En plante tilhørende slekten Ananas comosus var. comosusHistorien om kjent med europeerne med ananas begynner i 1493, da spanjolene som landet i Mellom-Amerika, oppdaget på øyene tidligere ukjent saftig frukt. Litt senere ble kandisert masse og ananasene selv sendt til den gamle verden, hvor den søte og sure smaken av utlandsk delikatesse falt til smak av kronet folk og adel.

Innen noen få tiår ble ananas innført til asiatiske og afrikanske kolonier, der det lokale klimaet er svært egnet for en tropisk plante. Samtidig ble dyrking av avlinger etablert i Sør- og Mellom-Amerika, så vel som i europeiske drivhuse og drivhus.

Tydeligvis var ønsket om å få mer søte, store og saftige frukter i disse dager. Derfor viste forfedrene til moderne ananasvarianter allerede i det XVIII århundre, og i begynnelsen av XX-tallet var arbeidet med utvalg av tropiske frukter i full gang. Dette ble tilrettelagt ved etablering av store selskaper engasjert i dyrking og bearbeiding av ananas. Senteret for forskning var et spesialisert ananasforskningsinstitutt lokalisert i Hawaii. Plantering av planter spredt til de sørlige delstatene i USA, inkludert Florida.

Ananasplantasje i FloridaSiden da har kulturelle ananas blitt dramatisk endret, da ikke bare vekten av individuelle frukter vokste, men også lærte å skaffe frukt som inneholder mindre syrer og flere sukkerarter. Men alle ananasvarianter som vokser på plantasjer i Costa Rica, Filippinene, Ghana, USA, Vietnam eller Australia er planter tilhørende slekten Ananas comosus var. comosus.

Ananas comosus var. comosus

Ananas av forskjellige varianterI likhet med andre arter, ananas – en flerårig urteaktig plante av bromeliad familien, og elsket av mange en frukt – det er saftig stilk, som, avhengig av type og grad kan ha en annen form, størrelse og vekt. Hvis “Giant Kew” plantesorter modne frukter som veier opp til 10 kg, mini ananas, avlet i sør-øst Asia, har nesten ingen hard core, men veier ikke mer enn 500 gram.

Den internasjonale handelsklassifiseringen er basert på eksistensen av flere store grupper av ananasvarianter. Dette er glatt Cayenne, spansk, dronning, abacaxi og pernambuco. Siden avl arbeid fortsetter konstant, i tillegg til disse klassene, vises andre varianter og varianter.

Gruppe av ananasvarianter “Glatt Cayenne”

Gruppe av ananasvarianter Den første, den mest omfattende gruppen av “Smooth Cayenne” – det er for det meste planter vokst i Hawaii og Honduras. Også eksotisk frukt ananas med karakteristiske tegn på å tilhøre denne varietal gruppen finnes i Filippinene og Cuba, på plantasjer i Sør-Afrika og i Mexico. Glatte Cayenne planter har en kort stilk, som gradvis blir gul fra bunnen til roset, frukt som veier fra 1,5 til 3 kg modning. Ananas kjøtt er tett, lysegult, med høyt innhold av både syrer og sukker, noe som gir fettens smak litt skarphet.

Ofte går høstingen fra plantene i denne varietruppen ikke bare til implementeringen i frisk form, men også til produksjon av hermetisert frukt. Ikke overraskende, av varianter som inngår i gruppen, produseres opptil 90% av verdens volum hermetisert frukt. Sammenlignet med andre varianter, utvikler Smooth Cayenne Variety Group ananas lenger, og kan også bli angrepet av vanlige skadedyr og kultursykdommer.

Related  De beste oppskrifter for hårmasker med sennep

Cayenne Variety GroupCayenne-sorten inneholder mange uavhengige varianter:

 • Baron de Rothschild;
 • G-25;
 • Dominguo;
 • Gaimpew;
 • Maipure;
 • sarawak;
 • La Esmeralda;
 • hilo;
 • Kew;
 • Champaca;
 • Amritha;
 • MD-2.

I dette tilfellet kan planter og frukter av forskjellige varianter, som er en del av samme gruppe, variere dramatisk blant seg selv. For eksempel, Champaka ananas, som produserer spiselig, men virkelig dwarfish, vokser som en houseplant. En ananas utvalg Kew er giganter som veier fra 4 til 10 kg, som bare vokser på plantasjer.

Ananas ChampakaBlant varianter av denne store gruppen kan identifiseres ananas Amritha med prikkede spisse blader og sylindriske, avsmalnende til Donets-frukten som veier fra 1,5 til 2 kg. Fra plantetiden til blomstringen av planten av denne type ananas tar 13-15 måneder. Sorten preges av dannelsen av en liten kompakt rosett på toppen av frukten. Eksotiske frukter selv ananas i umoden form har en jevn grønn farge, som forandrer seg til gul når frukten er klar til kutting.

Tykkelsen på barken når 6 mm, og det blekgule kjøttet under det er tett, sprø, uten merkbare fibre. Ananas av Amritha er preget av lav surhet og rik aroma.

Nesten 50% av verdens ananasmarkedet, som kommer til hyllene i frisk form, tilhører MD-2, som ifølge eksperter anses riktig som standard for det internasjonale markedet.

Ananas klasse MD-2Kultivering av ananasvaren i Sentral- og Sør-Amerika begynte i 1996, og i løpet av denne tiden viste plantene at de stabilt kan produsere frukt. Høykvalitets frukt har:

 • høyt sukkerinnhold;
 • en jevn sylindrisk form;
 • lavt innhold av syrer;
 • gjennomsnittlig vekt er fra 1,5 til 2 kg.

MD-2-frukter er tildelt med en veldig lang holdbarhet på opptil 30 dager, noe som gjør det mulig å transportere eksotiske ananasfrukter uten tap av kvalitet for lange avstander.

Rang av ananasOg likevel kan planten ikke kalles ideell. MD-2 er mer enn en slags ananas Kew, følsom for rot og phytophthora.

Gruppe av ananas varianter “spansk”

Gruppe av ananas varianter Den andre gruppen av ananas varianter heter “spansk”. Røde spanske ananas vokser aktivt i landene i Mellom-Amerika. Store avlinger er oppnådd i Puerto Rico. Vanligvis er slike frukter, hovedsakelig eksportert, veier 1-2 kilo. Under sterk rødlig hud, og gjennom hvilket gruppen kalles løgn blek gul eller nesten hvit masse og en mild aroma ganske fibersammenlignet med Cayenne varianter struktur. På en kutt, ser spansk ananas nesten firkantet ut.

Den spanske gruppen inkluderer varianter:

 • Pina Blanca;
 • Rød spansk;
 • Cabezona;
 • Canning;
 • Valera Amarilla Roja;

Planter av disse og andre varianter, rangert i gruppen, er fornøyd med frukt som veier fra 1 til 10 kg, og disse er overveiende tabellen ananas som smaker litt dårligere enn dessertvarianter. Dette uttrykkes i et vanskeligere kjøtt og et lavere sukkerinnhold.

Related  Foto og navn på arter av eksotiske orkideer

Dronninggruppen inneholder også mange verdige varianter av ananas, for eksempel:

 • Natal Queen;
 • MacGregor;
 • Z-Queen.

Ananas av disse varianter kan gjenkjennes av peelingens grønne farge. Rosetten består av små, dekorert med kanter av blader. Vekten av en slik frukt i gjennomsnitt overstiger ikke 1,5 kg, og kjøttet rammer en lyse gul farge.

Gourmeter bemerker at det å sammenligne afrikanske ananas og sør-amerikansk er vanskelig å gi preferanse til en eller annen frukt. Dette skyldes mangel på smak. Ananas fra Sør-Afrika er ikke så søte, men deres surhet er lavere enn for sorter som kommer fra det amerikanske kontinentet. De beste anastase-varianter av Natal Queen med et nesten appelsinert kjøtt blir dyrket i Sør-Afrika.

Gruppe av store ananas «Abacaxi»

Gruppe av store ananas «Abacaxi»Under det enkelte gruppenavnet Abacaxi er varianter kombinert med en lett eller nesten hvit saftig masse som ikke har tegn på lignifisering. De mest kjente varianter her er:

 • Kona Sugarloaf;
 • Svart Jamaica;

Den største delen av plantasjer av Sugarloaf ananas er i Mexico og Venezuela. Frukt karakteriseres av lavt syreinnhold, høy juiciness og søthet. Vekten av slik ananas kan variere fra 1 til 2,7 kg.

I tillegg til disse gruppene og varianter er det mange andre som er av regional betydning. For eksempel i Australia, i 150 år, utført sitt eget avl arbeid basert på eksperimenter som begynte i XIX århundre, i England. I dag vokser en opprinnelig varieteknikk her, hvor fruktene er etterspurt på landets territorium.

En rekke Pernambuco ananas av brasiliansk opprinnelse er også kjent. Til tross for at slike ananas ikke holdes godt, er de etterspurt på grunn av det høye sukkerinnholdet og den utmerkede kvaliteten på ikke stor del av frukt.

I Asia, de vanligste variantene av lokale utvalg, som inkluderer Thai ananas Tard Sri Thong og Sriracha, Mauritius variasjon fra India, samt svært populær dverg ananas baby, preget av en homogen saftig og veldig søt kjøtt.

Pernambuco ananas utvalgMini ananas eller baby danner frukt med en høyde på bare 10-15 cm. Diameteren av en slik smul er omtrent 10 cm, men smaken av en miniatyrfrukt er ikke mindre enn en stor størrelse. I dette tilfellet ananas har en øm, duftende og søt kjøtt som ikke har harde inneslutninger, som alle frukter av standardstørrelser.

Ananas comosus var. comosus er ikke den eneste underarten som bringer spiselige frukter. Selv om andre varianter av ananas ikke kan sammenlignes med ananas for sødme og størrelsen på frukt, er plantene dyrkes og etterspørselen etter brus, fiber og som pryd og innendørs planter.

Related  Originale kaktusarter: populære arter og deres bilder med navn

Først av alt, i denne kapasiteten er følgende varianter av Ananas comosus:

 • Ananassoides;
 • Erectifolius;
 • Parguazensis;
 • Bracteatus.

Ananas comosus var. bracteatus

Ananas comosus var. bracteatusUnderartene, også kjent som den røde ananas, er en aboriginal sjøamerikansk plante. Til og med i dag finnes det villige eksemplarer av denne sorten i Brasil og Bolivia, Argentina, Paraguay og Ecuador.

Planter med en høyde på omtrent en meter er preget av en lys farge, som kombinerer bånd av nesten hvite og tette grønne blomster. Bladene er utsmykket med skarpe spines langs kanten. Hvis ananas av denne underarten vokser i et godt opplyst sted, overveier de rosa tonene i fargen på rosettene og fruktene. Det er takket være denne funksjonen at anlegget har sitt navn.

Rød ananasBlomstringen av rød ananas er nesten ikke forskjellig fra andre Ananas comosus underarter. Og fruktbarheten til planter er mye høyere enn for stor ananas.

På grunn av den uvanlige typen løvverk og lysstyrken på hele planten, er Ananas bracteatus en dekorativ ananas vokst for små røde frukter. I hagen kan planter brukes som hekk eller på blomsterbed, og i huset vil en rød ananas dekorere ethvert interiør.

Ananas comosus var. ananassoides

Ananas comosus var. ananassoidesAnanas av denne variasjonen er også innfødte innbyggere i Sør-Amerika, nemlig Brasil, Paraguay og Venezuela. I tropiske områder og i øst av Andes, finnes planter fra 90 til 100 cm i høyde i savanniske forhold hvor fuktighet er mangelfull og i skyggefulle, fuktige skoger langs elvbredder i Guyana og Costa Rica.

Denne underarten av vill ananas er utbredt, og dens dvergfrukter tiltrekker seg gartnere og elskere av innendørs avlinger til planten. Et karakteristisk trekk ved dekorative ananas er nesten fullstendig fravær av stammen, harde, skarpe blader, fra 90 til 240 cm i lengde og rødlige 15-centimeter blomstrer.

Fruktene av denne sør-amerikanske ananas kan også være globulære. Men oftere på tynne, fleksible peduncles dannes langstrakt sylindrisk kopling. Kjøttet inne er hvitt eller gulaktig, fibrøst, søtt med små brune frø.

Dekorative ananas av varianter erectifolius og parguazensis

Dekorative ananas av varianter erectifolius og parguazensisEt lyst stort utvalg av ananas, som andre representanter for slekten, er hjemmehørende i Sør-Amerika og finnes i en rekke land i regionen. Selv om kommersiell verdi av mini ananas, modning på planter, ikke har, dyrkes kulturen aktivt i hager og i lokaler.

Det finnes flere varianter av ananas av denne underarten, den mest populære som er representert på bildet “Sjokolade”.

Ananas Ananas underarter av parguazensis forekommer ikke veldig ofte. Det meste av den ville befolkningen er i Colombia, i Nord-Brasil og Venezuela, i Guyana, og anlegget er funnet i Fransk Guyana. Et karakteristisk trekk ved anlegget kan betraktes som ekte myke blader og kraftige sultaner på små ornamenter av dekorativ ananas.

Blomstring og vekst av ananas hjemme – video