Turun untuk mata berdasarkan lidah buayaTerdapat tumbuh-tumbuhan yang kuasa penyembuhannya diketahui dan tidak dapat dinafikan. Ekstrak Aloe mengikut Fedorov dianggap sebagai ubat bagi banyak penyakit mata, yang boleh menggantikan campur tangan walaupun pembedahan. Tanpa merendahkan sifat perubatan farmasi semulajadi di daun lidah buaya, kita menentukan tempat tanaman ubat dalam rawatan moden.

Komposisi biokimia daun lidah buaya

Bahan-bahan yang diekstrak dari tumbuhan dengan pembubaran dalam air dipanggil ekstrak aloe. Jika anda mengambil minyak bukannya air, anda mendapat penyediaan minyak lidah buasir. Ekstrak buburan hancur dalam etanol dipanggil berwarna. Bahan penyembuhan diproses dengan rawatan menjadi fasa cair, mudah digunakan dan dengan jangka hayat yang panjang.

Untuk tujuan perubatan, gunakan lidah buaya 3 tahunDigunakan untuk tujuan perubatan adalah dua jenis – pokok aloe dan lidah buaya. Kuasa penyembuhan tumbuhan tertumpu pada daun berduri. Aloe rumah pokok juga menyembuhkan, seperti rakan sejawatannya yang liar, mencapai pertumbuhan empat meter.

Daun pada usia 15 tahun, yang dikumpul pada musim sejuk, adalah yang paling berguna. Untuk houseplant yang digunakan pada ubat-ubatan, daun mestilah lebih tua dari tiga tahun. Untuk memaksimumkan kepekatan jus, tumbuhan tidak disiram sehingga dipotong selama dua minggu.

Hasil daripada operasi teknologi rejim yang diberikan lebih daripada 75 vitamin dan enzim yang berlainan masuk ke dalam air. Bahan resin, mineral dan asid amino membentuk ekstrak cecair aloe tanpa kekotoran berbahaya. Ciri-ciri penyembuhan tumbuhan dipelihara di ekstrak.

Topeng muka dengan lidah buayaKesan gaya hidup memberi manifestasi dalam pelbagai:

 1. Gel dan salap berdasarkan lidah buaya digunakan sebagai agen penyembuhan luka yang berkesan, pertumbuhan semula tisu berlaku. Oleh itu, banyak operasi kosmetik dilakukan di kosmetologi berdasarkan Aloe Vera.
 2. Mempunyai kesan antimikrob.
 3. Berguna untuk sistem pembiakan lelaki;
 4. Berkesan memberi kesan kepada peningkatan penglihatan dalam bentuk titisan mata khas.
 5. Mengatur metabolisme dalam badan.

Berdasarkan ekstrak, formulasi cecair dan tablet dihasilkan. Tetapi lebih banyak dalam terapi menggunakan suntikan, yang menjadi mungkin dengan perkembangan teknologi untuk mendapatkan ekstrak aloe oleh Filatov.

Ini adalah bentuk ubat-ubatan lidah buaya, yang diresepkan oleh doktor. Dalam kes ini, ubat-ubatan sendiri tidak boleh diterima, kerana biostimulator yang berkesan boleh memberi kesan terbalik kepada pesakit yang menderita:

 • penyakit kronik dan buah pinggang;
 • tekanan darah tinggi;
 • proses keradangan dalam saluran pencernaan;
 • hamil.

Related  Penjagaan anthurium tumbuhan dalaman di dalam rumah

Hanya doktor yang hadir boleh menentukan sama ada gabungan ubat-ubatan yang diambil dengan lidah buaya akan merosakkan. Sebelum anda mula mengambil cecair ekstrak aloe, anda perlu mempelajari arahan dan ikuti.

Ekstrak Aloe untuk suntikan

Suntikan cecair aloe cecairIa jarang membuat persediaan untuk suntikan dari bahan tumbuhan. Sebagai tambahan kepada ekstrak yang berguna, sebatian yang tidak perlu atau berbahaya dipindahkan ke badan. Produk ekstrak aloe oleh Filatov tidak termasuk kekotoran. Ekstrak diekstrak dalam ampul untuk 1 ml, disuntik intramuskular.

Dapatkan produk ini di rumah adalah mustahil. Hanya daun pada usia 15 dari lidah seperti pokok diambil. Potong daun berdiri selama dua minggu pada suhu 5-8 darjah dalam gelap. Untuk menyediakan ekstrak, air suling, tepu dengan ion perak di loji perindustrian khas, diambil.

Pelbagai aplikasi termasuk dari ketidaksuburan hingga tuberkulosis dan penyakit ulser peptik. Ubat ini bertujuan mengukuhkan sistem imun badan. Dia juga membawa suplemen aktif, enzim dan vitamin yang hilang.

Titik mata berdasarkan ekstrak lidah buaya

Mata jatuh mengikut FedorovBeban utama enam deria terletak pada mata. Kemerosotan penglihatan adalah hasil daripada beban yang tidak normal. Kebanyakan manusia menghabiskan banyak masa di komputer atau TV, yang mempunyai kesan negatif terhadap retina mata. Penyebab fisiologi, atau penyakit semakin menjadi kewaspadaan, seseorang ingin membantu.

Ekstrak Aloe oleh Fedorov terdiri daripada mengeluarkan tumbuhan dengan penambahan madu semulajadi. Produk perubatan semulajadi termasuk biostimulants dan vitamin mempunyai kesan yang baik apabila diterapkan ke dalam mata yang sihat, tetapi letih.

Doktor mengesyorkan menggunakan titisan Fedorov untuk mencegah penyakit mata. Ini bukan ubat, tetapi aditif biologi aktif, yang membantu untuk mengurangkan kekeringan mata, tetapi tidak menyembuhkan penyakit yang memerlukan campur tangan pembedahan.

Untuk tujuan pemasaran untuk mempromosikan dadah kepada orang ramai dan berjaya ekstrak aloe perdagangan mengikut Fedorov telah mengatakan ciri uncharacteristic dalam risalah. Hasilnya, masa yang berharga hilang untuk lawatan cepat ke doktor, dan mungkin berakhir dengan buta diri.

Related  Kami mengkaji jenis tulip pada gambar dengan nama

pakar mata Eminent Boris Karlovich Gorodetsky lucidly menjelaskan bahawa nama Fedorov titisan dipanggil spekulatif. Pakar bedah kepada komposisi tidak ada kena mengena dengannya. Dan tidak ada ubat yang boleh menyembuhkan semua penyakit mata. Turunnya baik sebagai sokongan tambahan untuk rawatan dadah. Mereka termasuk:

 • ekstrak aloe vera;
 • vitamin;
 • asid folik;
 • air perak.

Doktor menasihatkan diri mereka untuk mengambil titisan pada beban tinggi di komputer. Penghidratan mata dan pemakanan dengan vitamin akan memberi manfaat. Dalam masalah lain dengan wawasan penurunan, sebagai pembantu dalam rawatan, seorang doktor boleh mengesyorkan.

Aloe Vera meningkatkan penglihatan – video