fantastiske clematis i forstadsområdetClematis (foto) – den lyseste, uforglemmelige lianen på russiske steder. Hvis landsbyboeren bare må “tamme” clematis, plante og ta vare på det åpne bakken bak dem – nøkkelen til suksess.

Hvis alt er gjort riktig, har plantene i over 20 år utviklet seg og blomstret på ett sted, årlig dekorere huset og husholdningenes tomt med hundrevis av enkle og doble blomster av forskjellige farger og former.

Nettstedvalg og forberedelse for clematisplanting i friluftsliv

utvalg av clematis landingsstedForberedelse for planting begynner med å velge riktig sted. Clematis er fotofile, men under solens direkte stråler føles lianen undertrykt, blomstene falmer og smelter.

Ekstremt negative planter tilhører vinden, en nær beliggenhet av grunnvann. Selv om planter for aktiv vekst trenger mye fuktighet, truer stagnasjonen med å forstyrre røttene.

Uerfarne dyrkere feil når klematis plantet i bakken ved veggen av huset, hvor den vine blir regelmessig under takrennen eller på grunn av mangel av frisk luft blir angrepet av skadedyr og sykdomsfremkallende sopper.

Det er best å finne et sted på en avstand på minst 70 cm fra veggen, og for støtten til å bygge en sterk rist, båge eller trellis. Slik fjerning fra hovedstadsstrukturen vil forenkle clematis-omsorg etter planting i det åpne bakken og beskytte mot oversvømmelser av regn og smeltevann. Siden lianene må vokse sterkt, uten mat og fuktighet, gir de enkelte buskene et gap på minst 1-1,5 meter.

clematis på smidde trellisHvis flere raderplantering er planlagt, er landingsgravene lokalisert fra nord til sør. Så alle plantene vil bli opplyst jevnt og trygt gjennom dagen.

For en ensom busk er det bedre å velge et sted med god morgenlys.

Når legger clematis i bakken?

frøplante klematisTiden for overføring av clematis til det åpne bakken avhenger av det valgte plantematerialet. Saplings med et åpent eller torvpakket rotsystem kan ikke vente lenge. Når på våren å plante clematis i det åpne bakken?

De er plantet på våren, i april eller i de første ti dagene i mai, før skuddene går i vekst. Utsettelse eller sommerplanting trues av at clematis blir svekket i jorden, dens akklimatisering varer lengre, og noen ganger dør planten.

Related  Hva er de terapeutiske egenskapene til rød viburnum?

En tidlig kjøpt clematis seedlings blir ofte dyrket hjemme, så det har allerede unge skudd etter den vanlige plantetiden. Hvis du tar den til hagen i april, når det er en hovedlanding clematis i det åpne bakken i forstedene, vil greenene lide av frost. Slike planter plantes i andre halvdel av mai, på denne tiden har alle naturlige trusler gått.

Clematis frøplanter med et lukket rotsystem tolererer planting uten problemer i hele varmen. Skygge på varme dager vil forenkle og akselerere akklimatisering.

I høst utføres clematisplanter i friluftsliv fra august til oktober. For gjenværende tid før starten av kaldt vær, tar anlegget rot og tilpasser seg til livet i hagen. Den eksakte tidspunktet for planting avhenger av værforhold og klimatiske forhold i regionen. Forsinkelse fører til frysing av liane, som ikke hadde tid til å slå seg ned. For vinteren er jorda mulket, og plantene selv er dekket av løvverk, lagnik eller tett nonwoven materiale.

Clematis lander i bakken

forberedelse av clematis landingsstedDet riktige valget av et sted for clematis, lang vekst uten transplantasjon, er svært viktig. Viktigere er den kompetente organisasjonen av gropen for å plante clematis i åpen bakke om våren eller høsten.

I områder nær grunnvanns passerer, er faren for oversvømmelse eller en tett tung jord ved bunnen av grøften eller grop dybde på 60 cm er nødvendig for å gjøre en høy drenerings fra ekspandert leire, knust rød murstein, grus og sand. I tillegg utstyrt med en drenering grøft, som overflødig vann kan fritt forlate blomsterbedet.

Forbered støtter for clematis på forhånd. For ikke å forstyrre rotsystemet, blir buer, gitter, et rutenett eller andre typer støtter gravd sammen med landingen.

Landingsgraven for en enkelt clematis er laget med en dybde og bredde på 60 cm. En gruppeplanting krever utarbeidelse av en enkelt grøft med en hastighet på en løpende meter per bush.

Related  Sjarmerende, rolig hagehage: planting, omsorg og foto

På bunnen gjør du en dreneringspute, og jorda valgt fra gropen løsnes, rengjøres av ugress og blandes i like deler med humus, torv. Det er nyttig å legge til frugtbart hageområde til sandjord. I leire er tett jord for clematis, tvert imot, blanding av sand blandet. Som gjødsel påføres 100 gram mineralkompleksfôring til hver bøtte jord, samt om en liter renset treass. Jordens økte surhet er nøytralisert med dolomittmel, slaktkalk eller annet lignende middel.

bestemmelse av clematis landingsnivåGruven er halvt fylt, i form av en liksidig høyde i midten, fylt med et forberedt underlag. På toppen er det en frøplante med pre-utvidede rhizomer. Rotenhalsen, eller rensningsstedet, skal være under det forventede nivået på jorden, og dybden avhenger av størrelsen og alderen til det dekorative vintreet.

For frøplanter 2-3 år er det 6-12 cm, det vil si ikke bare basen av planten, men også de første par bladene av nyrene. 3-4 år gamle clematis dykker en annen 5-10 cm mer. Et slikt tiltak vil hjelpe planten til å overleve vinterfrost og sommervarme, og stimulerer også dannelsen av flere sterke skudd.

Etter planting blir jorden nær clematis vannet, komprimert og mulket, og sol og vind er beskyttet mot den unge planten.

Clematis omsorg i åpent felt

clematis landing fullførtDet første året etter planting – tiden for akklimatisering og aktiv vekst. Derfor løsner bakken under clematis, etter behov, løsningen og luker. Vanning bør være vanlig, men ikke overdreven. Sterke frøplanter som allerede er i de første sommerformene, men erfarne blomsteravlere anbefaler å avskjære fremtidige blomster, noe som risikerer å svekke en annen liten plante alvorlig. Hvis mineralstoffene med organisk materiale ble introdusert i plantekassen, blir den første fôringen utført bare etter et år på våren.

Voksende skudd er nøye festet til den installerte støtten og overvåker tilstanden til den grønne. På begynnelsen av sommeren er risikoen for å treffe ung vekst med sugende insekter stor. Nærmere på høsten, med økning i fuktighet og forskjellen mellom dag og natt temperaturer, øker risikoen for soppsykdommer. Derfor omfatter vedlikehold av clematis i det åpne feltet nødvendigvis forebyggende og akutte behandlinger med plantevernmidler.

Related  Antigrip og antistress – havtorn med honning

god clematis landingsstedHvis frøplanten har gitt bare en sterk skudd, kan den skyves til jordbearbeidingen, etter å ha hatt en klemme av ømmen. I fremtiden, for å aktivere vekst, kan du bruke dyp vanning og gjødsling med nitrogengjødsel. Du kan lage dem;

  • som en løsning på våt grunnlag;
  • i tørr form med obligatorisk løsning og vanning;
  • som en bladplagg, ved sprøyting.

I sur jord utvikler clematisrotsystemet ekstremt langsomt. Å deoxidisere jorda under planting vil hjelpe våren vanning med kalkholdig melk med en hastighet på 200 gram kalk per bøtte med vann.

3-4 år etter å ha plantet clematis i det åpne bakken i omsorg for ham, kan sommeren bosatt stå overfor uforutsette vanskeligheter. Med hensyn til agrotechnics vokser blomstene mindre, og liaen vokser mye langsommere enn før. Det vanligste problemet er mangel på fuktighet. Forseglet jord lader ikke vann passere til røttene, og løsningen på en slik dybde er umulig. I dette tilfellet vil systemet med intern jordbeslutning bidra til å mette de dype lagene av jord, og lar dem ikke tørke ut. På en avstand på 30-40 cm fra clematisene, helles noen plastflasker ned i nakken. Under vanning er de fylt med vann, og gradvis når selve røttene til det blomstrende vintreet.

Clement ClematisFlerårige clematis trenger også regelmessig beskjæring, noe som hjelper planter å kvitte seg med skadede, gamle, tørkede skudd. En sommerboer som har mestret funksjonene ved å kutte forskjellige typer clematis, vil få mest frodige og tidlige blomstring av hans avdelinger.

Video om clematis planting