Bokarnee i naturenBokarneya – Beaucarnea tilhører familien av asparges. En tykk syv meter tønn, som minner om en flaske, er et lagerhus med vannforsyninger. Barken ser ut som en elefants hud og forhindrer fordampning. Utvalg og omsorg hjemme bakarneyu, som på bildet, ble til en houseplant.

Ta vare på en bokarney i husforhold

Den kultiverte planten som er tapt i vekst, ligner bagasjerommet av husplanter en flaske opp til en halv meter i høyden. På toppen er en sultan av pinnate blader, som henger ned som hestens hale. Gamle blader, tørker opp, faller ikke av, skaper en brun halo. Laget er grovt, ligner et belte med skråkant.

Bokarneya som innendørs planteDet er det, et palme. Oftere bøyde bokarneya på windowsills. I naturen når høyden 8 meter. Lengden på blader av potteplanter når opp til en og en halv meter med en bredde på 1 – 2 cm.

Bokarney transplantasjon etter kjøpet

Etter å ha kjøpt en bakarneyu er det bedre å sitte nedOfte på salg er det ikke en enkelt plante, men flere eksemplarer. I alle fall er transplantasjon obligatorisk, men i dette spesielt. Først av alt, må anlegget tilpasse seg forholdene for frihetsberøvelse. Ukentlig periode vil tillate å vise tegn på sykdom eller bosette skadedyr. Etter karantene må plantene plantes.

Jordens sammensetning omfatter:

 • sod land – 2 timer;
 • bladjord – 1 time;
 • humus – 1 time;
 • torv – 1 time;
 • Sand og vermikulitt på ca 5 deler.

Legg til knust trekull, topp hell et lag med småstein.

Utvidede claydite baller. Skålen skal være bred og grunne, siden i naturen vokser palmen på steinete platebaser.

For bokarnei trenger en bred og grunne retterNår du transplanterer planten til en ny pott, la den fortykkede delen ligge på samme nivå. Plantens røtter er skjøre og må håndteres med forsiktighet.

Du kan ikke vanne anlegget under transplantasjon. Den vondt planten vil ikke kunne bruke fuktighet og vil rotte.

Etter transplantasjon på en plante, sett på en pose med lufttilgang. Hold til blomstens vekst vises.

Transplantasjon av en voksen bokarney planteUnge planter må transplanteres hvert år i tre år, etter samme driftssekvens, men hver gang platenes størrelse økes med 4 cm. Den unge planten har først en stamme som ligner på en løk. En voksen plante trenger en transplantasjon dersom potvolumet er fullt utnyttet.

Bokarney, hvordan å bry seg?

Om sommeren skal anlegget bli vannet etter at jorden helt har tørket opp gjennom pallen. Om vinteren, hvis anlegget har sovnet, er vanning ikke nødvendig. Vannet brukes som en standby, uten spor av klor. Du kan bruke vann som passeres gjennom et karbonfilter.

Om vinteren, når vannet planten er utelukket, kan bladene vaskes under en varm dusj, og sparer dem fra støv og skadedyr.

Bokarneya trenger regelmessig vanningDannelsen av kronen på bokarnea avhenger av forholdene til anleggets vedlikehold. Blir planten luksuriøs “mane” eller en lang “elefantben” avhengig av belysning og vanning. Hvis vedlikeholdsvilkårene er normale, middels belysning og vanlig vanning, vil den biologiske syklusen gå til utviklingen av bladplater. I dette tilfellet vil bagasjerommet være flatt.

Ved tørkeforhold har anlegget tilpasset seg for å opprettholde en fuktig fuktighet i luften. De crenellated blader samle dråper morgendugg og led den til reservoaret – caudex.

Hvis du plantet anlegget på sørvinduet og vann etter tørking av jordens koma, skaper situasjonen et stressende, minneverdig hjemland. I dette tilfellet vil det være et dekorativt bein med langvarige arr og sprekker fra å utvide ujevnt vev. I dette tilfellet vil toppen på toppen bli tynnere og sagge.

For anlegget å utvikle seg i den rette dekorative retningen, er det nødvendig å observere en balanse. Om sommeren er palmen nyttig for soling uten regn og vind. Om vinteren er det nødvendig å lyse opp.

Om vinteren er fôringen av bokarneen ikke ferdigAnlegget samler masse sakte, trenger ikke nitrogengjødsel. Med overskudd av nitrogen blir bladene myke, dekorativiteten reduseres. En gang i måneden kan du legge til en fosfat-kaliumforbindelse i en halv dose. Om vinteren må du ikke bruke topp dressing.

Problemer med å ta vare på anlegget

Utseendet på bokarney vil fortelle deg om problemene. Bladene på planten er vanligvis ikke utsatt for skadedyrsangrep. Men de kan bli befolket:

 • edderkoppmider
 • skala insekter;
 • trips.

De blir rengjort ved hjelp av kjente insektmidler, den sikreste – Fitoverm.

Hvis du merker, bokarneys tørre blader, må du skape forhold for gunstig vekst:

 • Lyset må ikke være direkte, spredt, men rikelig;
 • utelukke utkast
 • fjern anlegget fra radiatoren;
 • juster vanningen.

Samtidig er tørking av blad en naturlig prosess, og på gamle planter dannes et skjegg. Men tørking av tipsene bør ikke være, dette skyldes brudd på forholdene for frihetsberøvelse.

Når rotting røtter, er det nødvendig å transplantere planten, fjerne syke rotleter.Blader kan virke når barkboblen faller. Mangelen på mat vil påvirke, fordi anlegget å ofre hår. Forfall er bare mulig dersom vanningsregimet brytes. Du kan ikke vanne anlegget uten å vente på at jorden tørker ut. Om vinteren er ikke mer vanning nødvendig hvis planten holdes i det kjølige.

Ved små skader må rotte steder kuttes og strø med kullkull. Etter tørking plant planten igjen i underlaget. Et tegn på revidering av røttene vil bli et blekbladblad og en mykning av caudexen, en fortykket del av stammen.

Du kan lagre anlegget hvis det er delvis skadet. Hvis hoveddelen av stammen blir myk, vil anlegget dø.

Flaskepalmen vokser sakte. I løpet av 20-25 år vil den helt utgjøre bagasjerommet. Hjemme planter planter nesten aldri aldri. I naturen kaster du en fin kost på en meter høy. Hjemme er planten ansett som upretensiøs. Det krever ikke spesiell forsiktighet.

For å danne en stamme, trenger anlegget 25 årUnge planter holdes ofte i en felles beholder i flere år. Et tegn på at plantene er trangt, vil være å stoppe veksten av den grønne massen. Hvis forholdene for frihetsberøvelse ikke har endret seg, og plantene har frosset, krever de at de sitter i separate celler.

Video om transplantasjonen av bokarneya