bonsai fra lønnFor kjennere av bonsai lønn, sakura og fjell furu er ekte symboler for denne antikke kunsten. Men hvis de eviggrønne barnåler gjør utseendet på treet uendret gjennom hele året, er Sakura spesielt attraktivt på våren, under blomstringen, lønn – en lys palett av høstløvet på en uvanlig openwork.

Maples er fordelt på den nordlige halvkule. I bonsai kultur tradisjonelt dominert av Far Eastern, kinesiske og japanske varianter, men dette området av beskjære vekst i popularitet lov til å inkludere i listen over varianter fra Europa, Kaukasus og det nordamerikanske kontinentet.

Typer lønn for å dyrke bonsai

askeblad lønnSpesielt verdsatt planter med grunne løvverk og korte internodder, som gjør at du kan skape unik form og harmonisk, naturlig i utseende miniatyrer.

Blant artene som er egnet for dyrking av bonsai lønn, er japansk og holly-leaved, monpelian, felt og rock. Spesiell etterspørsel er for lønn-treet av lønnbladet lønn med bizarre kutte bladplater. Bladene av denne arten forblir røde, kontrastkantede, lysegul eller lilla, ikke bare i høst, men også i løpet av året. Ikke forveksle denne arten med en lønn bonsai vokst rød også. Hans femfingerblad bare etter høsten endres gradvis deres antrekk og utseendet på kronen som helhet. Fra USA og Canada til interessen til kjennere av bonsai kom lønnen, som er lett å danne, upretensiøs og har også varianter med flettet eller sølvaktig løvverk.

Det er ikke overraskende at små trær med rød, gul eller noen andre lyse løvverk er mest attraktive for blomsterhandlerne. Derfor skrupuløse selgere ofte “spiller” på dette ved å tilby blå lønnfrø til bonsai. Ikke tro på tomme løfter. Hvis det kommer fra slike frø og skudd, vil de i beste fall vise seg å være en vanlig lønn med grønne blader. Og selv om det er umulig å vokse blå lønn, er bonsai med lilla, karmin, rød eller oransje blader en realitet.

vakre dissekterte lønnsløvEksempel varianter som brukes til bonsai rød lønn ganske mye, men på grunn av det lave klorofyllinnhold, støtte mat trær, slike planter er svakere enn sine grønne kolleger, og trenger spesiell oppmerksomhet.

Dekorative former lider oftere av solbrenthet, frost og kald vind, og deres lysstyrke avhenger direkte av valg av plassering. I skyggen kan rød, burgunder og crimson nyanser forsvinne.

Et annet høydepunkt i den japanske bonsai lønnen er en plante med sterkt dissekere blader som ligner palme grener. Slike arter ser bra ut i cascading flytende komposisjoner, men er ikke egnet for nybegynnere på grunn av en ganske lunefull disposisjon og sykelighet.

Related  Vi blir kjent med de fine varianter av gentian og deres egenskaper

Men dverg varianter av lønn i bonsai er upretensiøse og som om de selv hjelper en person med sin formasjon. Han stræber ikke etter å vokse opp, men danner en tett krone, dekket med grunt, bladbevarende løvverk.

Betingelser for å dyrke bonsai fra lønn

bonsai lønnMaples er ikke dårlig i Russlands mellomstone, men i form av bonsai lider dette treet mer fra ytre påvirkninger og trenger et nøye valg av bosted.

De vanligste bonsai-lønnene er håndflatete og vifteformede kan vondt og oppleve vanskeligheter med vekst:

  • under direkte sollys, spesielt i sørlige regioner;
  • i vind eller utkast;
  • i en tykk skygge.

Men hvis det er et spørsmål om å velge mellom lys og skygge, er det bedre å sette en pott på solen, som i den sentrale delen av landet ikke vil forårsake alvorlig skade. I solen danner treet mindre blad, som gjør at du kan forlate fjerning av nyrene og ikke svekke planten. I tillegg er løvfargene i full sol lysere og mer attraktive.

bonsai lønn på terrassenHvis du er i sommer, som på bildet, lønn bonsai, satt til friluft, er det nødvendig å beskytte mot vinden, ellers anlegget med rotsystem trimmet i fare for å miste balansen og falle, og et grunt pott.

Maples, både i naturen og hjemme ved lave temperaturer, tolererer ikke overdreven fuktighet og utilstrekkelig inntak av frisk luft. Under slike forhold påvirkes bonsai av skadelige sopp, forårsaker mugg og anthracnose.

Vanning er en uunnværlig og svært viktig del av omsorgen for en bonsai lønn. Om sommeren øker intensiteten og frekvensen, om nødvendig, nøyaktig sprinkling. Om vinteren, når bladene faller, og anlegget faller inn i dvalemodus, faller behovet for fukt kraftig.

Related  Ulike måter å plante og regler for å ta vare på mirabilis i det åpne bakken

bonsai lønn i rommetI våren er esken lei av oppvåkning, og det er viktig for lønn å ha jern i blandingen. Dette tas i betraktning ved sammensetning av substratet. Jorden for bonsai lønn bør være næringsrik, luftet, med en nøytral eller litt sur reaksjon. I tillegg til tradisjonelle komponenter legges et leiresubstrat for bonsai til jorden, noe som gir feste av rotsystemet og en strukturell jordblanding.

bonsai lønn komposisjonTransplantasjon og erstatning av beholderen når du vokser bonsai fra lønn, er det samme som å trimme røttene, som utføres med en periode på 2-3 år. Parallelt med formasjonen fjernes døde eller skadede rhizomer, klumper av klamrende jord.

Maple reproduksjon for bonsai

lønn saphenous

Alle arter av denne planten gjengir seg enkelt ved stikker og rotte lag. For dyrking av bonsai lønn, er frø også egnet, som må stratifiseres før såing.

For dette formål slippes frømaterialet i vått sphagnum, sand eller torv, hvoretter beholderen med frøene sendes til kjøleskapet. For fremstilling av frø av glandulær lønn, for eksempel, tar det 3-4 måneder å ligge i grønnsakskammeret. Feltet til dette når det oppvarmes skallet åpnes nødvendigvis, og lyset vil vises minnesbare skudd.

De lakkede lønnfrøene til bonsai overføres til en sand-torvblanding eller plantes i godt fuktede torvtabletter. I forhold til et drivhus i lyset, men ikke under direkte stråler av solen, gir en plante en måned senere et par sanne blader.

ung bonsai lønnNår nummeret deres når 4-5, er det på tide å oversette de unge ahornene i sine egne potter og begynne dannelsen av bonsai.

Metoder for å danne en krona av bonsai fra lønn

danner bonsai lønnHvordan vokse bonsai fra lønn uten beskjæring og prischipki krone? Dette er umulig. Disse teknikkene, sammen med dannelsen av stengler med ledning, er en integrert del av gammel kunst.

Beskjæring utføres når opptil fem par blader i full lengde åpnes på skytingen. Vanligvis forkortet med 2-4 blader, med separat plukking av store bladplater, og forlater stikkene sine.

Over tid vil stilken falme og falle av, og for store blader vil bli erstattet av små, mer passende bonsai. I midten av sommeren gjennomgår friske trær med grønn løv avfekning eller plukking av vekstknopper, noe som vil resultere i:

  • til en forsinkelse i vekst;
  • til den gradvise dannelsen av kortere skudd;
  • til en økning i kronens tetthet.

Related  Langvarig helse med cederkake

På røde lønner for bonsai utføres denne operasjonen ikke, fordi den kan svekke en allerede følsom plante.

kunstig aldring bonsai lønnAlle prosedyrer assosiert med beskjæring, er det bedre å holde ikke om våren, når sap flow er aktiv, men om sommeren eller høsten. Det samme gjelder kunstig aldring av bonsai dyrket løk. I andre halvdel eller på slutten av vegetasjonen blir de skadede sårene bedre skadet, og treet blir bedre restaurert.

Bonsai fra japansk palmblad lønn – video