Croton i interiøretEffektiv croton anses ikke for å være den enkleste i innholdet, men med behørig oppmerksomhet og tålmodighet reagerer planten på omsorg for god vekst og sunn, variert løvverk.

Og hvis du vil at du kan få en ny croton, er reproduksjonen der hjemme utført på tre hovedveier:

 • ved hjelp av forplantning;
 • såing av frø oppnådd uavhengig eller kjøpt;
 • ved hjelp av luftlag.

Hvordan multiplisere Croton hjemme? Hvilke fallgruver kan møte blomsterhandleren, og hvilken av måtene er den rimeligste?

Reproduksjon av croton ved stiklinger

Rooted Croton StalkKutting er den enkleste og mest effektive måten. Ikke bare det, kan du få planting materiale gjennom hele året og ikke bare mottagelig for rooting skuddspissene med en aktiv vekst punkt, men også stammen borekaks med et enkelt ark med sove aksillær knopper og et lite fragment av stammen. Denne metoden kalles ofte reproduksjon av croton av blader.

Hvis du bare tar et blad for reproduksjon, vil det gi kraftige røtter, men du kan ikke vente på videreutvikling. Uten en nyre hvorfra skytingen ville begynne å vokse, vil ikke en ung prøve av prydplanten bli oppnådd.

Å forplante croton stiklinger tidlig på vårenDen beste tiden å kutte stiklinger er tidlig på våren, da skuddene ikke vokste aktivt:

 1. Ved kutting av spisser skal lengden ligge innenfor 6-10 cm. I dette tilfellet vil det fremtidige anlegget danne et godt rotsystem og danne en liten solid stamme.
 2. Stamme stiklinger oppnås med en rett kutt for å oppnå ett interstitialt sted med et voksent blad og nyre.

Å stiklinger er garantert å slå rot og deretter gå i vekst, kutte dem bedre med lignified sunne skudd.

Kutt av stiklingerOg erfarne og uerfarne gartnere har ofte spørsmål om avl Croton, bilder og en trinnvis beskrivelse av alle stadier vil bidra til å unngå feil og snart nyte en ny grønn kjæledyr:

 1. Melkesaft tildeles alltid på skjærestedene. Det skal lett tørkes med et serviett eller vaskes av.
 2. Store blader på de apikale delene av skudd, som kan svekke stammen, ta bort næringsstoffer fra den, kuttes halvveis.
 3. De nedre bladene, som forstyrrer røtter, fjernes.
 4. Deretter kuttes som brukes til reproduksjon av croton, holdes et par timer i luften.
 5. Og bare etter slik forberedelse, er plantematerialet nedsenket i flere centimeter i varmt vann.

Related  Vi sprer spaltningen hjemme

Skjær stikkene for å tørke, og kutt bladeneMen det er ikke nok med riktig forberedelse av frøplanter. Når forplantning av croton med stiklinger, er det viktig at temperaturen på vannet for røtter er innenfor 24-30 ° C. Det er nyttig å bruke tilgjengelige rotstimulerende midler:

 • Hvis væsken blir avkjølt i lang tid, vil rotasjonsformasjonen først bremse ned, deretter stoppe, og frøplanten råtner og dør;
 • I varmere vann vokser også røttene motvillig, og risikoen for utvikling av bakteriell flora er høy.

Hele tiden, fra å komme inn i vannet før landing i bakken, bør plantene være på en lys, men spredt sol, under en lang lysdag.

Croton SeedlingNår på steggene, som reproduksjonen av crotonen utføres, vil røttene vises, det er ikke verdt å vente på sin betydelige forlengelse. Oversett til jorden mye enklere saplings med et rotsystem på ca 2-3 cm i lengden. Røttene blir ikke skadet under planting, men crotonesene beveger seg raskere til vekst.

Med en riktig valgt sammensetning av jord og høy luftfuktighet akkrediteres croton i noen uker med vellykket romtemperatur.

Reproduksjon av croton med luftlag

Plant forberedelse for luftbåren multiplikasjonHvis en voksen croton vokser i en leilighet med en lignified, leafless bagasjen, så kan du få flyplugg på en slik plante. Hvordan multipliserer crotonen på denne interessante, men heller omtenksom måte?

For å få et plantemateriale, velg et sterkt skudd. Du kan bruke toppen av en voksen plante. På en avstand på 10-15 cm fra enden av stammen, blir barken kuttet i en sirkel for å bære om en centimeter av tre. Her må crotonen, når den multipliseres med luftlag, danne røtter.

Plasser kutt i mossphagnum og filmKutt plassering:

 • pent behandlet med et middel for å øke veksten
 • innpakket med et lag med sphagnummos;
 • deksel med en pakke som er sikkert festet under det eksponerte området og over det.

Related  Vi følger reglene for planting og omsorg for tulipaner i det åpne bakken

Moss er forsiktig fuktet, og det er mulig å vanne det i fremtiden, til luften er forankret i krotonen. Venter på utseendet på rotsystemet fra det omkringliggende moset følger i 4-6 uker.

Når dette skjer, må spindelen under gjenvekst av røtter er kuttet, og den resulterende frøplante, så vel som i ekspansjons Croton borekaks, transplantert inn i bakken. Pleie av anlegget adskiller seg ikke fra fremgangsmåten beskrevet ovenfor.

Frøproduksjon av Croton hjemme

For reproduksjon av croton brukes plantefrøReproduksjon av croton av frø er den mest tidkrevende og langvarige metoden for å skaffe en ny plante. Hvis en blomsterhandler bestemmer seg for å utføre et slikt dristig eksperiment, for eksempel å ha en hybrid eller en sjelden prøve, bør han huske at frøene til huset croton:

 • ikke passere foreldrenes egenskaper
 • på kort tid etter aldring mister sin spiringskapasitet;
 • Før såing, krever de dekontaminering og spesiell forberedelse, noe som akselererer spiring.

Selv venter på frøplanter, må de betale mye oppmerksomhet til dem, siden plantene ofte er svake og utvikler seg veldig sakte. Anbefal denne metoden for reproduksjon av croton hjemme kan kun oppleves elskere av innendørs avlinger.

For desinfeksjon blir Croton frø først nedsenket i varmt vann i en halv time, og så gjennomvåt i vann ved romtemperatur i omtrent en dag. En vekstaktivator kan settes til væsken.

Tilstrekkelig store frø etter fremstilling forsiktig presset inn i det sprøe nødvendigvis sterilisert substrat til en dybde på 1 cm. Den jordoverflaten er fuktet og beholder avlinger for å gi teplichku. Med høy luftfuktighet og temperaturer fra 22 til 25 ° C, vil frøene spire i omtrent en måned. Når vil skuddene, de fortsetter å være nøye vannes og gradvis venne til inneluften, stadig avsløre teplichku. Crotons med tre åpnede blader kan transplanteres i separate potter.

Related  Foto og beskrivelse av populære anthurium varianter

En video om Crotona og måter å reproduksjonen på