tørket dogwoodFordelene med Dogwood har lenge vært kjent, men å finne friske bær er mulig bare for sesongen, så mange fans er ofte høstes for fremtidig bruk av sine egne, zasushivaya. Det er ikke overraskende, fordi det tørkede Dogwood beholder nyttige egenskaper (så vel som kontraindikasjoner) til den maksimale utstrekning, i tillegg til smaken av det bare blir bedre på grunn av det nesten forsvinner surhet, og faktisk kjøttet blir mykere struktur.

Hvis denne unike busk vokser i hagen din, må du prøve å lage deg selv vitaminreserver for vinteren. Selvfølgelig, hvis du vil, kan du kjøpe ferdiglagd tørket cornelian i butikken, men hjemme forberedelser er alltid kvalitet, naturlig og ufarlig, som ikke kan sies om kjøpte produkter. Hva er de nyttige egenskapene til tørket hundeved, og hvilke kontraindikasjoner har det – vi snakker om dette i dag.

Hva er bruken av tørket dogwood?

nyttige egenskaper av tørket dogwoodSom nevnt, i tørket form forlater hunden alle sine nyttige egenskaper og mister ikke sin terapeutiske effekt. Hvorfor skjer dette? Saken er at bærene tørkes ved lav temperatur, unntatt varmebehandling, og dermed tap av vitaminer. Små shriveled bær har stor hjelp til kroppen, hjelper ham med å bekjempe ulike sykdommer, og tjener også til å forhindre utseende. Hva er nyttig tørket cornelian? Rik vitaminsammensetning gjør det mulig å ha en gunstig effekt på tilstanden til menneskers helse, nemlig:

 • styrke immunitet
 • øke appetitten
 • forenkle fremdriften av forkjølelse og fremskynde utvinning;
 • å utelukke giftstoffer fra forgiftning;
 • hindre forekomsten av anemi
 • rydde opp halsbrann;
 • fyll på mangel på kalium og andre sporstoffer;
 • styrke fartøyene og normalisere blodtrykket.

Dogwood bidrar til at maten bedre absorbert og hindrer oksidering av fett som stammer fra andre produkter, slik at fettforbrenningen er regulert og lett å følge vekt.

Uvurderlig fordel er den tørkede cornelianen for diabetikere: Selv om den tjener som en naturlig glukosekilde bidrar det til å senke nivået i blodet. Således smaker søte søte bær, kan mennesker med en slik sykdom ha råd til å spise søt (og uten bruk av kunstige erstatninger), og til og med uten negative konsekvenser.

Funksjoner av kaloriinnhold i friske og tørkede bær

tørket DogwoodUtvilsomt er dogwood et nyttig diettprodukt, siden det ikke inneholder noe fett. Det er imidlertid verdt å merke seg at kaloriinnholdet i tørket hundeved er flere ganger høyere enn for friske bær. Men det betyr ikke spille en rolle som indikatorer på hans fortsatt mindre “for figuren”, nemlig: litt mer enn 200 kalorier i tørket Dogwood mot 44 kcal fra frisk frukt (per 100 gram).

Men bør diabetikere begrense bruken av tørkede Dogwood, til tross for sine fordeler, fordi i 100 gram tørkede bær inneholder omtrent 50 gram karbohydrater, mens frisk er bare 10 g protein-forholdet i det vesentlige er uendret: omtrent 5 g til 1 g

Når du ikke bør spise cornelian?

Det er kontraindikasjoner å brukeTil tross for fordelene kan skaden av tørket dogte også føre til, spesielt hvis du ikke tar hensyn til eksisterende helseproblemer. Så det er bedre å nekte smakfulle bær og buljonger eller tinkturer på deres grunnlag i tilfelle det er slike brudd:

 • i magen (gastritt, sår, økt surhet);
 • økt excitability av nervesystemet;
 • tilbøyelighet til forstoppelse;
 • forverring av kroniske nyresykdommer.

I nærvær av de ovennevnte problemer som inngår i dietten Dogwood bare forverre sin kurs Således, vitamin C negativ innvirkning på fordøyelsen og styrkende effekt og skade på nervesystemet gi søvnløshet. Ikke glem den individuelle intoleransen – dette skjer også, og i stedet for fordelene med dogwood vil det bare være skade.

Med forsiktighet må du gi en tørket dogte og små barn. Énårige babyer er nok og et par bær, og førskolebarn (i fravær av negativ reaksjon) vil være tilstrekkelig og 200 g.

Hvordan lage cornelian?

cornel billetFor å tørke bær om vinteren, er det bedre å begynne å høste dem i begynnelsen av høsten – på dette tidspunktet vil hele høsten bli moden og vil samle opp maksimalt nyttige stoffer. Velg bare hele og ikke overgrodde bær, slik at de blir lagret lenger.

Anbefaling! Det optimale alternativet for tørking av dogwood hjemme er bruk av en spesiell tørketrommel der husmødre vanligvis tørker forskjellige frukter (i epler modus).

Den enkleste måten å visne en hunde på er å bare hell den på en bakkebrett i ett lag og la den stå i to uker i et godt ventilert rom. Periodisk må du slå bær. “Dogwood tørking” bør lagres i vev eller papirposer, slik at hunden “puster”, ikke mer enn tre år.

tørket kirsebærtomaterHvis du bestemmer deg for å kjøpe ferdig tørket dogwood, må du vite hvordan du skiller det fra en falsk. Ofte er det tilfeller der, i stedet for bær bringe hjem grønnsaker, nemlig søtet soltørket små tomater (kirsebær).

Det er nødvendig å spørre selger “på prøve” en bær og bryte den i to: hvis inne i et bein – du trenger ikke jukse, og det er en reell Dogwood, hvis det er de små frøene – et kirsebær.

Hvordan bruke tørket cornelian?

buljong fra tørket dogwoodTørket cornelian, presentert på bildet, er godt i noen form. De kan spise i stedet for søtsaker, forsiktig gnave det deilige kjøttet rundt steinen, eller tilberede vitamin buljong, bay 1 ss. l. bær med et glass kokende vann og insistere i 2 timer. En slik konsentrert drikke skal være full i en dag (fersk, ikke lagring), og dele den i tre måltider.

En veldig deilig kissel er laget av tørket dogwood. For fremstillingen må mengden av produktet økes tre ganger med samme volum vann. Sukker kan ikke legges, gelé og det vil være moderat søtt. Sweetheads vil også like den rike cornelian compote av så mange produkter:

 • 500 g tørket bær;
 • 1,5 liter vann:
 • 100 g sukker.

Cornel skal vaskes, helles vann, og etter koking – tilsett sukker. Etter 5 minutter, ta av pannen fra platen og la den bryte til komposten er kul.

Tørket dogwood, med nyttige egenskaper og kontraindikasjoner som vi har lest, er utvilsomt av stor verdi for menneskekroppen. I tillegg er røde jerky bær også veldig velsmakende og til og med barn som dem. Høst nyttig frukt, nyt smak og ikke bli syk!

Tørking av dogwood – video