Lyse blomster av balsamBalsamin – vakker, rikelig og lyst blomstring, som ikke krever spesiell oppmerksomhet potted blomst, kom til oss fra øyene Zanzibar. Hans hjemland betraktes også som subtropikkene i Afrika og landene i Sentral-Asia. I CIS er denne husplanten bedre kjent med andre navn: “Wet Vanka”, “Ogonek” og “Nedotraga”. Familien av balsamplanter har ca 500 plantearter, som har en rekke spesifikke egenskaper – kjærlighet til fukt og sollys. Til rikelig og sterkt blomstrende balsam, bør omsorg for ham hjemme ta hensyn til vanlig og vanlig vanning, samt overnatting i rommet. Hva trenger du å vite om dyrking av denne planten? Hvilke omsorgsfunksjoner skal du vurdere?

Les også: hvordan å ta vare på hagebalsam?

Utseende av balsam: bilde av kremplanter og en beskrivelse

Flerårige kremplanterPotted blomster som kan kjøpes i butikken er vanligvis flerårige planter med en tynn og jevn stil, langstrakte ovalt blader av svært mettet lys grønn eller mørkegrønn farge med impregnering av lilla. Stengelen kan nå 35-50 cm, og bladene ligger nærmere roten – strekker seg inn i en oval med en diameter på opptil 7-11 cm. Det er også en år gammel representant for balsamfamilien.

Rikelig blomst av balsamHer er rommet balsamBildene ble tatt i løpet av en periode med rikelig blomstring.

Årlige representanter dyrkes utendørs. Krav til omsorg vil være det samme.

Begge typer planter kan blomstre med både blomsterblomster og enkle blomster. Kronbladene har en karakteristisk lysfarge: snøhvit, matte-rosa, skarlet, lyse oransje (brann) og den andre.

Balsamina blomster har en uvanlig form for kronbladSkjønnheten av blomster i den uvanlige form for kronblad:

 • fritt lokalisert;
 • fusjonert i par;
 • Tilstedeværelse i blomsten av en kronblade forlenget i sporet;
 • flerfarget farge: rosa-burgunder, gul-lilla, hvit-violet og andre nyanser;
 • hvit liten knopp, avslørende store, lyse og mettede petals.

Related  Unike egenskaper av jojobaolje og anbefalinger for bruk

En flerårig art blomstrer praktisk hele året rundt. Men bare hvis omsorg for balsam hjemme var riktig – bildet viser sunne planter fra begge underarter. Hvis en årlig representant for familien vokser i gryten, vil han være fornøyd med de store blomster om sommeren. Med god omhu forlenges blomstringen med 1-1.5.

Hvordan velge riktig sted for innendørs balsam: bilder og regler

Årlig balsam på stedetAlle medlemmene av familien balsaminov tilhører lystløsende urteplanter. Hvis huset har et vindu mot sør, er dette deres sted. Men når du legger potten på vinduskarmen, er det verdt å vurdere at direkte sollys som skinner gjennom glasset kan brenne saftige og lyse blader. For å sikre korrekt omsorg til rombalsamet under sommervarmen, er det nødvendig å sette beskyttelse eller velge på vinduskarmen et område hvor solens stråler holder seg en stund. Med tilværelsen av kaldt vær må beskyttelsen nødvendigvis fjernes og legg potten i det mest opplyste stedet.

Balsam skal beskyttes mot direkte sollysBalsamico også:

 • de liker frisk luft;
 • tolerer ikke sterke utkast;
 • De liker ikke kulde og kaldt – vinteren er bedre å fjerne planten fra potten av glass, nærmere kanten av vinduskarmen, hvor det er varme fra batteriet;
 • Under ventilasjonen av rommet om vinteren er anlegget bedre å bli satt bort fra vinduet.

Hvis potten er plassert feil, mister fargen sin form på kronen – den strekker seg oppover, stammen er bar, de nedre bladene faller av, blomstringen er sjelden. Planten kaster ut knoppene helt på spissen av stammen.

Under utilstrekkelig eller overdreven lys strekker anlegget og mister sin formPå bildet er presentert, ble balsampleie i hjemmevilkårene som ble utført feil.

Riktig vanning er en viktig del av omsorg for innendørs balsam

En flerårig og årlig plante vil bare gi lyse blomster hvis jorda eller jord hvor de bor vil bli holdt fuktig. Om sommeren får blomsten mer vann, og om vinteren reduseres mengden vann med 1/3. I dette tilfellet bør vann være mykt vann uten urenheter. Det anbefales å stå vann fra springen i minst 2-3 dager.

Trenger hyppig og moderat rikelig vanning. Du kan ikke fylle anlegget. I dette tilfellet begynner røttene å rote og farger vil forsvinne. For å unngå dette er det bedre å gjøre en god drenering.

Hvis balsamet blir tatt vare på hjemme riktig, vil det etter hvert vanning på plantens blader virke små dråper med fuktighet. Etter noen timer blir de kandisert. Denne egenskapen til blomsten er tydelig om sommeren.

Ved hvilken temperatur og fuktighet bør opprettholdes?

En plante for rikelig blomstring trenger varmeAnlegget vil være behagelig der det er varmt. Den subtropiske anlegget i våre forhold har allerede tilpasset seg, men fortsatt med stor vanskelighet forholder kulden. Så om vinteren i rommet skal være minst 13-16C, og om sommeren – 20-24S.

Balsam elsker fuktighet, så hvis termometerets pil stiger over 22Med i et rom er det nødvendig å øke luftfuktigheten. Ellers vil blomstene visne. Det anbefales å legge en beholder med vann i nærheten av potten.

Topp dressing og priming

Riktig fôring vil sikre rikelig blomstringEn viktig komponent i omsorg for innendørs balsam er plantetransplantasjon i riktig markert jord og fôring. Planting borekaks inn i potten (multiplisere Bal’zaminova hjemme ved poding) eller transplantere plantene utføres tidlig om våren eller høsten før blomstring etter blomstring. Ta jorden:

 • 1 del av jorden og humus,
 • ½ del torv og 1 del sand.

Related  Foto beskrivelse av arter og varianter av abutilone

Plante balsam i en liten krukke. Han liker ikke voluminøse beholdere, siden hans røtter må fullstendig slite klumpen av jord. Jo raskere han gjør det, desto raskere vil han begynne å vokse og gi blomster. I en stor pott, vekker veksten ned.

Hvis det ikke er en liten beholder, kan 2-3 plantinger plantes i en gryte på en avstand på 5-6 cm. Plantene sameksisterer perfekt med hverandre.

Tilfør balsamet umiddelbart, da planten kommer ut av “vinterdvalen”. Som gjødsel er en kaliumfosforblanding utmerket. Det legges til potten 1 gang hver 2 uker med blomstring. Om vinteren er det mulig å gi nitrogen gjødsling. De vil øke mengden grønt på stammen, bare for å få gjødselkostnader i små porsjoner og ikke ofte.

Balsamin kan forplantes og frø. De blir sådd i slutten av februar i en boks. Anlegget vil selvstendig gi eieren med nødvendig mengde frø. Bare når de samles må være ryddig. “Touchy” ved den minste berøring (blåser vinden) til moden boks utvisker dem.

Skjønnhetsblomstring av en romtype – video