bonsai av ficusFor dyrking av bonsai blir ficus brukt ikke så lenge siden, men dette forhindret ikke at plast og lydhør plante blir en av favorittene blant bonsaistene. Det er vanskelig å forestille seg at selv en nykommer, med en viss tålmodighet og iver, klarer å gi Benjamin-figuren eller mikrokarpen som voksen, men et miniatyr tre, kun 30-60 cm høyt.

Men akkurat slik! Samtidig vil arbeid på en slik bonsai ikke vare 15-20 år, men mye mindre. Årsaken er trengselens misunnelsesverdighet, under gunstige forhold:

 • utmerket startluftsrøtter;
 • infiserer sår på bagasjerommet;
 • danner nye grener i stedet for kuttet;
 • formet av wire og garn.

Selv vokst til standard størrelse på et tre i hendene på en entusiast i noen år kan bli en original bonsai. Hva tar det for å gjøre Benjamins vanligste ficus til våre bonsai-vinduer?

bonsai ficus i interiøretFørst av alt må du skape passende forhold for anlegget. Da vil elsker av japansk kunst må mestre omsorg og grunnleggende om dannelse på en voksen plante. Når alle stadier er ferdige, kan du gå til å øve og lage din egen sammensetning.

Ta vare på bonsai ficus i hjemmet

ta vare på bonsai ficusSelv om bonsai virker død i utvikling, lever planten og krever en fullverdig omsorg, som inkluderer:

 • vanning;
 • topp dressing;
 • transplantasjon.

I den varme årstiden skal ficus være under en lys, men ikke svekkende sol i minst 12 timer. Velge et sted for en pott, du må gi preferanse til hjørnet, beskyttet mot utkast og varm luft, om vinteren som kommer fra batterier.

Den optimale temperaturen for bonsai fra ficus er 18-25 ˚C. Hvis sprinkleren er forsynt med sprinkling, vil den overleve varmen uten støt, men en avkjøling under 15 ° C vil være en seriøs test for tropisk kultur. I kald fuktig jord kan røttene til en bonsai-dyrket ficus av microcarp eller Benjamin bli rotet, noe som er fulle av tap av planten.

bonsai formasjonsprosessFrekvensen av vanning er avhengig av sesong, lufttemperatur og jordtilstand. I varmt vær, blir tørking av jordens øverste lag vanligvis styrt. Om sommeren trenger anlegget mer fukt enn vinteren.

Tørr luft bidrar til å kompensere for vanning av kronen. Dette samme tiltaket fremmer dannelsen av luftrøtter, som er nødvendige for at den skal dyrkes fra en bonsai med småbladet ficus i form av banyan.

Spesialisert fôring for bonsai voksende i et svært begrenset volum jord er nødvendig. De utføres med intervaller på 2-3 uker, en måned etter transplantasjonen. Bladet befruktning metoden fungerer bra.

Related  Planting og omsorg for eventyrets iris av den nederlandske løk

Utvalg av pott og jord for bonsai ficus

aldring av ficus bonsai stammenI tillegg til den tradisjonelle beskjæringen, må bonsai ficus fjerne døde eller skadede skudd og røtter. Det kan huse skadedyr. Sammenlignet med konvensjonelle rom ficus omsorg for bonsai hjemme er mer arbeidskrevende og omhyggelig.

Bonsai vokser alltid i flate tunge potter. Dette er ikke en hyllest til tradisjon, men en nødvendighet for å begrense volumet av røtter og redusere veksten av den overliggende delen, samt for bedre stabilitet av treet.

På bunnen av den valgte potten må det være minst ett dreneringshull. For å få tilgang til luften og drenne vannet, kan keramiske flasker ha ben. Det er praktisk når settet inneholder en pall. For en bonsai-voksen ficus av Benjamin, som er 30 til 50 cm høy, er en pott på omtrent fem centimeter dyp tilstrekkelig. Formen og diameteren er valgt i samsvar med plantens stil og ideen om sammensetningen.

Sterk trimming av bonsaiFor å få planten til å føle seg komfortabel, få nok fuktighet og ernæring, må potten fylles med riktig valgt jord. I Japan dyrkes bonsai på et leiresubstrat i form av granuler av forskjellige størrelser. Hvis du ikke har en slik sammensetning for hånden, kan du kjøpe en primer for palmer eller forstyrre selve jorden på grunnlag av like store mengder:

 • humus;
 • torvmose;
 • leirepulver;
 • vasket sand.

bonsai formasjon på et stein fragmentSom ingredienser til substratet kan du ta liten utvidet leire og perlit, bladjord og vermikulitt. Sammensetningen kan være forskjellig, det viktigste er at jorda for transplantasjon av bonsai ficus er løs, luftet og inneholder nok ernæring for veksten av treet.

Ficuses ser bra ut på steinene, til slutt innpakker dem i røtter og skaper en fullstendig illusjon av det naturlige bildet. Før du gjør bonsai fra en ficus med en slik nærhet, blir plantens røtter behandlet med en tykk leiregrus, festet med wire og gir kontakt med jorda.

Hvordan vokse bonsai fra Benjamin-figuren med egne hender?

transplantasjon av bonsai ficusUnge planter for å dyrke bonsai oppnås ved å rote grønne apikale stegg 8 til 12 cm lange. Det er flere sovende vekstpunkter på disse skuddene, som senere blir grener og trerøtter. borekaks:

 • tørket på steder;
 • behandlet med jord aktivert karbon;
 • sette i en vekststimulerende løsning.

Related  Populær i Japan Beans Adzuki

I drivhuset ved en lufttemperatur på 25-27 ˚C, høy luftfuktighet og sterkt lys, vil et sterkt lys på plantematerialet snart vise rotrødder. Når planter kan begynne et uavhengig liv, transplanteres de en eller flere frøplanter i ferdiglagde potter med sanddrenering og en bonsai-primer. Til dekorasjon kan du umiddelbart bruke steiner.

Formasjon på bonsai fra Benjamin ficus begynner med en klemme av toppunktet når veksten når planten når den planlagte høyden.

Formasjon av bonsai fra Benjamins ficus

bonsai idéDen mest berømte blant blomsterhandlerne er Benjaminens ficus. Men for dyrking av miniatyrtrær med utrolige former, er andre arter også egnet, for eksempel bengalsk ficus, rusten blad, fiken, kjent for smakfulle og nyttige frukter.

Og på grunnlag av ficus av microcarp bonsai vokse enda enklere enn fra en frøplante av en litenbladet art av Benjamin. I dette tilfellet kan du bruke radikal trimning for å fjerne hele den grønne delen. Den gjenværende stammen med røtter vil tjene som grunnlag for fremtidens bonsai.

På flere frøplanter, plantet i en gryte, bruker ofte en teknikk som veving. For dette formålet er plantens stammer, til de er skummede og ikke lignifiserte, skarpt sammenflettet, og festet den valgte posisjonen med et tau. For å få stenglene til å komme sammen, fjerner de barken på steder av deres kontakt og behandler treet med en spesiell sammensetning.

Root System FormationI bonsai er det spesielt verdsatt, når treet reproduserer et bilde fra livet, er det derfor nødvendig å danne ikke bare et koffert, men også røtter. Arbeidet på dem begynner 3-4 måneder etter opprøringen av den unge ficusen. Ved hjelp av en spesiell spatel og en pinne, er rotsystemet fra planten, som starter fra rotkraven, pent frigjort fra jorda. Under transplantasjon fjerner eller forkorter overflødige røtter hele bunten. Vises for eksempel på bonsai fra en mikrokarps ficus, blir luftstamler sendt til jorden, rettet og begravet for å oppnå en spektakulær banyan.

Related  Kort beskrivelse og bilder av populære aspargesarter for husdyrbruk

forandre i form av stammenArbeid med å endre formen på bagasjen er veldig forsiktig. Her kan du ikke skynde deg.

Når du velger materialer for nybegynnere, er det bedre å gi preferanse til et tau eller tekstilbånd enn en ledning som kan ødelegge treet. Hvis du ikke kan uten en ledning, er det bedre å ta materialet i en flett, legge filt eller annet stoff under det.

Vinding med et tau eller en wire er laget fra bunnen av, fra foten av skudd eller koffert til toppen. Retningen endres nøye for ikke å bryte avdelingen. Fiksering forblir på treet i 45-60 dager, hvorpå det er avskåret.

festing av kobbertrådEn av de viktigste teknikkene for å dyrke bonsai fra Benjamin-figuren med egne hender, er beskjæring. Den utføres med skarp saks og en kniv minst hver 6. måned. Den beste tiden er tidlig på våren, så til høsten kan du justere formen uten frykt for alvorlig skade på planten:

 1. Røtter og hele grener kuttes jevnt, uten hamp.
 2. Steder med store seksjoner behandles med hage viner.
 3. Grenene er forkortet når 8-10 blader er på dem.
 4. Fjern bladene forsiktig, slik at kronen ikke blir sperret.

Bonsai Ficus Transplantation

transplantasjon og vanning bonsaiVoksen bonsai fra ficuses transplantert sjelden, og jo eldre treet, og jo lavere er vekstraten, så det er mindre sannsynlig å gjøre det.

Før fem år blir plantene overført til ny jord og gryte hvert 2. år. Da kan du ikke berøre ficus i nesten 5 år.

Under transplantasjonen gjennomgår bonsai ficus korreksjon av rotsystemet. Det er renset av døde deler og kuttet av bunnen av en tredjedel. Feltet av denne planten overføres til frisk jord, har tatt vare på drenering. Forseglet og fast i potten ficus vannet, og etter en halv time tømme overflødig fuktighet.

Dannelse av bonsai fra ficus – video