Trefarges form av fikentreet av gummiSelv erfarne blomsterhandlere kan noen ganger ikke forestille seg hvor mange varianter av ficuses, bilder med navn og beskrivelser av planter vil bidra til å gi sin egen mening om dem. I den tradisjonelle visningen, for å få et fotfeste selv i midten av forrige århundre, Ficus – det er en stor eviggrønn busk eller lite tre, dekket med store tykke blader nesten oval. Ficuses ble rikelig funnet i leiligheter og i alle slags institusjoner på grunn av deres upretensiøsitet.

I dag, ikke bare alle kjenner ficus av gummi planter, men også mange andre mer spektakulære arter, samt varierte varianter og hybrider, til rådighet for innendørs planter.

Ficus elastica

Ficus gummi på gatene i byenFor tittelen til den mest kjente blant slektningene, kan ficus av gummi med rette hevdes. Det var i begynnelsen av forrige århundre at han ble ansett som et sant tegn på filistinisme og en uakseptabel borgerlig livsstil for en sovjetisk statsborger.

I naturen, et sted i de tropiske skogene i India eller i Malaysia, ser denne ficus helt annerledes ut enn den pleide å være. Den gjennomsnittlige veksten av store trær er 30 meter, og enkelte prøver når en 60 meter høyde. Diameteren på kufferten når opp til to meter, og fra de mange skuddene henger de tynne luftrøtter, som gir en kraftig plante med ekstra mat og, om mulig, røtter.

Frukt og blader av ficus av gummiFicus har gjenkjennelige læderblad, når en lengde på 30 cm og har en nesten elliptisk form. Sentralvenen er tydelig synlig og er noe imponert på bladplaten. Under naturlige forhold blomstrer gummibærende ficus, hvorpå små runde frukter dannes på den, og inneholder mange små frø.

Ficus elastica RobustaHjemme er blomstring ekstremt sjelden, men blomsten vokser veldig aktivt. Derfor må kronen kuttes av, ellers vil de motvillig forgreningsskuddene forlenge og miste form.

Blant de ulike planter tilgjengelig for berømmelse fører Ficus robusta – en attraktiv plante med store grønne blader og sterke stengler subramose.

I tillegg til varianter med jevn grønn løvverk, tilbyr oppdrettere også spektakulære varierte former. Store blader av slike planter er kaotisk malt i alle nyanser av grønt, hvitt og jevnt rosa. Og rosa eller lilla refleksjoner er bedre synlige på unge skudd og utfolder bare løvverk. På noen planter av gummiens ficus forsvinner en slik farge når løvet vokser opp.

Det er også trefarvede former, hvis øvre blader er grønnere og preges av en lys rosa blodåre, mens de nedre får en sizo-lilla fargetone.

Ficus MelanieBlant de heller miniatyr varianter kan skilles ficus Melanie med mørke blanke blader opptil 20 cm. Young villig kustyaschiesya skudd og løvverk planter er malt i rike rødbrun tone. Bladene er mer spisse enn Robusta ficus.

Ficus Benjamin (Ficus benjamina)

Foto av Benjamin ficus i naturenFicus strålende er bedre kjent i verden som bjørkefiken, er foto vanskelig å anta at dette er det nærmeste slektning av den typen tidligere beskrevet. Anlegget trekker elegante form av tynne grener, til slutt danner en viltvoksende, noe hengende kronen, samt tynnere og liten enn den gummifiken bladverket.

Blad og frukt av Benjamin-figurenBenjaminens ficus i Sør-Asia og de nordlige delene av Australia er representert av et høyt tre opp til 25-30 meter i naturen.

Luftrøttene som dannes på skuddene, kan nå bakken ved høy luftfuktighet og lykkes med å ta rot. Som et resultat danner et tre et stort boareal eller banyan.

Dette er en av de små leaved ficuses. Skarpt med en jevn kant, går bladplaten ikke over 10 cm og kan enten være monofonisk eller flettet.

Den varierte formen av Benjamins ficusFor å vokse hjemme i dag, vises mange varianter med en mer kompakt krone, lav vekst, lite dekorativt løvverk.

Blant de siste prestasjonene av planteoppdrettere med en virkelig buet, som vridd løvverk. Et eksempel på dette kan fungere som en slags av Curly, hvis blad bladene ikke bare buet, men også malt i lys grønn og hvit. Buklee-bladene er større og helt grønne, men de ser også ut som en uvanlig stram krølle. Varianter Monique og Golden Monique løvverk vridd vakkert rundt kanten.

Ficus Benjamin NatashaFicus Benjamin Natasha er et velkjent, småbladet utvalg med rike grønne blader, kompakt krone og middels trinn. Anlegget er godt formet og lett å ta vare på.

Wiandi liksom som et bilde vises på bjørkefiken Natasha, men på grunn av naturlig tendens til forvrengning av stilkene vil være en velsignelse for nybegynnere bonsai entusiaster. Anlegget har liten løvverk og en langsom vekst, som for kultur er en betydelig fordel.

Ficus KinkiDen varierte Kinky Ficus er en annen vanlig type Benjamin fig. Et karakteristisk trekk ved denne varierte planten er en revet farget kantlinje ved kanten av et spisset bladblad. Denne kanten kan være grønn, hvit eller kremaktig.

Ficus microcarp (Ficus microcarpa)

Et viltvoksende, kraftig tre i bildet er en annen populær romlignende art av ficus. Det er vanskelig å forestille seg at hjemme et tre ca 25 meter høy, dyrkes som en miniatyr psevdobonsay eller tykk regelmessig utsettes formirovke busk.

Ficus av mikrokarpe i naturenFicus microcarp refererer til småbladede arter. Ovale, tette blader av mettet grønn farge med en glatt overflate av skinnende hud sitte på korte petioles. Tallrike skudd av kronen er tett dekket med blader opptil 15 cm lange.

Blad og frukt av ficus av microcarpFicus microcarp kalles en strangler. En slik forferdelig epithet er knyttet til livsveien til en plante i naturen. Unge prøver av ficus bosette seg på trunker og grener av andre trærkulturer, men når de vokser, flyr ficusen og lettere strangler dem. Selv om banyan ficus microcarp ikke blir, men en slik enhet hjelper planten til å styrke og få ytterligere ernæring.

Bilde av ginseng figurFicus Ginseng eller Ginseng er så kalt på grunn av likheten bort orientalsk urt forming fantasifulle jordstengler. I motsetning til ginseng i naturen, kan ikke mikrokarpficus danne slike fortykkelsesprutninger over jorden. Ficus ginseng er en virkelig menneskeskapte plante oppnådd ved å mate planter med spesielle hormoner og stimulere rotvekst med rusmidler.

Ficus moclamDessverre vil denne planten ikke kunne reproducere hjemme, men blomsterkulturen er garantert langsiktig beundring for nesten ekte bonsai. Når man tar vare på kulturen, må ficus skjæres og overvåke overholdelse av fôringsplanen. Mangelen på ernæring påvirker først og fremst de fortykkede rhizomes, som skrumper og kan helt tørke opp.

Busken form av mikrokarps ficus er isolert i et spesielt utvalg. Ficus moklame lett preges av grasiøs skudd tett dekket med løv, danner en svært tett eviggrønn krone. For å opprettholde den gitte form av en slik plante følger en vanlig vårbeskjæring.

Bicic Ficus (Ficus benghalensis)

Ficus bengali i parkenBlant varianter av ficus, hvis bilder og navn blir hørt av fans av eksotiske kulturer, tar bengalsk ficus et spesielt sted. Et karakteristisk trekk ved anlegget er evnen til å danne banyan. Denne termen refererer til veksten av ett tre til størrelsen på en ekte grove på grunn av roten av mange luftrøtter.

Løvverk og frukt av Bicic

Ficus Bengal har en lysebrun skorpe, glatt oval-ovate, skinnende løv og små rød-oransje frukter.

Ficus lirata

Ficus liljeFicus lyrat har sitt navn på grunn av den uvanlige formen av løvverk. Minnes om et musikkinstrument. Denne planten kan imidlertid ikke kalles en småbladet ficus. Lengden på skinnende, lettstivet arkplate kan nå 50 centimeter.

En stor art er ikke så vanlig i blomsterbutikkens samlinger. Men ficus er veldig interessant når voksen. Langsomt voksende skudd er dårlig forgrenet, men fra under og opp til toppen er dekket tett med luksuriøst løvverk.

Ficus hellig eller religiøs (Ficus religiosa)

Ficus hellig i naturenDet hellige ficus tre er forskjellig fra slektningene ved at det helt eller delvis mister bladene i hvileperioden. Planten vokser raskt, og eksemplarer på opptil 30 meter i høyden er ofte funnet i naturen.

Det hjerteformede arket av denne arten av ficus ville være ganske enkelt, om ikke en elegant langstrakt spiss, lik i lengden til hele 20-centimeterplaten. Glatt, med godt merkede årer, bladene sitter på lange petioles. I regntiden er den hellige ficus i stand til å tømme overflødig fuktighet. Hennes dråper kan ses på tipsene til vakre blader.

Mellom dem på skuddene kan du se mange små runde frukter. I moden form blir de røde eller lilla, for menneskene er uspiselige, men fuglene sprer dem lett.

Løvverk og grønne frukter av den hellige ficusFicus hellig i naturen bruker aktivt luftrøtter, faller ned til bakken og danner ekstra stammer av planten.

Stone statue av Buddha, inngått i hellig ficusNavnet på denne arten av ficus på bildet er lett kjent av både en erfaren blomsterhandler og en tilhenger av buddhismen. Det var under den hellige ficus at Buddha indulged i meditasjon, fikk opplysning og ble et symbol på tro og universell visdom for millioner av mennesker.

Ficus binnendik Ali (Ficus binnendijkii Alii)

Ficus Binnendika AliInnendikas ficus kalles ofte et elfenbenblad, på grunn av lineære, langstrakte blader, som minner om løvet på pilen eller gråtpil.

Kultivering av ficus Ali, som i bildet, er veldig populær blant blomsterhandlerne. Hjemmet når anlegget en høyde på 1,5 meter. Og ved hjelp av en årlig beskjæring kan kronen gis enhver form.

I tillegg til mangfoldet av Ali kan blomstavlere få en ficus av binternike av variert utvalg i huset. Det bør huskes at varianter med lyse hvite eller gulgrønne blader er mer lunefull og krever spesielle lysforhold.

Foto av ficus AliSom fargede planter, på bildet, vokser Ali ficus godt i en stue, i vinterhage eller vinterhage.

Ficus pumila

Ficus pumila eller pygmyBlant de gigantiske varianterne av fikentrær, hvis bilder og navn er presentert ovenfor, kan pumilla ficus eller pygmy ikke engang bli kalt et tre. Dette er en langsiktig klatring eller bakke, de nedre delene av skudd blir gradvis lignified, og de unge stengene er fleksible og tøffe. På vertikale flater og jord bidrar ficus til å spre luftrøttene som dannes langs hele skuddets lengde.

Bladene av ficus pumila er mindre enn for nært beslektede arter. Lengden av egg, er lett bølget ark plate ikke er mer enn 7 cm. Dessuten, på unge skudd mindre blader og stengler i moden betydelig større. I tillegg til konvensjonelt anlegg med grønne blader, nå trukket varianter med hvit eller gulaktig-krem kant på kanten av arket. I naturen ficus blomstrer og fructifies. Men den voksende i innendørs potten eksempel se ut som pære oransje frukten mislykkes.

Ficus samling – video