета у кући

Први и најчешћи разлог за недостатак цветних стручњака назвали су кршење биолошког циклуса постројења. Цветању је било средином зиме, у стану морате направити тропску зиму. То значи да је цвет од 3 месеца Цлеавиа садржан у условима Спартана. Постепено смањите, а потом потпуно зауставите заливање земљине коме. Температура се у овом тренутку смањује на 100 Ц. У стану такво место може постати сјеверни прозор или далеки угао хладне собе.

Биљка неће цветати ако није имала одморЗимовање је готово, како направити цвет клијуна? Биљка се уклања, често опере топлом водом под тушем, постепено повећава заливање и врши сезонско ђубрење. Што брже развија пуцач, то је више могућности за стварање секундарног мира и организовање летњег цветања. Сваком следећем цветању претходи период одмора.

Осим кршења садржаја, разлог због којег цјепање не цвети, можда постоје и други фактори.

Ако је стрелица цвета веома кратка и цвијеће гнездо између листова, кривица је садржаја. Нису приметили стражу и прегрејали цвет на хладноћу. Ево кратке кривине цвета. Други разлог може бити недостатак калијума и фосфатних ђубрива у земљи. Морају превладати над азотом. Али, ако је цвет кратак, онда је кривица висока температура на прозору.

Једном када је биљка са пуштеном стрелицом распоређена за одржавање лета, она више није узнемиравана или чак ни окренута.

Шта ако сплит не цвета уопште? Ако је биљка млада и добијена од семена, цвјетова ће цветати четврту годину. Цвеће које расте из слојева требало би избацити и раније. Ако нема цветања, потребно је дуго вријеме одмора од октобра до марта. И пре тога, неопходно је хранити фосфор-калијумом ђубрива. Цвјета! Чим се појави стрелица, биљка мора створити тропско лето.

Превише чврста или пространа пота не доприноси ослобађању педунаМожда је биљка посадјена у великој посуди и док не попуни шупљину са коренима, неће бити цветања. Само благо послуживање ће изазвати брзо размножавање биљака семењем и другим ливадама.

За чишћење, оптимална влажност је 40%. Међутим, овај параметар није критичан за цветање

Морате проучити свог цимера. Све сорте не расте двапут. Бескорисно је возити цвет из природе.

Из других разлога, зашто цвет не цвети, оштећења лишћа и коријена се могу приписати болестима и штеточинама. Листови су постали бледи, што значи да производе недовољне хранљиве материје. Али можда ово не функционише добро укорењене од стајаћих коренова воде. Можда штеточине од инсеката повлаче сокове из биљке. Свако одступање у бризи о цепању утиче на цветање.

Које врсте Цлеавис се користе у одржавању куће

Цливиа Гарден цвета зимиОд многих сорти Цлеавиа, само три дивне сорте живе један поред другог са људима:

  • Гардена;
  • Предивно;
  • Циннабар.

Треба имати на уму да је биљка отровна и да треба ставити на место које није приступачно за дјецу и животиње.

Цливиа Гарден цвети само једном, зими. Има широка лишћа сличног каишу, а високу кутију са корпицом, као на слици. Ниједан трик неће вас присиљавати да двоструко ослободите цвијет.

Цветање цигнабараКарактеристична карактеристика циннабара или варијанте (као сорте) цливиа су четкице цвијећа које су оборене. Сакупљају се у цевима, латице са зеленим на врховима. На педу има 30-70 комада таквих звона. Нијансе црвене, жуте креирају живописне комбинације. Овај тип кливије је омиљен за узгајиваче.

Купујући цвијет, потребно је да стечите могућност стварања услова унапред, тако да је фабрика задовољна годишњим блиставим цветовима.

Годишње цветање Цлеавиа – видео