Salah satu jenis Anturium AndreAnturium Andre, yang pertama dari wakil-wakil yang ditanam dan diterangkan spesies yang luas, dibawa ke Eropah pada 70-an abad sebelum terakhir. Tidak lama kemudian, pada 1889, terima kasih kepada mubaligh Samuel Damon, tumbuhan juga mendarat di Hawaii. Ini secara radikal mempengaruhi populariti dan pengedaran spesies, serta pelbagai varieti yang ditanam oleh penanam hari ini.

Dikenali di kalangan ramai pencinta flora eksotik, sebagai “hati Hawaii”, anthurium telah menjadi simbol yang benar-benar tempatan. Tumbuh-tumbuhan, yang mempunyai perbungaan dapat mengekalkan hiasan selama 2.5-4 minggu, boleh didapati di mana-mana. Tetapi anthurium tidak hanya hiasan rumah dan lanskap, tetapi juga salah satu garis penting perniagaan di seluruh dunia.

Lebih daripada 12 juta tumbuh-tumbuhan ditanam setiap tahun di Kepulauan Hawaii. Sejumlah anthurium yang sama datang dari negara dan rantau lain. Dan ia tidak sengaja. Di antara spesies berbunga tropika, jenis anthurium yang terang, tumbuh sebagai tanaman dalaman atau taman, yang digunakan untuk memotong dan hiasan dalaman, menduduki kedudukan terkemuka dalam populariti.

Kepentingan dalam budaya juga didorong oleh banyak bentuk dan warna bulu dara yang lama. Hari ini anda dapat melihat tidak hanya anthurium merah yang terdapat sekali di dalam hutan di Colombia, tetapi juga jenis berwarna dua tumbuhan ini, yang dipanggil Obake, Midori hijau, putih, ungu dan anthurium coklat.

Anthurium merah – bunga dari legenda lama

Red AnthuriumReka tempat tidur yang berkilat dan cob kuning, yang terdiri daripada banyak bunga kecil. Ia kelihatan seperti Anthurium klasik, legenda tentang asal-usul yang dialami oleh banyak abad di Amerika Selatan.

Kecantikan muda itu mengorbankan hidupnya sendiri atas nama cinta dan kesetiaan. Kagum dengan sikap tidak mementingkan diri sendiri, para tuhan memalingkan malang menjadi bunga merah dengan satu kelopak dalam bentuk jantung seorang gadis.

Anthurium DakotaAnthurium merah masih dianggap klasik hari ini dan sangat dihargai di kalangan tukang bunga.

Anthurium Dakota boleh disebut dengan pelbagai jenis yang paling terkenal dan meluas. Tumbuhan ini bukan sahaja dibezakan oleh warna kulit yang kaya, tetapi juga saiznya dari 14 hingga 23 cm. Tumbuhan berkesan yang besar tidak boleh diabaikan walaupun di dalam bilik yang sangat luas.

Related  Allium tidak dapat dilupakan: pendaratan dan penjagaan di kawasan terbuka

Nama anthurium berasal dari Anthos – bunga, dan Oura adalah ekor. Tetapi tidak kurang daripada ekor, tongkol itu seperti leher panjang flamingo. Tetapi tidak seperti flamingo, anthurium hari ini bukan sahaja mempunyai pewarna merah atau merah jambu.

Anthurium of Minnesota pelbagaiPerbungaan anthurium dari pelbagai Minnesota dibezakan daripada beberapa tumbuhan yang sama-sama hebat dengan bracts merah dan cobs berwarna terang, menukar warna putih pertama menjadi kuning dan kemudian menjadi hijau.

Anthurium MerahKumpulan nenek moyang merah Merah, dengan pewarna yang dominan, berwarna merah, sangat besar dan bervariasi. Ia juga termasuk Anthurium Edison, yang diwakili di rak-rak kedai-kedai bukan sahaja tumbuh-tumbuhan dengan bunga-bunga merah, tetapi juga jenis-jenis mekar dalam warna merah jambu.

Anthurium Merah MerahSelain varieti merah yang berwarna merah dan klasik, anda boleh bertemu Anthurium Merah Gelap. Bracts seperti anthurium, seperti dalam gambar, datang dalam semua warna dari lembayung, wain untuk burgundy, coklat atau hampir hitam.

Otazu Brown dengan tudung berbentuk jantung berbentuk hatiSatu contoh anthurium coklat ialah Otazu Brown dengan tudung berbentuk jantung berbentuk burgundy dan lekuk hijau yang lurus.

Anthurium pelbagai UtahAnthurium dari pelbagai Utah secara sukarela membentuk hal berkembang besar dengan hiasan tekstur berkilat sehingga 14 cm diameter Anthurium cobs dan bracts adalah ungu atau padat ungu. Pada masa yang sama, perbungaan yang lebih tua dapat dikenal pasti dengan warna hijau di tempat tidur tudung.

Ratu hitam anthurium mewahRatu hitam anthurium hitam mewah kelihatan lebih gelap kerana warna cahaya tongkol. Pada permukaan bract yang berkilat padat, semua urat kelihatan jelas, memberikan hal berkembang yang hebat.

Anthurium warna pastel

Pink anthurium TennesseeMerah, seperti jenis Serbuk yang dipanggang, serta jenis anting bunga anthurium yang sangat dihargai dan nikmati perhatian para pedagang bunga.

Anthurium merah jambu Tennessee mempunyai ciri yang menarik, kerana ia menjadi lebih tua, ia dilindungi dan warna berubah warna. Jika bracts yang baru diturunkan dikuasai oleh nada merah jambu cahaya murni, tetapi dari masa ke masa tempat mereka diambil oleh warna hijau. Tongkat dari putih juga berubah menjadi hijau.

Penanam Anthurium Lady LoveMempunyai nama varietal biasa Love anthuriums adalah sebuah keluarga yang sangat menarik dengan tumbuh-tumbuhan yang sangat besar dengan dedaun besar dan dedaun yang berkilat. Contohnya, Lady Love, anthurium yang pelbagai, menonjolkan bracts merah jambu yang sangat terang, diameternya mencapai 17 cm. Curi anturium yang dibentangkan di dalam foto itu juga menunjukkan warna kuning terang.

Related  Cara tumbuh di rumah bonsai sakura

Varieti anturium Fantasy LoveTetapi anthurium lain Fantasy Love mempunyai pigmen berwarna merah muda, dan dalam warna tabir tidak hanya warna merah jambu dan hijau, tetapi juga warna putih. Jelas kelihatan adalah urat gelap.

Spesies Anthurium BlushThe bracts anthurium dari pelbagai Blush seolah-olah dirajut oleh lapisan merah jambu nipis. Tongkat dalam hal semacam itu juga berwarna merah jambu, menipis ke hujungnya.

Green Anthurium Midori

Green Anthurium MidoriSemua pembungaan dari anthurium hijau Midori sejak pembukaan bract mempunyai warna hijau bahkan. Tidak seperti jenis lain anthurium, kumpulan varietas ini juga mempunyai telinga hijau.

Lime AnthuriumPengecualiannya adalah Lime Anthurium, sama dengan Midori, tetapi berbeza dengan nada bract yang berwarna kuning dan kuning dan cob putih kuning.

Anthurium putih

Pelbagai anthurium juara putihVarieti anthurium Putih juara membentuk perbungaan yang elegan dengan tudung pemanjangan whimsically dipijak dan lembut, cahaya lemon ringan dengan tongkol. Apabila anda membesar, telinga berubah warna, menjadi hijau. Hijau, bermula dengan asas, dan bract.

Putih putih anthurium spektakulerPutih putih anthurium yang menakjubkan mengesankan dengan kesucian dan kesegaran runcing berbentuk hati yang tajam dan ekor kob, yang tidak biasa untuk jenis warna merah jambu yang cerah ini.

Kuning anthurium dan jenis Orange

Pelbagai kumpulan PicassoKumpulan pelbagai Picasso termasuk anthurium Orange, seperti ini, diwakili dalam foto, serta tumbuh-tumbuhan dengan bracts merah jambu, ungu, biru dan putih.

Menurut penerangannya, anthurium Picasso adalah tumbuhan kecil yang sesuai untuk berkembang dalam keadaan tertutup. Satu daya tarikan khas dari perbungaan dilampirkan oleh warna tudung, yang menebal ke hujung dan pangkal, yang membuat bunga lebih tebal dan cerah.

Teduhan kuning Anthurium tergolong dalam pelbagai LemonaAnthurium dari teduhan kuning yang digambarkan dalam foto kepunyaan varieti Lemona. Pembengkakan semacam itu mempunyai penutup besar dari lemon lembut lembut dan putih, dengan hujung hijau dari cobs.

Anthurium Obake

Anthurium pelbagai AraceaeHibrid anthurium berwarna dua di bawah nama umum Obake berasal dari Hawai dan menarik imaginasi dengan gabungan yang luar biasa warna pada bracts besar. Nama Obake, diterjemahkan dari bahasa Jepun, bermaksud sesuatu yang tidak menentu, tidak stabil. Kata ini juga dipanggil hantu.

Related  Mengenai Manfaat Minyak Gandum Gandum dan Cara Penggunaan

Warna anthurium dari pelbagai Araceae menggabungkan warna hijau merah yang kaya dan kaya.

Anthurium Rainbow ObakeWarna antikuri Rainbow Obake lebih kompleks dan tidak termasuk dua warna, tetapi lebih banyak lagi. Pada latar belakang putih, urat merah jambu gelap dan penyemburan lebih lembut kelihatan. Asas bract berwarna dengan nada hijau yang indah.

Pelbagai jenis Mauna Loa ObakeMauna Loa Obake yang mengagumkan adalah kumpulan “Tropical ice”. Ciri cirinya adalah tempat cahaya, hampir putih di tengah-tengah tudung dan persekitaran lembut hijau. Pembuluh darah dicat dengan warna merah jambu, dan payudara berwarna putih dan kuning.

Anthurium Anthurium Watermelon ObakeNama anthurium Watermelon Obake ini sangat tepat menerangkan rupa inflorescence dengan titik tengah berair merah jambu dan tepi hijau.

Anthuriums Tulip dengan penutup tulip

Anthurium Fiorino dengan tudung tulip yang berwarna merah jambu kayaAnthurium dari pelbagai Tulip menjadi lebih popular kerana bentuk yang unik dari jilbab dan bentuk keseluruhan inflorescence. Hari ini dalam budaya terdapat anthurium merah, merah jambu, putih, ungu, ungu dan biru semacam ini.

Anthurium Fiorino dengan penutup tulip dari warna merah jambu yang berwarna merah jambu kaya dengan sekumpulan anthurium kecil. Bentuk inflorescence sangat ringkas, dan terima kasih kepada tumbuhan itu dengan mudah sesuai ke dalam mana-mana pedalaman. Warna-warna bedspread dan pondok anthurium Fiorino terang, dan berbunga berlangsung sekitar 4 bulan.

Blue Anthurium Princess Alexia BlueAnthurium biru Putri Alexia Blue tidak akan mengesankan dengan saiz hal berkembang, tetapi pastinya tidak akan meninggalkan peminat yang tidak peduli pada warna-warna luar biasa. Kedua-dua tongkol dan kerudung pelbagai ini dicat dalam warna ultramarine yang cantik. Tetapi apabila matang di pangkal tudung muncul sebatan hijau.

Anthurium kuning Puteri AlexiaTidak kurang jenis anthurium yang cerah dan kuning Puteri Alexia dengan bract kecil dan tongkol lurus pendek. Pembesaran terang jelas kelihatan terhadap latar belakang dedaunan gelap padat.

Anthurium pelbagai JoliAnthurium of Joli adalah wakil kecil dari keluarga besar tumbuhan dalaman. Saiz roset tidak melebihi 15-18 cm, yang memungkinkan untuk mencari tempat dengan anthurium yang agak kecil dengan bractor merah jambu dan tongkol yang sama pada jendela kecil sempit.

Anthurium «Black Queen» – video