Bonsai av bonsaiFlaming i høstbusker av spindelgress er et originalt og ukomplisert ornament for både hagen tomten og vinduskarmen i huset. Men som en ganske stor plante, som, avhengig av arten og sorten, når 1-9 meter i høyden, kan den bli en pottekultur?

Det viser seg at spindler av løvfugl og eviggrønne former i øst har lenge vært brukt av amatører av bonsai for dyrking av miniatyr levende komposisjoner.

Bruk av kompetent beskjæring og metodisk formasjon av kronen bidrar til å tømme spredning av innendørs blomsterspindel. Noen år etter planting vokser et ekte tre fra stikkene med en stout koffert, buede grener og en vakker krone prydet med løvverk og uvanlige frukter.

Rom stillasFor potkultur er det ofte valgt løvfiskarter, for eksempel europeisk spindelgress eller vingespindelgress. I dette tilfellet, røde blader og lyse frukt-bokser, som forventet, i høst høst, og etter en periode med hvile med begynnelsen av våren tre våkner og starter en ny sesong av vegetasjon.

Hvis blomsten rommet – euonymus eviggrønne varianter, for eksempel japansk euonymus, grenene er dekket med rød, lilla eller spraglete blader, men de vitale prosessene i anlegget bremser ned, og dermed endre og omsorg.

Planteret i et begrenset volum av potten forblir spindelen en langsiktig kultur, som har sine egne preferanser og egenskaper og krever en individuell holdning og tilnærming.

Hvordan håndtere en romspindel, landing og omsorg som ikke utføres ute, men innendørs?

Regler for omsorg for spindelen i romforhold

Berezklet trenger moderat vanningHagespindelen er kjent for sin gode tilpasningsevne og upretensiøsitet. Selv nybegynnere som elsker prydplanter kan ta vare på ham.

  • Busken vokser godt i nesten hvilken som helst jord, det viktigste er at substratet er løs og gjennomtrengelig for fuktighet og luft.
  • Beinved alle typer dårlig tåler skygge, men i en kompakt flat krone og lyse fargen på høstløvet kan bare oppnås dersom bush plantet i godt opplyst område eller i det minste i delvis skygge.
  • Tørr luft er heller ikke skadelig for busken, men den tørkede jorden kan forårsake at løvet vil vanke og dets for tidlig høst.
  • Resten perioden varer fra november til april, i den kalde årstiden. I disse månedene trenger planten nesten ikke fuktighet og næringsstoffer. Belysningen av busken minker.

Disse samme regler bør følges når planting og omsorg for rom, som i bildet, spindelen.

Planting og etterfølgende omsorg for rombirkespirer

Spindelen er plantet i små beholdereFor spindelen må det kreves løs jord med en svak alkalisk reaksjon, en overflod av næringsstoffer og god permeabilitet. Hvis planten ikke er planlagt å være stivt formet, kan du ta en blanding av torv, sand og humus.

For bonsai i underlaget er det nyttig å legge til loam for å gi bedre grep på rotsystemet med en liten mengde jordens koma.

For å begrense veksten av busken og for å lette omsorg for spindelen, utføres plantingen i en liten gryte som har en bredde som er lik eller større enn dybden. På bunnen av tanken er drenering laget for å fjerne fuktighet fra anlegget og forhindre rotting av røttene.

Spindelen i interiøret i rommetVed planting er det viktig å opprettholde integriteten til den opprinnelige jordbunden rundt røttene. Derfor senkes anlegget i et spor som tidligere er laget i underlaget, og deretter fylles hulene med jord og komprimeres forsiktig. Jorden under plantingen skal være våt, som rotsystemet til planten.

Ta vare på spindelen etter planting gir:

  • Vanlig vanning når det øvre lag av jord er tørt under en busk;
  • topp-dressing kompleks betyr fra april til september med en frekvens på 2 ganger i måneden;
  • dryss av kronen på spindelen på spesielt varme sommerdager;
  • Danner beskjæring av kronen før den aktive vegetasjonen begynner;
  • prischipku vises i sommer lateral skudd;
  • sanitetsbeskjæring i høstperioden;
  • plantetransplantasjon hvert 3-4 år.

Hjemme har spindellageret det godt på vestlige eller østlige vinduer.

Det er bedre å beskytte anlegget mot direkte sollys, og hvis det er en mulighet, er det best å holde busker i frisk luft fra våren til høsten er kult. Vinterspindelen holdes i et kjølig rom. Vanning er svært sparsom, ingen gjødsel er nødvendig.

Reproduksjon av spindel i hjemmet

Innendørs blomsterspindler kan forplantes ved hjelp av frø som er samlet inn fra modne og åpne bokser, og også av stiklinger.

Hvis blomsterhandleren har frøene av egnet kvalitet og kvalitet, plasseres de i en beholder med fuktet sand og sendes til et hjemlig kjøleskap i tre måneder. Nær null vil positive temperaturer herde plantematerialet og aktivere pitting.

Frø av spindelbladePå slutten av stratifiseringsperioden fjernes beholderen fra kulden og plasseres på et opplyst sted, tidligere dekket med glass eller en film for å forhindre fordampning av fuktighet.

  • De oppvarmede frøene blir overført til et lag av sprø sterilisert substrat, lagt ut på overflaten og forsiktig forsynt med et tynt lag av sand.
  • Sprøyt deretter jorda fra sprøytepistolen.
  • Beholderen stengt med en film settes i et drivhus.
  • For å spire frøene til innendørs blomsterspindelen, er det nødvendig med en konstant lufttemperatur mellom 22 og 27 ° C.
  • Hver 4. dag overvåkes tilstanden av jorda, som om nødvendig sprøytes, og beholderen med frøene ventileres.

Plantefrø er ikke forskjellig rask og minnelig spiring, derfor er spolning på denne måten ganske arbeidskrevende og ikke alltid vellykket.

Etterlengtede spirer kan bare vises 8 uker etter sådd. Når de virkelige blader vises på plantene, blir de forsiktig dykket. Videreutvikling av frøplanter foregår innendørs eller på terrassen, beskyttet mot utkast og kald luft.

Frø av spindelbladeReproduksjon av spindel med forplantning av stegg gir bedre resultater enn å skaffe frøplanter fra høstede frø. Avskåret i august eller september fra toppen av sunne skudd, plantematerialet er forankret i et romhus, og dypper inn i en blanding av like deler av vasket sand og torv. Når steggene får sitt eget rotsystem, blir de transplantert til et fast sted. Det er best å gjøre dette tidlig på våren.

Skadedyr og sykdommer i en innendørs blomst av spindelblader

Som busker i det åpne bakken, må en liten romspindel være beskyttet mot sykdommer og skadedyr. Blomstermarkørene står oftest overfor planteskader av mealybugs, noe som svekker pottkulturen. Det er ikke utelukket at spindelen er dekket med en skabb, en edderkoppmider og skadelig sopp.

For å forhindre død av et grønt kjæledyr, ikke bare gjøre det med systemiske preparater, men også utvikle omsorg. Plantering av spindelblade utføres bare i desinfisert jord.

Rooting av innendørs planter med stikker – video