Wort St.Stek wort St John tidak seperti jenis liarnya tidak mempunyai sifat perubatan. Di kalangan tukang kebun, dia dihargai untuk hiasannya. Globul globular besar adalah perhiasan yang berkesan di kawasan infield mana saja. Agar tumbuhan mempunyai penampilan yang luar biasa, perlu dijaga dengan sempurna.

Gred terbaik

Sehingga kini, sains mengetahui lebih daripada 300 spesies pokok renek wort St. John. Di desa anda boleh menemui hanya beberapa jenis:

  1. Meludah. Spesies ini popular di Asia Tenggara. Ketinggian satu belukar mencapai satu meter. Daun mempunyai bentuk ovoid biasa sehingga 5 cm panjang. Bunga kuning terang dihiasi dengan pelbagai stamen besar. Pembungaan berlangsung selama dua bulan.Wort St. John
  2. Hooker. Ketinggian semak adalah satu hingga setengah meter. Semasa berbunga, ia diliputi dengan bunga, diameternya mencapai 6 cm. Mereka dicat dengan warna kuning terang. Oleh kerana sejumlah besar stamen kecil, pertengahan bunga kelihatannya lembut. Hanya tumbuhan yang telah mencapai umur tiga tahun hanya boleh berkembang. Tidak cukup toleransi sejuk, jadi untuk musim sejuk ia harus lebih baik terlindung.St Hucker's Hun
  3. Dua bercabang. Ia tersebar luas di Caucasus dan di Eropah Barat. Tumbuhan semak wort St. John tumbuh hingga ketinggian 1.5 meter. Pembungaan bermula pada pertengahan bulan Jun dan berlangsung selama sebulan. Selepas tiga tahun, buah itu muncul di kilang. Mereka mempunyai penampilan hiasan.Wort St. John
  4. Brigadoon. Ciri khas dari pelbagai ini adalah daun berkilat warna kuning-hijau. Bunga emas kecil menutupi belukar pada awal musim bunga. Ketinggian semak jarang melebihi 30 cm. Ia lebih suka kawasan cerah dengan tanah kering yang mudah dikeringkan.kumbang kejam
  5. Calyx. Ia dianggap pelbagai yang paling bersahaja. Ketinggiannya tidak melebihi 30 cm. Selama tempoh berbunga itu ditutupi dengan bunga besar hingga diameter 7 cm. Pembungaan berterusan sepanjang musim panas.Wort St. John

Belukar wort St. John boleh digunakan sebagai lindung nilai. Semenjak besarnya akan dilindungi dari pandangan luar. Perkara utama adalah mengikuti peraturan mudah penjagaan tumbuhan.

Bagi laman web dacha, lebih baik memilih cawan wort St John. Dia bersahaja dan tidak memerlukan penjagaan khas. Ia boleh ditanam di lereng untuk mengukuhkan tanah.

            Peraturan pendaratan

Wort St. John's di padangMenanam dan menjaga belukar wort St. John tidak memerlukan kemahiran khas. Malah seorang tukang bunga tidak berpengalaman boleh mengatasi hal ini. Kilang itu menghasilkan semula dengan menggunakan keratan. Semasa penanaman, perlu memerhatikan urutan tindakan tertentu:

  1. Memperoleh atau memotong keratan perlu diletakkan di dalam air suam bersih selama dua minggu. Pada masa ini mereka harus membentuk akar.
  2. Kotak dengan sistem akar dipindahkan ke dalam periuk kecil yang dipenuhi dengan tanah. Tanah ini terdiri daripada pasir dan gambut, diambil dalam perkadaran yang sama.
  3. Di negeri ini, di bawah keadaan keratan air yang kerap perlu menghabiskan seluruh musim sejuk.
  4. Pada musim bunga, tumbuh-tumbuhan boleh ditanam di tanah terbuka. Untuk melakukan ini, menggali lubang kecil, di mana lapisan humus diisi.
  5. Menguburkan kain kafan itu tidak berbaloi. Ia cukup untuk menutup sistem akar. Terus melegakan tanah dan tuangkan air suam.

Sekiranya penanaman dan penjagaan pokok renek St John’s Wort dilakukan dengan betul, maka bunga akan muncul pada tahun pertama. Bagi mereka pada musim sejuk biasanya, mereka mesti dilindungi dengan bahan bukan tenunan, sebagai contoh, spunbond.

Cadangan penjagaan asas

penjagaan wort St. JohnSt John’s wort unpretentious plant. Penjagaan ini terdiri daripada penyiraman biasa dan merumput rumpai. Pada musim bunga, ia boleh diberi baja mineral. Baik menanggapi pengenalan nitrofoski dalam dua tahun pertama pertumbuhan.

Sebelum musim sejuk, tumbuhan mesti dipotong. Keluarkan keseluruhan bahagian atas tanah. Tali baki dilindungi. Untuk ini, kain bukan tenunan, daun jatuh atau rumput kering digunakan.

Dengan pertumbuhan wort St. John, perlu menghilangkan daun kering dan memotong cawangan yang rosak. Dalam kes yang jarang berlaku, bintik-bintik gelap muncul di daun. Ini menunjukkan luka kulat karat. Daun yang terkena dipotong dan dibakar. Walaupun dengan penjagaan yang baik selepas tiga hingga lima tahun, tumbuhan itu kehilangan dekorasinya, jadi penanaman perlu dikemas kini.

St John’s Wort – renek hiasan dengan ciri-ciri hiasan yang sangat baik. Ia kelihatan hebat di lereng atau berhampiran pagar. Dengan penjagaan yang betul, dia akan menggembirakan anda dengan mekar badai.