Violets pelbagai jenisPencinta permulaan senpolias kagum dengan kekayaan warna dan saiz warna varietas. Sementara itu, kedai bunga dengan pengalaman tahu bahawa terdapat banyak jenis violet, dan, selain warna, tumbuhan berbeza dalam bentuk corolla, dalam saiz dan struktur roset itu. Dan kita terus mengenali sebahagian kecil daripada bunga dalaman yang unik ini, bermula pada empat artikel sebelumnya dengan gambar dan nama-nama jenis violet.

Violet Blue Blood

Violet Blue BloodDarah biru yang diperolehi kerana kerja pembiakan E. Korshunova darah biru merujuk kepada senpolia saiz piawai. Rosette penonton yang kagum ini penonton pelbagai terdiri daripada daun bulat mudah warna hijau jenuh.

Bunga, seperti banyak jenis pembiakan Korshunova, sangat besar. Maruah ketara mereka adalah hemisfera beralun di tepi dan warna biru yang luar biasa dari warna latar belakang. Kelopak dipotong dengan sempadan putih nipis.

Violet Ireland flirt

Violet Ireland flirtThe stargate, terry flowers of violet flirting Ireland, yang disimpulkan oleh S. Sorano, adalah bunga mawar kecil yang berwarna putih-hijau yang tidak biasa. Tepi-tompok kelopak pada koronanya beralun padat, yang hanya melengkapi kesamaan senpolia dengan bunga kebun mulia. Warna hijau ke tepi kelopak menjadi lebih tebal, membentuk ruffle berombak dekoratif.

Pelbagai ini tergolong dalam pelbagai jenis violet kecil. Bunga berbentuk topi, banyak. Bunga tidak hancur dan mengekalkan rupa sejambak kemas kecil.

Violet Nautilus

Violet NautilusE. Korshunova kerap dikehendaki para peniaga bunga dengan jenis yang luar biasa. Tidak terkecuali, dan Nautilu ungudengan, Ia memaksa mata untuk mempelajari pewarnaan kelopak yang unik tanpa mengalihkan pandangannya.

Menurut penerangan penulis, bunga separuh mahogani dari pelbagai ini mempunyai bentuk bintang, dibedakan oleh kelopak petiolate yang aneh. Mewarnai bunga juga tidak kurang hebatnya, kerana ia menggabungkan warna putih, biru dan mendalam. Pinggir pada kelopak berwarna putih atau kehijauan. Dedaunan mempunyai tepi sedikit bergelombang dan warna hijau padat.

Spektrum Violet Playful

Spektrum Violet PlayfulSeleksi Sorano tergolong dalam pelbagai varieti, dengan kesenangan ditanam oleh para penjual bunga dari berbagai negara. Saiz piawai rosette dari ungu Spectrum Playful mendedahkan bunga sederhana atau semi-ganda, besar dengan mata putih yang lebar dan kelopak berwarna merah jambu-lavender. Tempat-tempat fantasi biru biru dengan banyaknya bertaburan di sekitar coronet. Bentuk bunga adalah bintang. Warna daunnya adalah hijau.

Related  Bunga bunian di atas katil bunga anda atau semua yang anda perlukan untuk mengetahui tentang bangsa yang bermuka banyak

Violet Playful spektrum beberapa warna yang berbezaDalam keadaan tertentu, spektrum Playful violet, walaupun dengan pembiakan vegetatif, dapat memberi keturunan dengan warna warna yang berbeda. Tumbuhan itu dipanggil sukan atau, seperti dalam kes ini, chimeras. Jalur kelabu di tengah-tengah kelopak kelihatan jelas dalam jenis violet yang digambarkan pada foto, yang tidak wujud dalam tanaman varietas.

Violet Lord of the Rings

Violet daripada Lords of the Rings of K. MorevaPopulariti novel terkenal Tolkien juga tercermin dalam nama-nama jenis violet. Sebagai contoh, dicipta oleh K. Moreva violet. The Lord of the Rings, dalam foto itu, memberikan pemiliknya bunga bunga ungu yang besar dengan mata lebar putih di tengah-tengah corolla. Tempat terang bersempadan dengan jalur ungu yang tipis. Apakah cincin yang dipegang oleh hobbit itu?

Bentuk bunga adalah bujur, separuh ganda. Kelebihan ungu bergelombang dari kelopak digariskan dengan kelabu berwarna hijau atau putih. Dedaunan roset standard adalah cahaya, bulat, bersisik.

Violet daripada cincin E. KorshunovaThe Lord of the Rings yang diwakili pada foto kedua dimiliki oleh pemilihan E. Korshunova, yang juga diilhamkan oleh kisah menarik. Benar, ia mempunyai senpolia yang sangat berbeza, dengan bunga gergasi sehingga diameter 7 cm dalam bentuk bintang terry biasa. Corollas dicelup dalam warna biru padat, yang kehilangan keamatan ke tepi kelopak, menjadi salji putih. Saiz standard roset terdiri daripada dedaunan hijau bersisik.

Violet kuning violet

Violet kuning violetHasil daripada kerja pemilihan lain Sorano adalah kuning ungu kuning denganbunga ungu-kuning. Terry cornices mempunyai bentuk bintang, manakala sinar kuning terang dari pusat bunga ke tepi bergelombang jelas kelihatan pada kelopak. Rosette adalah standard, dedaunan adalah ringan, mudah dalam bentuk.

Violet Gold Dragon

Violet Gold DragonSatu lagi violet kuning dari S. Repkina menghiburkan para peminat tumbuhan dalaman dengan terry putih dan bunga separuh ganda yang besar, kelopak yang dihiasi dengan pukulan kuning dan pukulan. Daun naga emas ungu adalah warna hijau sederhana dan roset berkuasa.

Related  Ciri-ciri berguna daun walnut dan kemungkinan kontraindikasi

The Violet of the Sun.

The Violet of the Sun.Dalam gambar itu, ungu dari matahari pemilihan, S. Repkina, kelihatan seperti bertentangan penuh dengan kultivar terdahulu. Mewarna terry bunga besar senpolia tebal, wain-merah dengan warna burgundy. Corolla bervariasi dengan kelopak bergelombang, dipotong dengan sempadan putih nipis. Dedaunan hijau bersaiz sederhana membentuk roset standard.

Penari Sepanyol Violet

Penari Sepanyol VioletPelbagai yang diwakili oleh Sorano, mendedahkan setengah mahoni atau bunga mudah dalam bentuk pansies. Pada masa yang sama, penari Sepanyol ungu itu tidak hanya mengasyikkan dengan naungan plum yang indah, tetapi juga dengan kacang merah muda yang bertaburan di permukaan kelopak. Kelebihan cincin digariskan oleh sempadan putih. Bahagian atas daun adalah warna hijau tepu, dan belakang plat daun menonjol dalam nada ungu yang mendalam.

Violet Pearl of the Nile

Violet Pearl of the NileBreeder T. Height mengkhususkan diri dalam mendapatkan bentuk dan bentuk senpolia yang luar biasa. Mutiara Nil di Sungai Nil membentuk banyak bunga bersaiz abu-pink, di luar berwarna coklat kehijauan, dan di dalam corolla naungan keperakan. Pembungaan sangat panjang dan berlimpah. Apabila pembubaran koroner berubah warna. Soketnya adalah standard, kemas. Dedaunan nada hijau, dengan urat yang menonjol.

Violet Summer red

Violet Summer redPelbagai E. Lebetskoy, yang disebut merah jambu merah musim panas, benar-benar menyampaikan kecerahan pada tahun ini. Bunga semi-ganda sangat besar, bergelombang sepanjang tepi. Perhatian ditarik kepada warna merah kaya corolla, yang digariskan oleh sempadan putih halus. Sejambak bunga. Daun nada hijau yang cantik dan bentuk yang sedikit memanjang membentuk rosette standard, walaupun.

Violet Betelgeuse

Violet BetelgeuseKecerahan dan keaslian violet Betelgeuse, yang diperoleh oleh Lebetsky E., hanya boleh dengan bintang yang menghormati varieti tersebut dinamakan. Bunga-bunga itu besar, dengan kelopak bergerigi yang banyak dibengkokkan dari banyak kelopak dan bunga jubin yang berbentuk lonceng yang luar biasa untuk senpolis. Daunnya gelap, dengan warna ungu berwarna.

Related  Manfaat dan Kemunculan Benih Labu untuk Lelaki

Violeta Polina Viardo

Violeta Polina ViardoRosette bervariasi Pauline Viardot dari E. Lebetskaya sangat padat dan cerah, yang ditekankan oleh bunga stellate besar separa ganda atau sederhana dengan nada wain yang luar biasa. Apabila selesai imej – kelebihan putih nipis di sepanjang tepi kelopak. Bunga mengekalkan ketegarannya, kerana roset itu meninggalkan rasa kesungguhan dan keterukan.

Violet Green Rose

Violet Green RosePemilih E. Lebetska tergolong dalam pelbagai ungu violet, dalam foto. “Puncak” tumbuhan adalah bunga terry yang padat bergelung yang menyerupai mawar dan kepala kecil. Warna latar belakang putih, dengan garis-garis carmine kelihatan pada kelopak. Tepi-tompoknya hijau, berbingkai. Dedaunan yang membentuk roset standard adalah bergerigi, berwarna hijau muda.

Video mengenai 350 jenis violet dalam satu apartmen