Symptomer på forgiftning med vannmelonFolk som bryr seg om deres helse, inkluderer nødvendigvis i dietten så mange forskjellige produkter, men et spesielt sted er alltid gitt til grønnsaker og frukt. På de nyttige egenskapene til vannmeloner er velkjent, men er det mulig at den søte duftende massen ble årsaken til ulempe eller til og med alvorlig forgiftning?

Faktisk, i sommermånedene, notater leger en bølge av klager relatert til lidelser forårsaket av meloner. Hva er symptomene og behandlingen av vannmelonforgiftning, og hva kan provosere det?

Årsakene til forgiftning med vannmelon

Hvis tabellen får en vannmelon god kvalitet, har det ingenting å frykte – helse vil ikke bli berørt, kroppens reserver fylle sporstoffer og vitaminer, og fuktighet vil forlate akkumulert toksiner.

Med høyt innhold av nitrater er vannmelonforgiftning muligNår, etter å ha spist moden masse, finnes alle tegn på forgiftning med vannmelon, kan vi si følgende årsaker til ulykke:

 • Overskudd av eksisterende nitratinnhold i frukt, forårsaket i de fleste tilfeller av overdreven bruk av nitrogengjødsel. Hvis den gjenstand Agrotechnics nitrogen fremmer plante utvikling og akkumulering av grønn masse, med et overskudd, det akkumulerer i jorden, og deretter frukten av nytteplanter, som inkluderer vannmelon.
 • Forgiftning med vannmelon er mulig og med dens inseminering av patogene mikroorganismer. Dette skjer når det på en eller annen måte er fosterets hud brutt, og bakteriene trer inn i kjøttet allerede under lagring.

Med forskjellen i årsakene til forgiftning med vannmelon er behandlingen i begge tilfeller alvorlig, og konsekvensene kan være mest ubehagelige.

Tegn på forgiftning med vannmelon

Barn bør bare gis en fersk vannmelon i årets modningstidHvis konsentrasjonen av nitrater eller patogene mikroorganismer som kommer inn i fordøyelseskanalen med massen, ikke er så stor, klarer kroppen seg selv med nøytralisering og utskillelse gjennom tarm og urinveisystem. Men i nærvær av kritiske mengder av farlige mikroorganismer og forbindelser, kjemper kroppen ikke lenger. Nitrater, som følge av biokjemiske prosesser, blir til mer farlige nitritter, og mønsteret av bakteriell infeksjon vokser.

En voksen kan motstå en daglig dose nitrater lik 60 mg per kg kroppsvekt, og barn og pasienter med nedsatt funksjonsevne i genitourinary sfæren og fordøyelsen lider og med mindre mengder nitrogenholdige forbindelser.

De første tegn på forgiftning med vannmelon kan observeres etter 1-6 timer etter et måltid. Ofte manifiserer forgiftning seg i form:

 • smerte, turbulens og ubehag i tarmen;
 • kvalme, ledsaget av oppkast;
 • følelser av generell svakhet;
 • hodepine;
 • liten økning i kroppstemperaturen;
 • kulderystelser og svette.

Det generelle bildet av forgiftning er supplert med diaré forårsaket av å spise en dårlig vannmelon. Men listen over symptomer er ikke begrenset til dette, hvis det var i overflødig mengde nitrater i den spiste frukten.

I denne situasjonen, på grunn av nitrites evne til å erstatte hemoglobin i blodet, er forgiftning komplisert av hypoksi, når kroppen mangler oksygen.

Karakteristiske trekk ved denne tilstanden inkluderer:

 • blek og mulig blå hud og slimhinner, lepper og spikerplater;
 • redusere generell tone;
 • svimmelhet og ekstrem svakhet;
 • reduksjon av metning og pulsfrekvens;
 • fall i temperatur på huden på lemmer;
 • kramper.

Bruk bare vannmelon av topp kvalitetI de mest alvorlige tilfellene blir krenkelsen av hjerteaktivitet tilsatt tegn på forgiftning med vannmelon. En nylig frisk, munter person har kortpustethet, uregelmessigheter i hjertefrekvensen og en blodtrykksfall.

Nitrider forstyrrer ikke bare tilførsel av vev med oksygen, men forårsaker også at karene skal utvides. Som et resultat øker hypoksi bare.

Store mengder av nitrater, fanget i fordøyelseskanalen, den ødeleggende virkning på slimhinnene i mage og tarm, som følge av diaré er ikke uvanlig vannmelon, karakterisert ved at krakken skyldes blod forurensninger blir nesten sort.

Blant de farlige symptomene på vannmelonforgiftning inngår gult øyeproteiner, samt bitterhet i munnen etter vannmelon. Slike følelser kan signalere leverskade, samt behovet for akutte tiltak. Det skal imidlertid bemerkes at selv en høyverdig vannmelon, som har koleretisk effekt, kan gi en bitter smak i munnen hvis en person allerede har identifisert eller skjult problemer med bukspyttkjertelen eller leveren.

Når matforgiftning, nekter å spise vannmelonDet er derfor, og også på grunn av muligheten av vannmelon aktivere intestinal peristaltikk, på spørsmålet: “Kan jeg spise vannmelon i tilfelle av forgiftning,” legene svarer benektende. Selv vannmelon og inneholder mange nyttige stoffer, mineralsalter, vitaminer og fuktighet, for å rense kroppen for giftstoffer frukt bør ikke brukes. For dette er det spesialiserte stoffer og teknikker.

Hva skal man gjøre når man forplanter vannmelon? Hvor farlig er denne tilstanden, og er det verdt å snakke med en lege?

Behandling etter forgiftning med vannmelon

Når du forgifter en baby med vannmelon, må du gi en rikelig drikkeI en situasjon der tegn på forgiftning blir åpenbart, er det viktig å treffe tiltak så snart som mulig for å nøytralisere farlige stoffer som har kommet inn i kroppen. Med en enkel grad kan og settes et sett med tiltak hjemme.

 • For å vaske magen, får pasienten å drikke varmt vann med tilsetning av en liten mengde kaliumpermanganat og bordsalt. Etter å ha spist en væske, oppkastes et oppkast angrep for å fjerne mage og spiserør av rester av vannmelon kjøtt. Prosedyren gjentas flere ganger til utløpsvannet er helt ryddet.
 • Resterende innhold av toksiner og andre skadelige forbindelser påkreves å samle medisinske preparater – sorbenter. Dette tiltaket for behandling med vannmelonforgiftning er nødvendig for enhver tilstand av pasienten.
 • Når det er tegn på forgiftning med vannmelon, må du drikke så mye som mulig, dette vil aktivere arbeidet til nyrene, som også fjerner skadelige stoffer.

Styrke styrken og ta av brammer av kvalme og oppkast vil hjelpe søt varm te med et stykke sitron. Men ikke ta antipyretiske, smertestillende eller anti-diaré medisiner, fordi deres handling, de kan forandre bildet av sykdommen, samt redusere eliminering av toksiner.

Hvis oppkast og diaré etter vannmelon ikke er avsluttet, og i tillegg, som vises truende helsemessige symptomer som frysninger, svimmelhet, forvirring og uregelmessig hjerterytme, legene kaller et must.

På et sykehus eller i akuttmedisinsk behandling mottar pasienten støtte av leveren og kardiovaskulærsystemet, nøytraliserer nitritter og nitrater, og eliminerer også oksygen sult. Siden forgiftning av vannmelon kan være bakteriell i naturen, er det nødvendig å utføre tester for tilstedeværelse av E. coli, Salmonella og andre mikroorganismer som har en negativ effekt på mennesker.

Symptomer og behandling av vannmelonforgiftning hos barn

Vannmelon kan være barn eldre enn et årBarn er mindre tolerante for inntak av nitrater, plantevernmidler og andre kjemikalier som skruppelløse mellommenn og handelsmenn pumper opp vannmeloner og andre slags meloner. På grunn av det uformede immunsystemet, mindre blodvolum og andre faktorer, er forgiftning alltid vanskelig, med tegn på dehydrering som raskt utvikler seg. Behandlingen av vannmelonforgiftning her bør være så rask og effektiv som mulig.

Derfor er barn under en alder kontraindisert, og det er viktig å nekte å mate ufrugtede matvarer til ammende mødre, fordi nitrogenforbindelsene lett innfører melk og deretter inn i babyens kropp. I eldre alder bør barna ikke spise vannmeloner ukontrollert. Den optimale delen er 100-250 gram.

Og ennå, hva skal jeg gjøre hvis det forgiftes med vannmelon, hvis et barn har lidd av et dårlig fosteret? Umiddelbart etter forekomsten av tegn på forgiftning med vannmelon, må det treffes tiltak for å lindre barnets tilstand. For å gjøre dette:

 • Ved hjelp av en salt rosa løsning fra en manganløsning hos en baby over 5 år, forårsaker brekninger;
 • yngre barn gjør et rensende emalje;
 • gi narkotika sorbenter og stoffer som kan forhindre utviklingen av dehydrering;
 • gi en rikelig drikke.

Uansett tilstanden, gi aldri smertestillende midler. Hvis barnet ikke føler seg lindring, 2 timer etter fiksering, blir legene kalt.

Forgiftning med vannmelon under graviditet

Før du drikker vannmelon testes for nitraterTegn og behandling av vannmelonforgiftning hos gravide varierer lite fra de som allerede er beskrevet. Men i dette tilfellet er det viktig å huske at selv feil bruk av rik fuktighet, fiber og sporstoffer kan føre til forverring av trivsel.

For å unngå uønskede spasmer og aktivere tarmmotilitet, anbefales ikke gravide kvinner å spise vannmelon under eller etter hovedmåltid, spesielt med rugbrød eller andre kornprodukter.

Den største fare for å spise vannmeloner som inneholder nitrater er allerede beskrevet hypoksi, noe som er ekstremt farlig for fosteret. Med de første symptomene på vannmelonforgiftning, bør behandlingen være umiddelbar, så det er viktig å søke kvalifisert medisinsk hjelp så snart som mulig.

Forebygging av forgiftning med vannmelon

Klipp vannmeloner kan ikke kjøpesOg selv om leger hver sommer blir tvunget til å feire en forgiftning med vannmeloner, er det ikke vanskelig å unngå de fleste tilfellene og beskytte seg selv og deres kjære:

 • Ikke kjøp vannmeloner før sesongens massemøte i midten av august. Ofte er slike frukter “rike” ikke med vitaminer, men med nitrater og fargestoffer.
 • Vannmeloner kjøpt på sen høst, på grunn av naturlige årsaker, kan også miste kvalitet og forårsake forverring av trivsel.
 • Du kan ikke kjøpe krakkede eller kutte frukter, på kjøttet som nødvendigvis umiddelbart avgjør den patogene floraen.
 • Fargen på massen av en kvalitet vannmelon er monofonisk; på kuttet er det ingen synlige striper, spor av gjæring eller slim.
 • Før servering vaskes bølgen av vannmelon grundig og tørkes tørk.
 • Et tegn på tilstedeværelsen av nitrater er fargingen av vann etter å ha droppet inn i det til og med et lite stykke.
 • Ved romtemperatur kan den kutte vannmelon ikke lagres, og kjøleskapet mister ikke kvalitet om en dag eller så.

Når du spiser en kjøpt vannmelon, ikke prøv å spise alt kjødet til skallet. Det er i det hvite laget av cortexen og i det omkringliggende lag av papirmasse at hovedparten av nitrater akkumulert av vannmelonkoncentratet.

Video om forgiftning med vannmelon