Sifat-sifat yang berguna bagi pewujudanAdalah dipercayai bahawa tumbuhan ini berasal dari Brazil, walaupun ramai penduduk kawasan-kawasan iklim tropika dan subtropika di bumi ini dengan ia boleh bersaing sebagai salah satu daripada dua jenis yang – spilantes taman – ia tumbuh di kawasan tropika dan subtropika. Tetapi tumbuhan Brazil dipanggil, mungkin kerana pelbagai kedua dipanggil minyak selada air, banyak juga dikenali sebagai Brazil dan selada. Itulah satu lagi subspesies yang dipanggil kerusi India. Sekali lagi putuskan sambungan.

Dan bunga, dan makanan, dan ubat

Tumbuhan ini baru sahaja bermula di latitud Rusia. Tetapi secara beransur-ansur ia mula mendapat populariti. Bunga mempunyai bentuk yang aneh dalam bentuk acorn besar dan pewarna ganda: kuning dan merah gelap. Bunga tumbuh pada kaki panjang dari cawangan runtuh. Tumbuhan ini mempunyai aroma yang enak dan pedas, tetapi bukan peppery, khas, rasa yang enak. Jika anda mengunyah sekeping kertas, selalunya rasa makanan lain akan dirasakan lemah.

Di latitud Rusia kilang itu dianggap tumbuhan tahunan. Spilantes boleh didapati di pasaran bunga. Ia digunakan sebagai ubat, di India ia telah digunakan dalam perubatan sebagai perangsang.

Ogorodniki, tumbuh spilanthes di atas katil mereka, jarang melawat farmasi. Luka-luka kecil dan luka-luka kecil tidak dapat menyakiti, jika pribintovat ke kawasan-kawasan masalah sedikit ditangkis dengan daun pin rolling kayu. Di Brazil, spilantes digunakan dalam homeopati.

Rawatan dengan daun

Spilantes - fotoGunakan daun tumbuhan untuk melegakan sakit gigi dan keradangan di dalam mulut. Semasa serangan penyakit perut, disyorkan untuk mengunyah beberapa daun, dan rasa sakit akan berlalu. Ciri-ciri penyembuhan mempunyai tumbuhan segar dan kering. Dari pertengahan Julai hingga lewat musim luruh, spilantes boleh berfungsi sebagai ubat yang boleh digunakan untuk melegakan kesakitan dan menyembuhkan luka dan luka kecil. Pada musim sejuk, perbungaan yang kering, yang harus dituai pada awal berbunga, membantu.

Related  Keistimewaan penanaman dan penjagaan tumbuhan birch bilik

Rahsia sifat anestetik terletak pada bahan spilanthole, yang terkandung dalam daun tumbuhan. Adalah dipercayai bahawa anestetik pertama diperoleh berdasarkan tumbuhan ini. Tetapi dalam rawatan penyakit yang serius, risalah penyembuhan hanya boleh digunakan selepas berunding dengan doktor.

Hiasan tapak

Penanam tumbuhan ini tidak hanya tumbuh kerana sifat perubatannya, tetapi kebanyakannya, sebagai bunga hiasan. Jika anda menanamnya di sepanjang jalan, anda akan mendapat gambaran yang menarik untuk sepanjang musim panas. Itu hanya perlu menanam spilantes di sebelah cerah. Perlu diingat bahawa tumbuhan ini menyukai cahaya matahari dan panas. Oleh itu, ia perlu ditanam dalam benih. Makan tidak diperlukan, spilantes tumbuh sangat cepat, menyebar di atas katil dengan permaidani berwarna-warni.

Kilang itu tidak memerlukan penjagaan khas. Perkara utama adalah penyiraman biasa semasa tempoh yang gersang dan melonggarkan tanah. Di kawasan-kawasan di mana sejuk boleh meliputi tanah pada akhir Mei atau pada bulan Jun, lebih spilantesom disyorkan untuk memasang arc wayar bahawa semasa bermulanya sejuk ini dalam masa yang menarik pada filem arc polietilena.

Spilantes tumbuhan kecil yang ditanam oleh petani tunggal. Mereka yang berjaya menanam bunga selatan yang unik ini tidak akan pernah menyerah. Mereka benar-benar mula memahami keunikan tumbuhan, yang boleh berjaya digunakan dalam makanan, menghias kawasan taman, serta astaka, teres, tergantung bunga yang luar biasa di dalam pasu atau periuk. Di samping itu, penggunaan spilantes sebagai ubat.