Fennikel dill på hyttaDill trenger ingen introduksjon. Spicy gress kom fra antikken, er sunget av Hippocrates og er verdsatt i den moderne matlagingen av verdens folkeslag. Anlegget er verdsatt for duften av alle deler og brukes i fersk, tørket og marinert form overalt. Dens fremragende egenskaper brukes i folkemusikk og tradisjonell medisin. Som alle medisinske planter, sammen med de medisinske egenskapene til dill, er det også kontraindikasjoner for bruken.

Hvorfor er dill nyttig?

For menneskekroppen er alle deler av anlegget nyttigeAlle deler av dill, inkludert roten, inneholder mange nødvendige stoffer i form av kroppen, klar for fordøyelse. Så inneholder bladene opptil 242 mg vitamin C per 100 gram masse. I tillegg er det en hel gruppe vitaminer B, E, rutin og nikotinsyre.

Innholdet i blader og stammer av sporstoffer av fosfor og jern gjør dem til en eliksir for fordøyelsessystemet. Men bortsett fra eksklusive stoffer, er den grønne delen av planten rik på alle mikroelementer, biologisk aktive stoffer, flavonoider. Dill duft er følt på avstand, takket være essensielle oljer, som inneholder opptil 6% av vekten av den grønne massen.

Frø av dill inneholder en unik sammensetning, som inneholder 14 mikroelementer og bioaktive stoffer. Og innholdet av nyttige komponenter er mye større enn i bladene.

I frø av dill er det mange mikroelementer og bioaktive stofferEt slikt konsentrert innhold av elementene som kreves av kroppen, brukes til medisinske formål. Samtidig er alle deler av planten kurativ i alle utviklingsstadier. Det er lettere å liste hvilke vitaminer som ikke er tilstede i dill, så det er rik på nyttige mikroadditiver.

Anvendelse av dill i tradisjonell medisin

Essensiell olje av dillFor fremstilling av legemidler brukes alle deler av anlegget. Nyttige egenskaper til dill presenteres for medisinske former:

 • infusjoner og decoctions;
 • te, lotion;
 • pulver og salver;
 • essensiell olje.

Related  Regler for planting og omsorg for amorphousphallus hjemme

Forbereder medisiner ved resept med bruk av en bestemt dosering av anlegget for behandling av ulike plager. Stammer, frø, røtter er separate forbindelser som brukes i henhold til egne oppskrifter. Dill dyrket uten bruk av kjemikalier i sengene sine har alle nødvendige egenskaper. Det viktigste er å lære å bruke anlegget for personlig gjenoppretting.

Dill Vodichka for småbarnNår den tørkes, mister dillen noen av sine nyttige egenskaper. For tilberedning av buljonger og infusjoner hjemme, er det bedre å bruke frosne greener. På apoteket kan du kjøpe dillfrø, dillolje og dillvann. I ulike urtepreparater som en komponent er det tørkede urt av denne planten ofte tilstede. Om nødvendig kan det tørkede bladet kjøpes på gastronomiske butikker, hvor det selges som krydder.

Bruk av infusjoner, buljonger av dill utnevne ved problemene knyttet til sykdommer:

 • åndedrettssystem og kaldt;
 • kardiovaskulær, med økt trykk;
 • gastrointestinal, med lav surhet;
 • rensesystemer i lever og nyrer;
 • nervesystemet.

Bruk fennikel som konditor til retter du kan alleTopisk i form av salver og kremer stoff som brukes for hudsykdommer og skader som collyria med konjunktivitt. Men du trenger å vite, ikke alle kan bruke dill til medisinske formål. Fordelene og skadene til dillet avhenger av kroppens tilstand. Du kan ikke bruke medisin fra Dill lider av lavt blodtrykk, gravide kvinner på grunn av risikoen for spontanabort, og de som har idiosynkrasier.

Begrensningen i å ta vare på medisinske preparater, som en krydder i rimelige mengder, kan dill bruke alt.

Bruk til å behandle dillfrø og stengler

Frø av dill brukes til mange sykdommerDen terapeutiske effekten av dillfrø er basert på nærværet i det av essensielle oljer, fettstoffer, harpikser. En slik sammensetning bidrar til å rense og helbrede sår. Alle medisinske former er laget av frø, inkludert alkoholtinkturer. Bruk en avkok av frø anbefales for gallestein. For samme formål brukes sammensetningen i form av et pulver.

 1. Dillfrø er et effektivt verktøy i kampen mot flatulens.
 2. Bruken av varme infusjoner med blærebetennelse desinfiserer banene og forårsaker lettelse i pasienten, som har en vanndrivende effekt.
 3. Motta avkokingen av frø letter tilpasningen av pasienten med kramper av ekstremiteter.
 4. Bruken av dillpulver til vekttap skyldes det faktum at det reduserer appetitten.
 5. Dill vann bidrar til å fjerne kolikk i babyens mage, gasser er lettere å unnslippe, og spasmer er fjernet, men ikke for lenge.

Related  Hvordan bruke saftig rot av ingefær til mat og til behandling

Dillstengler bidrar til å forbedre vaskulær toneBruken av dillstammer er basert på konsentrasjonen av nyttige stoffer i dem, noe som forbedrer tonen på fartøyene. Derfor er de et medikament for hypertensive pasienter. Samtidig bidrar stoffene som er tilstede i stilkene til å øke fluiditeten i blodet, og hjelper hjertet til å takle pumping.

Ikke mindre nyttig infusjon av dillrøtter. Den har en gunstig effekt på fordøyelsen, reduserer stoffskiftet, styrker hjertet. I tillegg er det infusjon av røtter som forbedrer amming i mødre. Det har også en gunstig effekt på hypertensive pasienter, forsiktig senking av blodtrykket.

Gamle healere trodde at bruken av dill forverret syn. Moderne leger ga en forklaring på dette fenomenet. Det viser seg at ved bruk av dill, forsyner fartøyene øynene med blod, og personen begynner å se dårlig. Men etter en stund blir visjonen gjenopprettet, det er ingen gjenværende fenomener.

Bruk av dill for kosmetiske formål

Dill greener bidra til å bli kvitt akneBruken av dill for kosmetiske prosedyrer har en gunstig effekt på hudtilstanden. Akne forsvant, porene ble strammet. Kosmetikere anbefales å bruke toning masker, massasje med isbiter fra dill vann eller gni med avkok. Kosthold fra salver, tilberedt av internt svinekjøtt og pulver fra dillfrø, bidrar til å kvitte seg med insekter i hodet. Avkok av dillfrø brukes til å kvitte seg med helminter hos mennesker.

Til tross for mange nyttige egenskaper av medisinske preparater fra dill, er det nødvendig å huske at disse er doseringsformer. Dette betyr at du kun kan bruke medisinen etter å ha konsultert en lege i fravær av kontraindikasjoner til bruken. Bruk av krydder i mat gir ikke negative konsekvenser hvis en person ikke har en allergisk reaksjon på dill.

Related  Alt om vestchatki: typer, nyttige egenskaper og regler for innkjøp

Fordeler og skade på Dill – video