kemuliaan pagi di tamanBunga harum yang halus pada asalnya bertaburan di daun tudung hijau. Ini adalah kemunculan kemuliaan pagi kamokolite pada hari musim panas yang baik. Setiap tunas terus berpeluk panjang dan dibuka pada awal pagi dengan sinaran pertama matahari. Dengan perlahan selepas dia, ia menutup pada tengah hari. Sekiranya hari menjadi berawan, bunga-bunga akan melipat kelopak mereka hanya apabila petang datang.

Originally kvokmolit Ipomoea dari Amerika Selatan, di mana ia ditanam sebagai tumbuhan saka. Di latitud tengah Rusia ia ditanam setiap tahun. Pelbagai varieti yang pelbagai membolehkan anda membuat landskap yang unik di kawasan pinggir bandar dan juga di balkoni pangsapuri bandar.

Di samping kejayaan tahunan kemuliaan pagi, ramai orang suka jenis Afrika. Mereka menghasilkan semula melalui ubi bawah tanah. Mereka merujuk kepada IPM Qaeda yang dipanggil.

Pengenalan kepada loceng yang menawan

bunga mekar kemuliaan pagiKemuliaan pagi kamokolite kelihatan seperti pokok yang elegan. Dalam sesetengah kes, ia tumbuh hingga 5 meter dalam bentuk tabir tebal. Setiap pukulan dibekalkan dengan banyak daun-daun yang berair, yang meliputi sepenuhnya. Di samping itu, mereka adalah kecil atau besar, bergantung kepada pelbagai. Kadang-kadang mereka bertemu dengan plat daun hijau terang.

Dengan bermulanya musim panas di atas permaidani hijau, terdapat banyak warna warna seperti:

  1. Ungu. Gramophon kecil halus boleh menjadi monophonik atau dengan sempadan putih pada petua kelopak.bunga ungu
  2. The Reds. Bud boleh menjadi nada cahaya atau gelap.bunga merah kemuliaan pagi
  3. Putih. Kumpulan ini termasuk krim dan lembut Ipomoea merah jambu.bunga putih kemuliaan pagi
  4. Biru. Warna langit biru atau laut biru gelap pada latar belakang hijau adalah gabungan sempurna warna untuk reka bentuk kediaman musim panas.bunga biru kemuliaan pagi

Ditunjukkan dalam foto Ipomoea kvamoklit, anda dapat melihat setiap detail dari tunas yang halus. Bentuk bunga menyerupai corong cetek, yang dalam beberapa spesies dicat putih. Saiz tunas adalah kira-kira 12 cm. Warna bergantung kepada jenis tumbuhan yang ditanam di kawasan tertentu. Liana taman mula berkembang dengan bermulanya musim panas dan berterusan sehingga fros. Benih IpomianSelepas berbunga terdapat kotak dengan biji besar, yang akhirnya dibuka. Adalah menarik bahawa biji-bijian yang telah jatuh di sebelah kilang, cepat tumbuh, jadi untuk satu musim di laman tumbuh beberapa generasi.

Related  Resipi terbaik untuk topeng rambut dengan mustard

Rahsia penanaman dan penjagaan tumbuhan

kemuliaan pagi di atas pagarUntuk berjaya menceraikan pokok anggur yang menawan, anda harus memilih tapak dengan betul. Seperti menunjukkan amalan, bunga seperti tempat yang berlorek. Sekiranya anda menanam tumbuhan di bawah sinar matahari, kebanyakan hari itu akan ditutup. Dalam kawasan yang terlalu banyak teduh, tumbuhan melambatkan pertumbuhan, dan tunas menjadi sangat kecil.

Mengambil tempat untuk pokok taman, perlu mengambil kira keutamaannya. Dari ini bergantung kepada reka bentuk landskap dan keindahan bunga itu sendiri.

Nasihat yang munasabah mengenai penanaman dan penjagaan, foto ikomponen kvokkolit bahkan membantu penanam yang luar biasa untuk mengembangkan permaidani berbunga lembut di negara ini. Cara paling mudah untuk membiakkan bunga adalah dengan menanam benih di tempat terbuka. Kaedah ini membolehkan anda melihat seberapa cepat pucuk hijau meningkat dari tanah. Kerana ia muncul daun berair, dan dari masa ke masa gramophones kecil. Sepanjang musim panas anda boleh menikmati aroma yang halus dari kemuliaan pagi, bersembunyi di bawah tudung hijau.

benih kemuliaan kapokolit pagi di goschokCara kurang praktikal untuk menanam tumbuhan ialah menanam benih di dalam pasu. Walau bagaimanapun, ia memerlukan penjagaan khas. Sekiranya perlu, pucuk muda harus disemburkan untuk membina. Air secara kerap dan siram tanah di dalam periuk. Perhatikan bahawa daun muda tidak kering. Menanam kvumiklit kemuliaan pagi dari benih adalah wajar dilakukan dengan teliti, agar tidak merosakkan akar tender tanaman.

Taman liana sangat sesuai di mana-mana tanah, kecuali loji berpasir. Jika ia adalah tanah di kediaman musim panas, adalah lebih baik untuk menanam tumbuhan berbunga yang lain.

keadaan yang baik untuk kvokkolit kemuliaan pagiSebelum menanam sebuah Ipomoea, perlu menyediakan tanah. Malah pada musim luruh ia dibajak, sehingga pada musim sejuk ia menjadi tepu dengan kelembapan. Dengan kedatangan musim bunga, baja kimia diperkenalkan ke dalam taman, selepas itu mereka mula menanam. Di tapak ini, lubang-lubang kecil dibuat, di mana benih atau benih diturunkan. Agar tumbuhan dapat berkembang maju, ia memerlukan pembajaan yang tetap dan penyiraman yang banyak.

Biji tetap serupa selama kira-kira 3 tahun, jadi stok tanam yang tidak digunakan tidak boleh dibuang segera.

Jenis yang paling popular

jedSecara semula jadi, terdapat kira-kira 500 jenis liana taman, dan hanya 25 daripada mereka digunakan sebagai hiasan hiasan di wilayah homestead. Tetapi hingga ke hari ini, penternak membiak spesies asal baru. Sebagai contoh, digambarkan dalam gambar campuran kemuliaan kvokolit pagi, yang digunakan secara aktif oleh penduduk musim panas untuk menghias rumah negara. Pada satu tumbuhan tumbuh pada masa yang sama merah jambu, putik putih dan merah jambu, yang mencipta warna yang unik. Sesetengah jenis dibezakan oleh tunas tunas bergaris.

Related  Mengurus croton, pertimbangkan tabiat dan keutamaannya

kemuliaan pagi kvokomlit merahAsal kelihatan di antara taman hijau – kemuliaan pagi kvokometit merah. Bright “gramophones”, yang bertaburan di kehijauan yang subur mewujudkan suasana yang meriah di kalangan isi rumah. Kilang itu bersahaja. Cepat berkembang, meningkat sokongan yang mantap. Sekiranya anda tidak membinanya dalam masa, semasa tempoh pertumbuhan aktif, daun tumbuhan itu tersangkut secara kasar. Untuk meletakkan alat peraga, mereka akan perlu koyak, dan ini melanggar keindahan taman kebun.

bunga-bunga kemuliaan pagi tertarik kepada matahariPenanaman dan penjagaan merah kvokmolit glaucous yang membawa kemuliaan menunjukkan pelaksanaan peraturan mudah:

  • memilih tempat yang betul;
  • penyediaan tanah (limpah musim luruh yang mendalam);
  • baja sebelum penyusupan;
  • penanaman langsung.

Mengurus bunga, penting untuk memberi makan dan kerap menyiramnya. Liana suka tanah lembap di kawasan rimpang.

kemuliaan pagi bintang-bintang yang berkilauanPemandangan yang sangat menawan di taman depan taman – kemuliaan pagi bintang-bintang berkilauan. Adalah menarik bahawa di tumbuhan spesies ini tunas berbentuk tiub, menyerupai asteris dalam bentuk, tersebar secara seragam sepanjang belukar. Ipomea dalam satu musim tumbuh hingga ketinggian sehingga 3 meter. Bunga-bunga hampir semua musim panas dan musim luruh, memberikan banyak biji. Di bawah keadaan cuaca yang menggalakkan, mereka mudah tumbuh, memberikan sayur-sayuran tambahan.gembira kemuliaan berbunga glasier

Sekiranya anda mengumpul biji-biji dari pelbagai warna dan campuran dalam satu pakej, anda akan mendapat campuran. Seperti campuran warna kemuliaan ikomei kvamoklit boleh menjadi hiasan asli gazebo, gerbang atau tempat tidur bunga di rumah negara.

semak belukar pagi kemuliaanSusunan bunga yang benar-benar menawan! Sepanjang musim, anda boleh terus menikmati wangian dan kemuliaan warna halus ikomei kvamoklit.

Menanam kvmoklit kemuliaan pagi dari benih – video